sunnuntai 15. maaliskuuta 2015Mitä tehdä vanhempien kanssa Berliinissä?


Isä ja äiti tulivat kylään. Ties monennesko reissu Berliiniin oli kyseessä, joten kaikki perusnähtävyydet on tullut jo läpikäytyä hamassa menneisyydessä. Tällä kertaa kehiteltiin tällaista ohjelmaa:

Lauantaina saavuttuaan kutsuin heidät neljän tähden illalliselle. Keittiön tervehdyksenä oli roll-it-yourself vegesushit (perus porkkana - kurkku - avokado). Alkuruokana kastanjakeittoa ja kesäkurpitsa-mozzarella bruchetta. Pääruokana jauheliha-munakoiso-sieni-feta gnocchipannu ja vihreä salaatti vesimelonilla ja kurpitsansiemenöljyllä. Jälkkäriksi terveellinen mutakakku.


Koska kehittelemäni menu oli aika runsaanlainen, siirryttiin välissä salin puolelle pienelle sulattelutauolle. Polkaistiin käyntiin eläinaiheinen tietovisailu.


Menun suoritettuamme päätimme vielä lähteä käymään jossain lähibaarissa.


Päädyttiin Magnetbaariin yksille.


Sieltä suunnattiin kuitenkin Old CCCP -baariin, sillä olihan se siinä matkan varrella vanhempieni majoitukseen nähden.


Siel myä tanssittiin ja juotiin viskicolat. Tuttu mies oli deejiitiskin takana, joten hyvästä musiikista ei ollut puutetta - suosikkibiisithän siinä raikasivat kun jalalla laitettiin koreasti.


Lähdimme vielä käymään iltamyssyllä vanhempieni kämpillä (voin suositella: Flower's Boardinghouse) ja toki siinä pari rundia pantomiimiä vielä pelattiin, kunnes joku tajusi, että nukkuakin kai pitäisi.


Seuraavana päivänä meidät olikin kutsuttu samaan paikkaan aamiaistamaan. Joten sinne kävi tie kukkakaupan kautta. Äiti oli tehnyt hyvät nakkimunakkaat sun muut ja siinä sivussa päästiin Mikon kanssa kylpemäänkin.


Jatkettiin visailua siitä mihin edellisiltana oltiin jääty ja samalla lyötiin lukkoon päivän ohjelma.


Lähdettiin nimittäin keilaamaan. Alexilla on parikin keilapaikkaa. On sellainen fiini lounge-bowling kauppakeskus Alexan yläkerrassa ja sitten on tämä toinen tien toisella puolen - kellarikerroksessa. Tämä kelpasi meille oikein loistavasti - oli sen verran vähän porukkaakin, että hyvin mahtui mukaan ilman varausta.

Photo: Mikko

Täytyy sanoa, että keilattiin kyllä kaikki melkoisen hienosti!


Nappisuoritusten jälkeen haettiin vähän muonaa mukaan, sekä matkajuomaksi terästetyt glühweinit - oli kuitenkin sen verran kolea sää, että pikku lämmike oli ihan paikallaan.


Päivän kohokohtahan oli toki Canasta-peli! Ennen koitosta tankattiin vähän. Ja koitoksen aikana käytiin hakemassa vähän lisää polttoainetta. Mm. pikkupullo biisonivodkaa (ja omenamehua of course). Todella kutkuttava taisto päättyi Team Berliinin voittoon.

Päivä päättyi Geometrian Arvostajien kokoontumiseen Kaffee Burgerissa. (Ei meidän sinne ollut välttämättä tarkotus mennä, mutta se nyt tuli vastaan.)


Siellä soi taas hyvä musiikki, joten käytiinpä parit Beatlesitkin siinä pyörähtämässä.

Maanantaiksi olin varannut meille brunssin Mio-ravintolasta TV-tornin kupeesta.


Pari tällaista kannettiin pöytään, että siinä kyllä vierähti tovi jos toivenkin mutustellessa. Kyllä kelpasi! Muilta osin tunnelma oli jokseenkin hervoton. Ei ollut paikalla paljon muita asiakkaita, joten päästiin valitsemaan pöytämme aika vapaasti. Ja hieno pöytä valittiinkin. Tarjoilija kaatoi appelsiinimehut, joten pöytäliina meni vaihtoon ja niinpä alta paljastui ulkopöytä (saattoi siinä linnunkakkaakin joku olla huomaavinaan) - ympärillemme katsoessa huomattiikin muiden pöytien olevan erilaisia.

No mutta, ruoka oli hyvää, samoin juoma (vaikkakin aika kallista), seurasta nyt puhumattakaan. Seuraava kohteemme oli kivenheiton päässä sijaitseva SeaLife, koska miä halusin päästä hipelöimään niitä meritupsuja, vai mitä nyt ovatkaan.


En päässyt ikävä kyllä päässyt hiplaamaan, mutta oli siellä tällainen mahtava kaveri.


Se on muuten jännä, miten isot kalat voi vaikuttaa niin kovin sympaattisilta.


Tämän pikku virkistäytymisen jälkeen suuntasimme Alexaan shoppailemaan. Illalliselle olisin halunnut viedä porukan libanonilaiseen Babeliin Kastenienalleelle, mutta harmiksemme se oli täynnä. Päädyimme lopulta hummus-ravintola Djimalayaan.


Siitähän oli luonteva nimittäin siirtyä Reween suorittamaan vielä tuliaisostokset.

Sellainen kiva pitkä viikonloppu oli se!

(Kävin hakemassa ostamani kukkakimpun takaisin - itseäni ilahduttamaan :D)


Translation: My parents visited us for a long weekend. I cooked 4 course dinner after which we wanted to go out for a beer - ended up in Old CCCP Bar, where we danced and had some whiskey cola. Next day we went to have breakfast at their place, also used the opportunity to take a bath :) Decided to go bowling and in the evening we had The Canasta match (Berlin won ;)) and before going to bed, had one round of drinks in Kaffee Burger, discussing about culture and geometrics.
For Monday I had made a reservation for nice brunch. We visited SeaLife, went shopping and had some hummus and grill stuff before saying goodbye. What a fun weekend - filled with lots or fun and activities. Great times!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>