maanantai 13. lokakuuta 2014Kun lonkero saapui Berliiniin


Olette ehkä kuulleetkin, kuinka jonkin aikaa sitten täällä Berliinissä jaettiin janoisille Berliinin suomalaisille (ja ehkä vähän muillekin) ilmaiseksi lonkeroa. Puolitoistaviikkoa auki ollut HKI1952
pop up -baari ei sijainnut kovinkaan kaukana kotoa, joten tulipa siellä eräänä torstaina piipahdettua.

 
 
Aiettä kö oli hyvää! Ihan torstai-iltanakin oli populaa sen verran paikalla, että katu oli jokseenkin tukossa. Ja pitihän sitä poliisinkin käydä sanomassa, että tässä ei jookos istuta.

 
 
Baari oli tosi kivasti sisustettu ja joka ilta oli huippuartisteja esiintymässä. Pieni tila oli vaan melkomoisen kuuma ja hiostava. Sauna-experience tuli kylkiäisenä, mutta sehän on oleellinen osa suomalaista kültüüriä, että sikäli ihan hauskaa.

 
 
Photo: Oona
 
 
 
 
 
Photo: Mikko
Photo: Mikko

Nyt sitten vaan odottelemaan kuinka maailmanvalloitus etenee ja milloin lonkero ilmestyy lähikaupan hyllylle! Kyl meitsi ainakin vois silloin tällöin tölkin ostaa (jos hinnat on suhteutettu ympäristöönsä).


Translation: Finnish delicacy "Lonkero" (gin with grapefruit soda) arrived in Berlin! HKI1952 pop-up bar was open for 1,5 weeks serving free drinks and Finnish music for Berliners. We stopped by on a Thursday evening. It tasted as good as I remembered (might have been even slightly better!) - I wouldn't mind being able to buy a can or two every once in a while in a local shop. We'll see how conquering the world goes on!

2 kommenttia :

  1. Niin toivottavasti siellä kävi sakemannejakin juomassa. Ja että tarpeeksi moni jäi koukkuun. Ainahan sitä suomalaisena olettaa että lonkero menestyy kyllä hyvin maailmalla jos vaan kunnolla yritetään. Mutta mutta... ei ne ulkomaalaiset välttämättä ymmärrä hyvän päälle. Eräskin saksatar piti Fazerin Parhaita karkkeja ihan paskana. Eikä ne piruparat ymmärrä mitään salmiakinkaan päälle. Että kattellaan, sormet ristissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai siellä jokunen saksalainenkin. Toisaalta Berliinissä on kyllä tosi paljon suomalaisia, että varmasti jos joku pulju ottaisi valikoimiinsa, niin olisi menekkiä ;) Ulkomaalaisessa kaveriporukassa lonkero on kyllä saanut ihan vallan hyvän vastaanoton, toisin kuin esim fisu... :D mutta tämän nyt saattoi arvatakin...

      Poista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>