keskiviikko 28. tammikuuta 2015Ailahtelevainen tammikuu


Tuntuu siltä, että tähän vuoteen on jo ehtinyt mahtua vaikka mitä - ja vielä eletään tammikuuta. Enimmäkseen erilaisia fiiliksiä laidasta laitaan: iloja, suruja, kyllästymisiä, innostumisia, onnistumisia ja yllättymisiä.


Olen ollut tyytyväinen itseeni monestakin syystä. Sain esim. suuasiat laitettua kuntoon: kaikki viisaudenhampaat vihdoin pois ja siinä samalla karieksetkin. Uusi yömuottikin on valmisteilla.

(kuva metrokäytävästä - paikallinen pimauttaja taas iskenyt!)

Lisäksi olen ollut töissä aikaansaava ja innostuva. Olen syönyt ja juonut tervellisesti. Mutta olen myös pari kertaa herkutellut ja viettänyt laatuaikaa mitä parhaimmassa seurassa.


Eräskin perjantai kokkailtiin Mian kanssa meillä. Meikän kauppakassista löytyi limejä, minttua, jäämurskaa, vissyä, rommia ja pitsapohja.

Miia toi loput ainakset ja niin me väsättiin mehevää kinkku-kasvispitsaa ja kaupungin ehkä parhaat mojitot.


Tuunattiin myös turhan makeasta viinistä salonkikelpoista.


Käytiin kans baareissa, mut ei se hitsit sentään minua vaan enää jaksa juuri innostuttaa. Parempi olisi pysytellä kotona, vaikka on kai se ihan kiva välillä käydä vähän näyttäytymässä (tajuais vaan palata kotiin ihmisten aikoihin).


Limsan juontia olen vähentänyt. Harvinaisena herkkuna se saa toki pysyä.


Esim. jos leikitään hampurilaisbaaria, niin kyl silloin voi vähän limukkaa naukkailla.


Parinakin viikonloppuna ollut suunnitelmissa siivota kellari, jotta saataisiin sinne tavaraa. Sen piti olla päivän projekti, mutta siinä kävikin niin, että eräänä aamuna remonttireiskat (tossa on vieressä remontoitu taloa vissiin vuoden verran ja alakerrassa useemman kuukauden - ei hauskaa! nimim. alkaa pikku hiljaa se aamuseiskalta alkava poraaminen, nakuttelu ja huutelu käymään hermoon) niin remonttireiskat olivat aamulla tulleet pimpottelemaan oveen ja halunneet lainaan meidän kellarinavainta, että pääsevät joihinkin putkiin käsiksi. Olivat kuulemma vielä mennessään naureskelleet avaimen pientä kokoa (?). Vaan kyllä meidän leuat loksahti, kun avain takaisin saatuamme käytiin tsekkaamassa mitä siellä oli oikein puuhasteltu: Siellähän oli siivottu! Niin nätisti lattiat lakaistu.


Mikko oli sitä mieltä, että tämä kasa olisi sieltä peräisin. Itse en koskaan nähnyt alkutilannetta, niin en voi vahvistaa. No mutta, se oli kiva ylläri! Siinä jäi kivasti viikonloppuun sitten aikaa käydä olohuoneen kolkkia läpi.


Siivosin vaatekaapin tällä kertaa isommalla kädellä. Keksin nimittäin, että voisi tyttökaverien kesken pitää pienet vaatejuhlat, joissa jokainen voi löytää itselleen uutta päällepantavaa. Tämä ei tuntunut niin pahalta ajatukselta kuin vaatteiden antaminen ventovieraille, niinpä saatoin toimia karsintatilanteessa hövelimmin.


Melkein valmis! Vielä pari laatikkoa ja läjä papereita pitäisi käydä läpi. Saatoin silti ostaa kimpun tulppaaneja palkkioksi hienosta suorituksesta so far.


Kävin ostamassa kalenterin ja sepäs on kannattavaa puuhaa tammikuun puolivälissä kun hinnoistakin on puolet pudonnut pois.

Alexan Thaliasta saa kivoimmat.

Ärsyttävät ilmat: tuulista, sateista ja kylmää. Sateenvarjostakaan mitään hyötyä kun menee tuulen riepotuksessa rikki. Lohturuokana tikka masalaa ja suklaasoufflea  vaniljajätskillä:


Torstaiaamuna heräsin tekstiviestiin, että maamo (isoäiti) oli nukkunut pois.


Itkin. Koko päivän.


Voimakas reaktio yllätti itseninkin. Mutta oltiinhan me sillä tavalla läheisiä kuitenkin. Ja monille reissuilla yhdessä käyty. Olin ottanut perjantain töistä vapaaksi. Vietin sen kunnioittamalla vainajaa laulamalla laulun, tekemällä muistovideon ja lähtemällä pikku reissuun Hampuriin. Matkan päällä päätin heti, että kyllä mun on sittenkin päästävä hautajaisiin. Ja niin soitin äitille ja itkin vähän lisää. Mutta se teki hyvää. On tärkeää päästä sanomaan heipat.


(sain iskältä jouluna aika ihania teitä)


Niinpä tammikuu päättyy Suomessa. Helmikuu toivottavasti alkaa sukset jalassa! Ei lisättävää.


Translate:  It feels like so much has happened already this year and it's still January! I've been facing different kind of feelings:

 • Satisfaction for healthy mouth (all wisdom teeth gone, nothing to fix etc.)
 • I've been enthusiastic about work.
 • I've been eating and drinking healthy yet having a few gourmet moments.
 • Happy Friday moments with Miia: making pizza and probably the best mojitos in city. (Also pimped too sweet red sine into something amazing.)
 • Realized how bored I am going to bars. Better to stay at home. 
 • They have been renovating houses and apartments around us for a year, I think, and it starts to get annoying to wake up at 7 to the sounds of drilling and hammering. Anyways, one morning they wanted to lend our basement key to be able to get to some pipes. What they did, was awesome: they actually cleaned up the place. We were planning that would take a whole day for us, but now we could just carry our stuff down there.
 • I went through my clothes and have now 4 bags to give away! I figured out it would be easier for me to give them to friends than strangers, so I' organizing a clothes swap party.
 • On Thursday morning I woke up to an SMS that my grandma had passed away. I cried the whole day. I was actually a bit surprised of my strong reaction, but when I think of it, we were  pretty close. On Friday it was already better, I had my own memorial: sang a song, created a goodbye video and in the evening headed to Hamburg for a short trip (she loved traveling!). I decided I should go to the funeral after all, so that's where January shall end. 

4 kommenttia :

 1. Niin ne elämän rattaat pyörii, tahtoo tai ei. Olen pahoillani mummisi puolesta.
  Isäni kuoli vajaa vuosi sitten huhtikuussa syöpään. Ikävä ei katoa mutta helpottaa varmasti aikaa myöten.
  Sanon saman kuin minulle sanottiin silloin;
  Onneksi jaksat nähdä kauneutta ympärilläsi. Se on valtava voimavara.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa lukea teidän kuulumisia. Osanottoni vielä maamon vuoksi. Itku puhdistaa, pitää itkeä , kun on itkun aika :( Onneksi mukavat muistot kantaaeteenpäin.
  Valoisaa kevään odotusta Sinulle Alise )

  terv. Kaisa

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>