torstai 27. marraskuuta 2014Monenmuotoisia valoja marraskaamoksen keskellä


Marraskuu. Syksy tuli viimeistään. Ja pimeys. Pakko kehitellä kaikenmoisia aktiviteetteja, jottei ihan talvihorkkaan vaivu.


Hasanin hyllyyn lähikiskalle oli ilmestynyt inkivääriolutta! Ei tokikaan Ginger Joen voittanutta, mutta menettelee. Käveltiin kerran Spreelle syömään leipää.


Yks sunnuntai mietin mitä tekis rahkasta ja tuumasin, että piirakkahan siitä voisi tulla! Vaikka täällä on sunnuntaisin kaupat kiinni, niin onni on parin korttelin päässä sijaitseva minimarket/kiska-hässäkkä, josta löytyy mm. mustikoita laskipurkissa. Mainiota!Jalkakylpy ja joku kiintoisa juoma on ihan lemppariaktiviteetteja viikonloppuisin. Etenkin jos on jotenkin kalseaaja haikeaa.


Kävelyllä bongasin aivan ihanan asukokonaisuuden jossain näyteikkunassa. Siis keltainen nahkahame! Oispa se minun! Ja toi toppi!

 
25 vuotta tuli kuluneeksi muurin murtumisesta ja sen kunniaksi  Berliiniä halkoi kyseisen viikonlopun ajan 15 kilometrin mittainen "Lichtgrenze" - tuommoisia valopalloja, jotka sitten sunnuntaina päästettiin taivaan tuuliin.


Itsehän en ollut tuota pallojen liitelyä todistamassa, kun olin silloin just kiperässä tilanteessa - pakenemassa yhdessä huoneesta (siitä lisää tuonnempana). Mutte eipä tuo kuulemma niin hääppönen tapahtuma ollutkaan.  Hyvä idea kuitenkin! Tässä Morgenpostin video aiheesta:
Sinä lauantaina lähdettiin vielä kyläilemään Hannan luona Neuköllnissä. Kotimatkalla meitä lykästi kun käytiin ostamassa pitsapalat ja saatiin toiset kaupan päälle, kun olivat juuri sulkemassa puljua!

 
Uskokaa tai älkää, siellä ne folion alla lymyävät.


 
Sunnuntai-iltapäiväksi olin buukannut sulkapallokentän neljälle hengelle.

 
 
Mielestäni sangen jees paikka tuo SEZ. Kenttä 15 EUR / tunti ja mailavuokra 2 EUR hlö, niin neljään pekkaan vajaat 6 euroa kerta. Oon nyt pari kertaa käynyt vähän eri kokoonpanoilla ja lauantaina olis taas vuoro. Kivaa!

Niin se pakemenishomma. Olin ostanut Mikolle nimpparilahjaksi lahjakortin Exit Roomiin.

  
Homman nimi on siis se, että siut suljetaan huoneeseen ja sieltä pitää paeta tunnin sisään erilaisia pulmia ratkomalla ja vihjeitä löytämällä ja yhdistelemällä. Tämähän siis pohjautuu semmoisiin tiesikkapeleihin, joissa klikkaillaan ympäri huonetta. Tuolla paikassa oli kaksi erilaista skenaariota: Hacker's Home ja Toxic Kitchen. Me mentiin ensimmäisenä mainittuun (saksalaisvahvistuksina Johanna ja Matze).

Aivan huikee kokemus! Tottakai etukäteen jännitti, että päästäänkö me sieltä pois, mutta meillä olikin sen verran supertiimi, että tehtiin päivän paras aikakin.

 
Siellä huoneessa oli monitori, johon ilmeistyi henkilökunnalta vihjeitä koko ajan (minusta vähempikin vihjailu olisi toisaalta riittänyt), mutta siltikään ei tuo huoneesta poispääseminen tuntunut olevan mitenkään itsestäänselvyys.

En tiennytkään että tällaisia paikkoja on Berliinissä ainakin kolme! Team Escape ja The Room tämän Exit Berlinin lisäksi. Ehdottomasti haluaisin testata muunlaisiakin huoneita, kunhan vaan tulisi tarjouksia vastaan - normaalihinnoillahan tuo on aika tyyristä hupia.

