perjantai 28. elokuuta 2015Perjantai, minulle


Järjestin itselleni pikku kesäyllätysken ottamalla kuumista kuumimman päivän spontaanisti vapaaksi. Huomasin tarvitsevani yhden päivän sellaiseen omaan Berliini-kesäolemiseen. Ja kun sen vielä sai ajoitettua perjantaille, niin mikäpäs sen mahtavampaa!


Aloitin päivän seuraamalla Mikkoa töihin. Mauerpark oli kuin Sahara.


Kävin heittämässä pyörän minulle suositeltuun huoltopaikkaan (kyselin fb-ryhmässä, kun oli hermo alkanut mennä ylimielisiin mestoihin). Siinä istui nuoria poikia edustalla tupakalla ja oli vähän epäselvää ovatko he siellä töissä vai mitäs. Tokaisin "Hallo!" ja ilmoitin, että pyörässä on ongelma. Vähän vanhempi, rastatukkainen mies nousi ylös ja sanoi, että tuo sisälle näytille. Kerroin, ettei jarrut oikein skulaa. Hän vähän testasi ja sanoi, että eipä kyllä näytä toimivan juu. Vähän ehti tulla jo sellainen fiilis, että näinköhän tämäkin vaan sanoo, että osta uus. Hätääntyneenä kysyin, että voiko sen korjata, mihin sain vastaukseksi "luulisin! Voi sille varmaan ainakin jotain tehdä, mutta pyörä pitää ensii avata". Jätin pyörän sinne, annoin puhelinnumeroni ja nimeni ja minulle luvattiin soitella. Mahdollisesti vielä saman päivän aikana.


Oli keskipäivä ja asteita lähemmäs nelkyt. Kävelin siitä Humboldthainin kesäuimalaan.


Ei siellä uida oikein voinut, koska riehuvat lapsukaiset, mutta kävin pari kertaa kastautumassa - voi veljet, kylläpä virkisti ihanasti! Miä vaan tosi paljon tykkään uima-altaista - etenkin ulkoilma-sellaisista.


Söin eväitä, kuuntelin radioo ja setvin matemaattisia pulmia - Nautin! 


Parin tunnin päästä soitettiinkin jo pyörähuollosta, että pyörän saisi tulla hakemaan, joten auringonottokiintiöni täytyttyä lähdin kävelemään takaisinpäin. Juomavarastoni olivat kuumenneet mukavan lämpiksi, mutta join ne silti.


Kävin ostamassa kiskalta kylmän veden, jonka nautin ahnaasti. Vesi on muutenkin hyvää, mutta tuossa hetkessä se oli suorastaan taivaallista. 

Hain pyörän, joka kutakuinkin aika lailla toimi taas. Jee! Ja lähdin moikkaamaan Mikkoa, jolla oli mulle niin ikää ihana juomayllätys. 


Lähdettiin hakemaan sapuskaa ja käytiin puistossa lounastamassa. Mikko palasi töihin ja mie poljin lähipuistoon maalaamaan parantunutta fillaria. Hain kiskalta jädee ja kaljaa.

Photo: Allu

Tuli pimeää, joten piti keskeyttää maalailut siltä erää. Loppuilta sujui viiniä lipittäessä, lisää jäätelöä syödessä ja parhaassa seurassa rallia ajaessa.


Tällaiset päivät saa joskus haaveilemaan, ei nyt varsinaisesti työttömyydestä, mutta sanotaanko, sellaisesta joutenolomahdollisuudesta: voisi tavallaan olla ihan mukavaa olla joku kotirouva. Mutta toisaalta tiedän, ettei se mun kohdalla toimisi. Töissä on käytävä yleisen viretilan ylläpitämiseksi.

Mutta vois se silti olla mukavaa käydä töissä esim. vaan neljänä päivänä viikossa. Työttömyys on ongelma ja samaan aikaan ne, joilla sitä työtä on, tekee aika pitkää päivää. Että...


Translation: What an ideal day off that was!
 • First of all, it was Friday.
 • Took my bike to get fixed.
 • "Swimming" and enjoying the sun at Humboldthain Sommerbad. (Did I mention it was a reeeeally hot day!) Snacks and puzzles included, of course!
 • Water, water, water and other cold, nice drinks.
 • Having lunch with my darling.
 • Ice cream - twice!
 • Getting back my fixed bike and pimping it.
 • Wine! Enjoyed in the best company in the words, while playing some SNES rally.5 kommenttia :

 1. Joo just viime viikolla pomolle heitin puolivitsillä, että voisin huolia viikkoon kolmannen vapaapäivän, josko keskusteltais uusiksi mun kuukausipalkka sen pohjalta! Ja sitte ku ne olis aina peräkkäin :) Ensi viikolla on kyllä kivasti pe-su vapaata. Mut sitte seuraavalla viikolla vaan yksi vapari. Mut vaihtelu virkistää, ne sanoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta siis olen kiitollinen, että mulla on töitä. En valita! :D

   Poista
  2. Minust vois olla kiva jos olis esim keskellä viikkoo vapaa. Sit vois just tehä kaikkii juttuija ja toteuttaa itseään. Jos ois vapaat putkeen, niin mennee helposti löysäilyks.

   Poista
 2. Ihanaa fiilistelyä ja hyvää asiaa! Henk kohtaisesti en tiedä miten voisin kyetä tekemään loppuelämäni viitenä päivänä viikossa pitkää päivää. Ylimääräinen vapaapäivä tai lyhkäset työtunnit on unelmana. Rahaa ei tarvii niin paljoo, aikaa elämiseen taas kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se valitettavasti ihan niinkään mustavalkoista oo: jos elää jo kädestä suuhun, niin hankala kiristää rahapussin nyörejä. Toisaalta kyllä mulle riittäis jos sais syödä hyvin ja joskus tehä jotain kivaa. Tätä täytyy tosiaan pohtia!

   Poista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>