lauantai 31. toukokuuta 2014You can't step in the same river twice


Tuossa taannoin, ESC-viikonlopun jälkeisenä maanantaina lähdettiin pienoiselle melontaretkelle, jonka olin meille Gouponin kautta järkännyt (puoleen hintaan pari kahden hengen kajakkia).

Itse järkkäilystä voin sanoa, että ei ollut mikään simppelein homma: varausjärjestelmässä oli vaan tarjolla paskahkoja aikoja, eli arkiaamuja, no, otin meille maanantain klo 10 ja olin siihen ihan tyytyväinen. Kunnes muutaman päivän päästä minulle pamahti sähköpostiin lyhyt automaattiviesti: "varaamanne aika on peruttu" ilman mitään sen kummempia selityksiä. Välitin tietysti viestin heti itse mestaan ja tiedustelin, että mitäs peliä tää tämmönen on. Ei vastausta muutamaan päivään, joten viikonloppuna otin puhelimen käteen ja soitin. Kello taisi olla jotain parikyt vaille kaksitoista. Vahvaa Berliinin murretta puhuva mieshenkilö vastasi, esitin asiani, pyysi soittamaan puolenpäivän jälkeen uudelleen. No, en ihan heti tohtinut soittaa uudestaan, vaan odottelin siihen kahden pintaan. Selitin asiani uudelleen. Mies sanoi "ein Moment" muutamaan otteeseen. Ja kun ei hetken häslättyäänkään löytänyt varauskirjaa, pyysii numeroni ja sanoi soittavansa minulle pian takaisin. Ja niin soitti. Varausjärjestelmässä oli kuulemma vikaa. Kysyi milloin halutaan tulla. Sanoin että maanantaina. Ja mihin aikaan? Öö, no jos vaikka kahdelta! Sen verran kummallista menoa, että pyysin vielä lähettämään tekstarina varausvahvistuksen.

Ja niin me sitten maanantaina puolenpäivän jälkeen köröteltiin Köpenickiin:

Photo: Anneka
Määränpään lähestyessä mukavasti (kaavanmuodostumista havaittavissa) alkoi taivaalta ripotella jokusia pisaroita. Käveltiin S-Bahnilta mestoille ja sinä aikana sade onneksi lakkasikin. Paikan päällä oltiin vähän ihmeissään, että mitäs te oikeen täällä teette, ei teillä mitään varausta ole, eikä voi edes olla, kun Grouponin kautta voi varata vain klo 10-14. Siinä vaiheessa mietin vaan, että luojan thänks mulla on tässä se tekstari jonka perässä vielä lukee kenen kanssa tämä nyt oli sovittu.  Kahvilan työntekijä otti puhelinyhteyden kanoottivastaaviin ja minä sain heille puhelimitse asian selvittää. Kovasti koittivat maanitella, että ettekö nyt oikeasti haluaisi siirtää aikaa, kun ilmakin on niin kamala. Ei me haluttu, jälleen kerran koska a) sinne asti oltiin raahauduttu jo ja b) ainutlaatuiset vieraat paikalla ja c) eihän täällä enää sada.  Lopulta sanoivat, että fine, meillä kyllä menee puoli tuntia että ollaan siellä. C-kohtaan sain tosin vastauksen, kohta sataa lisää, "glauben Sie mir". No, otettiin vähän teetä ja odoteltiin.

Photo: Anneka

Uusi sadekuuro osui päälle. Kanoottityyppi pariskunta saapui paikalle ja vielä vähän pohdittiin, että lähteäkö vai eikö lähteä. Päätettiin, että koitetaan nyt ees. Meidän piti allekirjoittaa vaan paperi, että ollaan omalla vastuulla.

Ja kas, kun oltiin kaikki kajakeissamme, niin sade lakkasi, ja aurinko alkoi paistaa! Täydellistä!

Photo: Anneka
Photo: Iina

Melottiin Müggelseetä kohti, muttei kuitenkaan ihan järvelle saakka. Rantauduttiin sopivanoloiseen kohtaan evästauolle.


Vastaavanlaisessa tilanteessa meikä viime vuonna hätäpäissään mulasi. Mutta enpä mulassu nyt! Koska virheistä oppii ja vanhetessa viistastuu, maltti on valttia, hitaasti hyvä tulee ja mitäs noita nyt on. Kieli keskellä poskea.

Photo: Anneka
Paluumatkalla meitä vielä hellitiin kahta kauniimmalla säällä, niin että saatiin parit kunnon fototkin nappastua.


Ilta-ohjelmassa ol itsetehtyä pitsaa. Kaksi täyttä pellillistä ja suomalaiseen tyyliin kaikilla täytteillä!


Tiistaina läksin tyttöjen kaa käymähän Alexassa suorittamassa vielä vähän shoppailua. Suoriuduin hyvin kun en ostanut mitään! Sain hypistelystä ihan riittävästi tyydytystä. Uimapukujen hinnoista sporttikaupassa en niinkhään.

Shoppailujen päätteeksi käytiin testaamassa ensikertalaisina vielä KFC, kun onhan se ollut mielessä jokusen vuoden tässä. No, eipähän tarvi mennä uudestaan. Ylihinnoiteltua moskaa, sanon mä, ja säälittävät määrät ketsuppia ja majoa, etenkin tällaiselle, joka on kotona tottunut läträämään.


Jälkkäriksi haettiin psykedeeliset donitsit Dunkin' Donutsista, yksisarvisen yrjöt vaniljatäytteellä - oikein hyvin maistui iltapäiväteen kanssa!


Sit olikin aika hemmotteluhetken. Ja jotain jääkiekkoa laitettiin telkkarista pyörimään ja Novasta kuulumaan, vaikkei sitä vissiin kukaan liiemmin seurannutkaan.

Photo: Anneka

Translation: Great Monday & Tuesday activities:
  • Went paddling with kayaks in Köpenick. It was raining and they wouldn't have wanted us go but magically, when we all were sitting in your kayaks, ready to go, it stopped raining and the sun started shining occasionally. Actually the weather was just perfect for that! We headed towards Müggelsee but landed before on a nice shore to have a little picnic break.
  • Home-made pizza for dinner. With all the possible toppings  - Finnish style, of course!
  • On Tuesday I took the girls to Alexa to do some shopping. Afterwards we wanted to eat at KFC as none of us had ever tried that before. I must say I think this was also my last time. Way too overrated.
  • Bought psychedelic donuts take-away to enjoy at our place with afternoon tea. Called those unicorn's vomit. They had a tasty vanilla filling.
  • Then we just chilled, played home-spa and watched ice hockey.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>