perjantai 8. toukokuuta 2015Väriloistoa Biosphäressä


Yks sunnuntai lähdettiin vaihteeksi Potsdamiin virkistäytymään. Olin nimittäis hankkinut meille vuosipäivälahjaksi liput Biosphäreen. Grouponista löytyi hyvä tarjous joka sisälsi jopa pari limua - Bionadea of course. Aurinkoinen kevätpäivä niin mikäs siinä oli körötellessä. Varsinaisina epeleinä valittiin nimittäin S-Bahnin sijasta Regional, eli perus-juna!

 
Potsdamissa oli yhtä erikoinen tunnelma kuin viime näkemältäkin.

 

No mikäs se Biosphäre sitten on? Ennakkoon en tiennyt oikeastaan muuta kuin että siellä on jotain bambupuita, orkideoja ja liskoja. Rakennus näytti kovin matalalta, joten ne vähätkin ennakko-odotukset hieman hiipuivat ennen kuin oltiin edes päästy sisälle.

Sisäänastuttuamme meitä syleili heti mukavan lämmin, jokseenkin trooppinen ilma. Ei ollut muuta asiakaskuntaa näkyvillä, joten päästiin heti oitis kassalle ojentamaan kuponkimme.

Saatiin kartta, jonka mukaista reittiä lähdettiin seuraamaan.

 
Siinä oli jotain liskoja, jyrsijöitä ja hämähäkkejä, joita seurasi infopläjäys erilaisista metsistä. Reittimme stoppasi pian suljettuihin oviin, joihin kiinnitetty lappu käski odottamaan, kunnes ovet aukeavat.

Ovet aukesivat ja niiden takaa paljastui tällainen näkymä:

 
Täti kehotti meitä istuutumaan, häippäsi itse huoneesta ja pian alkoi 5-minuuttinen pätkä vedenalaisesta elämästä pyörimään. Sen loputtua samainen henkilö johdatti meidät hämärään hissiin, joka yllätykseksemme matkasi jonkin matkaa alaspäin. Oltiin melkoisen jännittyneessä tilassa - ei kai meitä nyt johonkin veden alle olla kuljettamassa? Ei sentään - kun hissin ovet aukesivat, odotti meitä paratiisi!


 
 
 
 
 
   
 
Siellä oli paljon kasveja ja tietoutta, eläimiäkin. Parasta oli kuitenkin se tunnelma: vedensolinaa, lintujenlaulelua ja se trooppinen ilmasto, joka teki hyvää niin sielulle kuin kropallekin. Mahtavuutta oli myös se, ettei paikka ollut tupatentäynnä, vaan saatiin ihan rauhassa kuljeksia ja ihmetellä.

 
Noin ne ananakset kasvaa! (mokomakin epähedelmä!)


 
Aaaaw!


 
Tiesittekös, että tältä näyttää inkiväärin maanpäällinen osa? ( I did not)


 
 
 
 
Menossa mukana: Niksi-Pirkka


 
Oli siellä maaginen perhostalokin.


Photo: Mikko
 
 
Elinikäisesti yksiavioisia lintuja nämä - vähän kävi tuota yksinäistä sääliksi.


 
 

Photo: Mikko
Kaunis kameleontti!

Photo: Mikko
Photo: Mikko
 
Ihhihhiii!

Ja päästiin me sitten sinne vedenalaiseen maailmaankin.

 
 
Photo: Mikko
 
 
 
 
 
 
 
 
Hyvin mukava paikka! Antaisin viis-miinus kautta viis, koska kartassa oli nenän kuvalla merkitty haistelupiste, mutta sellaista ei ainakaan meidän reitille osunut. Aivan ehdottomasti suosittelen siitäkin huolimatta!


Translation: Well spent Sunday in Biosphäre, Potsdam. Highly recommended - good for you body and soul. 
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>