lauantai 7. toukokuuta 2016Project Dollhouse


Osallistuin äitini taideterapiaprojektiin, jonka tehtävänantona oli rakentaa omien voimavarojen ja haaveiden kirjasto - toteutustapa täysin vapaa. Projekti alkoi jo viime vuoden puolella. Skype-sessioissa mietittiin ensin sisältöä ja sitten toteutustapaa, mikä olikin minulle se vaikein paikka. Lopputuloksen kun kuitenkin pitäisi olla jotain, minkä voisi asettaa kotiinsa näkyville ja tietysti jotain persoonallista ja ihan omaa.

Yleisesti kun luon taidetta, minulla saatta olla jokin pieni ajatus ja sitten vain alan tekemään. Teos saa syvällisemmät merkitykset vasta kun astun taaksepäin katselemaan valmista tuotosta. Nyt piti toimia täysin toisinpäin: ensin miettiä tarkkaan mitä on tekemässä ja sitten vasta tehdä.

Ensimmäinen ajatukseni oli jonkinlainen katosta roikkuva hässäkkä maalattuine muovikäärmeine kaikkineen. Mikko ei kuitenkaan ollut kovin innostunut tästä ajatuksesta, eikä se minustakaan tuntunut ihan täysin oikealta. Vesielementikin olisin jotenkin halunnut mukaan. Sitten tuumasin, että voisin maalata tauluksi sen kummallisen mobiilivisioni, joskin tämäkin minua vähän epäilytti. Sitten sen keksin: nukkekoti! Kuinka hienosti kaikki ajatukseni näyttäytyisivätkään huoneiden muodossa. Visiooni kuului perineinen nukkekoti, mutta sellaista ei etsinnöistä huolimatta mistään löytynyt. Olin jo asennoitunut rakentamaan hökkelin itse, mutta sitten siltäkin vältyttiin, kun Mikko löysi vanhempiensa kellarista vanhan nukkekotinsa, jota oltin jo muuton alla poisheittämässä.

Muutaman valaisimen olin tilannut netistä jo heti nukkekotivision saatuani. Askartelutarvikevarastoa piti vielä Modulatorista käydä täydentämässä ja niin olin valmis hommiin.Vasentaa yläkulmaa olin heti oitis aloitellutkin kun en malttanut pitää näppejäni erossa. Lisäksi piti tehdä vähän remppaa, kun minisuihkulähde olikin sen verran iso, ettei se mahtunut yhteen huoneeseen.

Keijujen disco
Kaikki ihana ja herkkä, kauneus, liike, musiikki, irrottelu


Päällystin seinän erilaisilla heijastavilla ja kimaltavilla pinnoilla. Valkoisen pallovalaisimen maalasin kynsilakoilla.


Taittelin muutaman origamiperhosen.
Luontohuone
voima, vehreys, terveellisyys, hengittämisen helppous, leikkimielisyys


Vähän koivumetsää seinille. 


Ja nurmikkomatto lattialle.

Olin hankkinut tuollaisen kolmen valokukan kimpun, joista yhdestä sain näppärästi taivuteltua vähän puuta yläkertaan ja kaksi muuta sain johdettua alakerran huoneeseen.Jäkälällä juuret piiloon. Unihuone
Unet ja omituisuudet, mysteerisyys, vesi


Ostamani minisuihkulähteen alaosa oli liian iso nukkekotiin. Niinpä jouduin rakentamaan omat viritelmät.


Simpukat Tunisian rannoilta keräämiäni.Ihan tuo ei vielä pitänyt. Ensimmäisenä iltana nukkekotia koettelikin lievä vesivahinko! Pumppua säätämällä sai homman kuitenkin jotenkin toimimaan. Pitänee silti vähän silikonia laittaa.


Maaginen lasipallo pyörii, vesi solisee ja kattoon heijastuu kiehtovia kuvia. Tarkoituksenani oli vielä kiinnittää kattoon unisieppareita, mutta tilaamani olivat liian isoja. Jos jostain tulee vastaan pienempiä, niin ehkä vielä lisään niitä myöhemmin.Sydän
Rakkaus, läheiset ihmiset
Rubikin kuutio
Haasteet, äly, suoriutuminen, saavuttaminenJa pitäähän talolla kattokin olla: Ja niin siitä tuli voimavarojeni koti, joskin kyllä ne haaveetkin sinne kätketty on :)8 kommenttia :

 1. <3 Tämä on lumoava!!! <3 Wau! Olen nukkekoti-/miniatyyritaiteilija ja jokin aikaa sitten tein myös nukkekotikokoisia unisieppareita (pituus n. 4-5cm). Teen mieluusti sulle muutaman, jos vielä tarvitset? :) Laita vaikka s-postia: rinden.miniatyyrit@gmail.com
  Sinulla on inspiroiva blogi, jäin koukkuun jo vuosia sitten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! <3 Laitan sulle viestiä :)

   Poista
 2. No huhhuh! Tosi upee :) mun nukkekoti on jäänyt ihan vaiheeseen siihen yhteen diskohuoneeseen, joskin oli ajatuksissa kesällä muut huoneet viimeistellä. Tää inspiroi käymään toimeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Ja kiitos itsellesi inspiraatiosta :)

   Poista
 3. Ihana! Oispa jotenkin vapauttavaa tehdä itsekin pitkästä aikaa jotain taiteellisempaa. :)

  VastaaPoista
 4. Alise -rakas <3 Olet tähti :) Ihanaa nähdä Mikon nukkekodin uusi elämä.Uskon, että tuo "talo" on täynnä rakkautta inspiroivan hallitsijansa kannsa.Paljon olet tehnyt ajattelutyötä ja käyttänyt luovuuttasi. Tuo koti on varmaan voimanlähde sinulle ja toivottavasti vähän myös Mikollekin.

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>