torstai 14. elokuuta 2014Puunäyttelyssä, kohtaaminen villisian kanssa ja muita kesäaktiviteetteja

Kesä osa kol

 
Oli yksi yksinäinen perjantai, vaan ei onneksi kauaa, kun Miia tuli ex tempore vierailulle. Keksittiin tehdä mangoskumppaa sekoittamalla omena-mangososetta tilkkaseen vettä ja lorauttamalla litkua kuivan Rotkäppchenin joukkoon. Hyvää oli. Ja kun pullo tyhjeni haettiin naapurista votkaa ja tehtiin eräänlaisia mango-minttu-caipiroskia.

Ja kun muut meni nukkumaan, minulle tuli ajatus, että tänään on se ilta kun palaan Zur Quelleen! Pakkasin siis reppuun uimakamat (koska lauantaiksi oli sovittu Hannan kaa biitsipäivä) ja hyppäsin siinä 3-4 aikoihin yöbussiin joka kyyditti minut suoraan tuonne perinteikkääseen kulmakapakkaan, jonka ovet ovat aina auki! Oli siellä jokunen tuttukin. Join monta weinschorlea, soitin monenmonenpaa biisiä jukeboksilla, tanssin ja lauloin. Tirehtöröin. Välissä piti ottaa vähän vettä ja colaa jotta jaksoi, mutta sinnittelin hereillä kun mulla kerran oli niin hyvä plääni.

Siinä puolenpäivän jälkehen Hanna sitten saapui minut sieltä noukkimaan ja niin suunnattiin kaupan ja leipäkojun kautta Flughafenseellee.

 
Vedessä oli niin ihana-ihana kölliä! (Vähän harmittaa, että tuo saattoi jäädä kesän ainoaksi uimakerraksi, mutta katsotaas nyt.) Ja minusta se oli lämmintä kuin linnunmaito.

Photo: Hanna
Kyllä joku hyvä pari tuntia ainakin koitettiin otella aurinkoa, kunnes lähettiin kotejapäin. Siinä metsäpolkua tepastellessamme kiinnitettiin huomiota rapinaan, joka meitä seurasi. Huomattiin, että aidan takana musta hahmo liikkui meidän kanssa samaan tahtiin ja pysähtyi kun mekin pysähdyttiin. Villisikahan se! JA vielä mitä, risteyksen kohdalla tyyppi tuli aidasta läpi.

 
Pyhä jysäys! Kyllä pelästyttiin, mutta ei tuo sitten onneksi meistä niin ollutkaan kiinnostunut, halusi vaan tien toiselle puolen. Olen kuullut juttuja, että city-villisiat voi olla täällä kovinkin aggressiivisia.

Sunnuntain katsoin itseäni peilistä ja olin vähän pettynyt kun ei minussa näkynyt pienintäkään merkkiä rusketuksesta. Kaivelin kämpän ympäri ja löysin pikkuputelin aurinkoöljyä SK 4 - jospa se olisi meikälle parempi kuin SK 20 aurinkorasva, tuumasin, ja painelin päättäväisenä lähipuistoon.

 
 
Otin oikein kellolla aikaa ja itse asiassa jos olisin sen jälkeen lähtenyt pois, niin olisi tullut täydellinen rusketus. Nyt kävi kuitenkin niin, että Kiljusen tyttö tupsahti paikalle juuri kun auringonottoaikani oli umpeutumassa.  Joutui siinä sitten vielä vähän yliaikaa lekottelemaan (niin että lopputulos saattoi paikotellen olla vähän punakkahko).

Tuumattiin lähteä Humboldthainin kesäuimalaan pulikoimaan, mutta paikan päälle päästyämme tultiin toisiin aatoksiin. Oli jonoa sen verran ja se sisäänpääsymaksukin, mutta ennen kaikkea se lasten kiljunta, josta ei nyt välttämättä tullut kovinkaan rento fiilis.

Katsottiin kartasta, että kas tossa parin pysäkin päässä on jotain sinistä ja päätettiin mennä katsomaan, että mitä se nyt sitten tarkemmin ottaen oikein pitäisi sisällään.

Franz-Neumann-Platz Am Schäfersee -- noin kun oikein metropysäkin nimessäkin lätäkkö mainitaan, niin sitähän saattaisi kuvitella, että kyseessä on joku kovinkin kiva paikka.

 
Ainakin asemalla oli ihan kiva ilme. 

Vastapainona edelliselle paikalle, tämän lammikon äärellä ei nähty ensimmäistäkään lasta.

 
Vesi ei vaan ilmeisestikään ollut kovinkaan uimakelpoista. Päätettiin kuitenkin kiertää se, kun ei kuitenkaan kovinkaan isosta vesielementistä ollut kyse.

Ja hyvä että kierrettiin! Matkalle sattui mm. kiinntoista puunäyttely!

 
 
Puiden parhaimmisto esillä. "Saksanpähkinä - vuoden puu 2008". Ja niin niitä rivissä riitti. Ei sentään 80-luvulle asti. Harmi, olisin halunnut nähdä ikätoverin.

 
 
Kotona sain loistoidean rakentaa kapealle parvekkeellemme pikkupesän!

 
 
 
Uuusi viikko samat kujeet. 

 
Vähä liikuntaa

 
Mun hibiskus puhkesi kukkaan! Joskin lakastui muutaman päivän kuluessa. Putosi vaan pois. Mikähän sille tuli. No tuli mikä tuli. Sentään Mikko palasi Suomesta kotiin. Vaihdettiin kuulumiset tapaspöydän ääressä.


 
Simppelisti olin ostanut kaupasta vaan purkkilajitelman marinoitua grillattua munakoisoa, marinoituja grillattuja herkkusieniä, mustia ja vihreitä oliiveja, ja marinoituja artisokkia. Lisäksi oli sinihomejuustoa, goudaa ja viikuna-vuohenjuustoa. Tuoretta leipää ja hyvää viiniä. Oli aika hyvää. Niin viini, ruoka, kuin seurakin!Translation: My Summer part 3:

  • Miia came for a spontaneous visit on one lonely Friday night. We made mango-sekt and sang to our favorite songs until 3 am when Miia felt like going to sleep and I felt like going to Zur Quelle. So I packed my bag with beach equipment and took the night buss to Moabit. 
  • After noon on Saturday Hanna picked me up from the bar and we headed to Flughafensee. It was so nice! I really hope I still have a change to go for a swim this year.
  • On our way back we met a wild pig and that was a tiny bit of too exciting! Luckily it didn't want to eat us or anything. 
  • On Sunday I felt a bit disappointed as I looked in the mirror and didn't see any sight of even a slight tan. I found a tanning oil with SPF 4 at home and decided to try that instead of the sunscreen with SPF 20 I had used the day before. So I went to the park across the street and decided to get a tan. Fruity joined me and we thought, why not go to Humboldt Sommerbad. Well, in the end we didn't, because there was a line, it would have costed some and there were way too many screaming kids. So we went to check what is that Schäfersee couple of stations away. Well, it wasn't anything special - couldn't swim there, but they had a tree exhibition!
  • I got a marvelous idea of building a little nest to our narrow balcony. 
  • My hibiscus bloomed but the flower faded in a few ways and just dropped :(
  • Mikko got back home and we said hi to each other over some tapas & wine. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>