lauantai 2. tammikuuta 2016Riemu ra(i)kkahin aika


Alppimajasta paettuamme hypättiin ratikkaan ja suunnattiin Kulturbrauerein pohjoismaisille joulumarkkinoille, joista minulla ei ollutkaan aikaisempaa kokemusta.Aurinko paisteli kauniisti. Perille päästyämme ostettiin jonkinsorttiset ruisleipäset ja palanpainikkeeksi glühweinia.Maistoin myös kuumaa kirsikkaolutta, mutta ei se oikein iskenyt.

Kauflandin kautta kotiin. Illalla oli tyttöjen kokkausvuoro. Saatiin ihanaa sienikastiketta kera keitinperunoiden ja -porkkanoiden, vegeschnitzelit ja herkkusalaattia.Muilta osin lauantai-ilta sujui vähän viiniä lipitellessä ja ruoka-aiheista tietokilpapeliä pelatessa.Ja olihan meillä toki Rieseneitäkin.

Sunnuntaina kaupat olivat poikkeuksellisesti auki, joten lähdettiin ulkoilemaan. Oltiin tosin sen verran aikaisin liikenteessä, etteivät vielä olleet avanneet oviaan. Käveltiin sitten muuten vaan ja käytiin tsekkaamassa vähän geokätköjäkin, joskin ei meistä ollut puuhun kiipeämään.Käytin kahvilla / teellä / kaakaolla ja vihdoin alkoi kaupunkikin heräilemään. Kierreltiin vähän pikkuputiikkeja ja nälän yllätettyä poikettiin lounaalle yhteen lemppareistani: Babeliin, jossa nautittiin libanonilaiset leivät.


Illalla oli ohjelmassa kuusenhaku! Oltiin matkalla Mauerparkiin, mutta bongattiinkin lupaava kuusikauppa jo matkan varrelta.Valioyksilö löytyi 35 eurolla. Ja on muuten hyvä kuusi senkin puolesta, ettei ole karistanut yhtään!Valotohtori Annekan kyläily edesauttoi myöskin kylän kauneimman kuusen syntymistä.Tilattiin aasialaista sapuskaa illalliseksi ja kuusen loisteessa katsottiin Barbien joulu.

Seuraavana päivänä oli varsinainen shoppailupäivä.


Välissä vähän jugurttijäätelöä, että jaksoi kierrellä. Poikettiin välissä myös pitämään evästauko meille. Ja jalkakylpysessio. Illemmalla jatkettiin matkaa Prenzlauer Bergiin päin. Mie tarvin kuuseen lisää koristeita ja tytötkin saivat joululahjaostoksena hoidettua niin että sopi päättää shoppailukierros Godotiin ja klassikkojuomain Perjantai 13 ääreen.


Yksi noista numeroista oli kyllä aika lailla sydämenmuotoinen. Kiva baarimikko laskuttikin meitä puoleen hintaan, vaikkei happy hour ihan vielä ollut alkanutkaan.


Ja niin sai joulu tulla.

Annekalle taasen kiitos kuvista :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>