Huoneesta selvittyämme mentiin vielä puimaan tapahtumia lasillisten ääreen. Oli tullut uusia maalauksia Hackesche Höfeen.

 
 
Tuonne kun oltiin matkalla niin valospektaalli oli juuri loppunut, ja ihmiset kantoivat niitä jäljelle jääneitä tolppia koteihinsa - siis öö, what? why?


 
Yks lauantai kokkasin kesäkurpitsa-munakoisolasagnea ja kun kotikin oli siistattu niin päätin lähteä ulos tanssimaan. Siinä kävi sitten niin, että olin menossa yhdelle klubille, mutta kun sinne olisi maksanut kympin (mikä käsittääkseni on kyllä aika normi hinta), niin käännyin kannoiltani ja läksin kotia päin. Paitsi että Ostkreuzin aseman kiskalla oli Desperados suorastaan epäilyttävän halpaa: alle 2 euroa, niin ostin sellaisen ja Alexanderplatzilta lähdin kävelemään kotia kohti, kun en jaksanut odottaa U-Bahnia, niin matkalla tuli vastaan pari italialaista nuorukaista, jotka harmittelivat kun eivät olleet päässeet Berghainiin tanssimaan. Sanoin frutti di mare ja vein ne Kaffee Burgeriin. Siellä valtasin tanssilattian hetkeksi ja  sitten vähän ajan päästä uusi yritys päästä kotiin. Kävi vaan niin, että siinä vikoilla metreillä rupes joku ruotsalaispariskunta huutelemaan jotain. Menin kyselemään, että mitäs, niin halusivat tietää, että missä ovat ja minne pitäis mennä (kello jotain 5 aamulla). Sanoin, että hmm, no, jag kan hjälpa! Ja niin vein ne Mein Haus am Seehen, ja sieltä taksilla Golden Gateen. Omat rahat oli tässä vaiheessa loppu, joten laitoin ruottalaiset maksamaan. No siellä minä sitten sain ihan oikeesti tampata teknoo. Jee!

Kun sitten ihan ihmisten oikeesti olin kotiin tulossa, niin tämmöinen kaunis asetelma kiinnitti huomion, kun minusta se jotenkin kuvasti iltaani:

 
Juuh, muutoin olen tässä kiinnittänyt vähän huomiota syömisiini ja juomisiini. Täällä näin.

 
Sillä lailla, että oon koittanut kuunnella kehoani ja syönyt mitä se haluaa, esim. yks maanantai se tosi kovasti halus vihreää tuorepastaa kera fenkolin, sipulin, aurinkokuivattujen tomaattien, avokadon ja saksanpähkinöiden. Silleen tuhdisti ja öljyisesti. Loraus kermaa kans. Salaattipedillä. Ja vähän kalkkuunaakin. Ihanaa lohturuokaa talvikylmyyspimeyteen.Translation: Nice things in November:
 • There's new ginger beer in our späti. It's not Ginger Joe, but it's something. 
 • Walking is ok, and eating bread at Spree.
 • I made a pie. Even though the grocery stores are closed on Sundays, there's a mini market around the corner where you can find even blueberries - that's awesome I think!
 • I love having a hot foot bath when it's chilly. 
 • I saw a perfect outfit in a shop window. That yellow leather skirt! Aww!
 • 25 years from the Berlin wall breaking down. And that's how it was celebrated!
 • We got pizza for free because we were the last customers and they didn't want to throw away - oh boy how lucky we were!
 • Badminton - that's my new hobby and I like it! So nice it is!
 • We went to one of Berlin's escape rooms and that was just way too cool! I totally would like to try all of them (if I just had the money...) I was afraid we wouldn't make it but actually we made the record of the day! Great team!
 • I went to dance one Saturday, which was good! I hadn't been really dancing for ages. Otherwise I've been concentrating on food - listening my body and asking what it would like to eat and drink. That's good. I recommend.

2 kommenttia :

 1. Varmaan tosi hauska toi huonejuttu!! Ja varjot on hienot.

  VastaaPoista
 2. Siis ihan mahtava! Pitää tarkkailla jospa tulis toisetekin vastaan tarjous. Voitas mennä yhes!

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>