maanantai 28. huhtikuuta 2014Piäisiäinen jatkua sai


Pääsiäissunnuntaina kello soi tuskaisen aikaisen ottaen huomioon, että arkenakin heräisin tunteja myöhemmin ja nytpä alla oli vielä kaksi päivää silkkaa juhlintaa. Noh, itsepähän olin luvannut Mikolle lähteväni mukaan vanhempiaan kentälle vastaan, joten ei ollut muuta mahdollisuutta kuin itkua tuhertaen harhailla herättelevään suihkuun ja sieltä kohti Tegeliä.

 
Kentältä suunnattiin suoraan hotellille heittämään laukut säilöön. Säilytyshuoneessa oli jonkinasteinen kuntosali, no ainakin pari vempainta, joilla epätoivoisesti koitin herätellä kehoani ja mieltäni.

Photo: Mikko 
Kuitenkin vasta aamiaisen saatuani aloin tuntea itseni elävien kirjoihin kuuluvaksi. 

 
 
Mikon vanhemmat majoittuvat Weddingissä. Siellä olikin sopivasteen Müllerstrasselle marakkinat meneillään. Jännän hiljaista oli aamusella kaikkialla.

Photo: Veikko 
 
Pläänättiin, että tänään tehtäisiin lammas ja niin suunnattiin meille hommailemaan. Yhteisvoimin saatettiin valkosipulinen lammaskimpale uuniin paistumaan (miun osuus oli kuoria valkosipulit ja ottaa päikkärit) ja niin voitiin itse lähteä nauttimaan hyvästä ilmasta lähipuiston terdelle ja nurmelle.

 
 
Pelattiin erä jatsia! Mie voitin! Parin pojon päähän jäi kolmestasadasta. Aika hienosti heitin kahdella vikalla heitolla jatsin + ison suoran kun oikein keskityin.

Oli aika lähteä kääntämään lammas ja pyöräyttämään valkosipulikermaperunalaatikko kylkeen.

 
Pääsiäiskori oli sillä välin saanut täytettä! Pahasti sulaneen suklaapuputikkarin ei enää tarvinut nyhjöttää siellä yksin.

 
Ruuan valmistumista odotellessa vähän musisoitiin. (Kuutisen tuntia se tosiaan otti niin.)

 
Vihdoin valmista ja kaiken sen odottelun arvoista! (En kyllä silti jaksaisi syödä lammasta välttämättä useammin.)

Täydellä mahalla ja täydellisellä ruunajälkeisellä raukealla ololla olikin kiva vierähtää sänkyyn nukkumaan pitkästä aikaa kunnon yöunet.

Seuraavana päivänä lähdettiin virkeinä tsekkaamaan Olympuksen leikkikenttä, josta pari postausta sitten kerroinkin.

Photo: Veikko 
Siellä hääriessä tuli nälkä. Käveltin ihan kohtuullinen aika ja matka etsien jotain sopivaa lounaspaikkaa. Päädyttiin orientaaliselle grillille. Eikä yhtään liian myöhään: kunhan oltiin saatu tilauksemme sanottua, alkoi ulkona sataa varsin rivakasti! Terassi oli katettu, joten mikäs siinä puolikasta kanaa poskeen pistellessä.

 
Sade lakkasi ja me jatkettiin matkaa. Mentiin ratikkaan ja sattumalta vähän bussillakin maisemareittiä, kun sellainen kohdalle sattui. Varsinaisena määpääränämme (TOIM HUOM. que?) oli Checkpoint Charlie, mutta käytiin myös tsekkaamassa matkanvarrelle sattunut Topographie des Terrors -ulko- ja sisätilanäyttely (ilmainen).

 
 
 
 
 
Mielipiteeni aiheesta:

 
Minkäs sitä itselleen mahtaa. Minua nyt vaan sattuu kiinnostamaan enemmän Euroviisut kuin historia.

Johan se kello sitten olikin sen verran, että ruokapaikkaa saattoi alkaa hahmottelemaan. Käytiin ensin drinksuilla, sillä kävelystä uupuneet jalat sanoivat, että nyt juomaa ja hetki lepoa, kiitos.

 
 
 
Oiva ravintola löytyi siitä vastapäätä Seestrasselta. Edullinen meksikolais-argentiinalainen pihvipaikka oli kyseessä.

 
 
 
 
Otin kasvisburriton vaikka oltiin pihvipaikassa, mikä nyt ei arvatenkaan ollut varmasti paras vaihtoehto, mutta ihan kelvollinen. Mikon liha sen sijaan maistui erinomaiselta.

 
Sitten se pääsiäinen olikin ohi. Ruokafiesta sai kuitenkin vielä jatkua seuraavaan päivään kun töistä kotiin saavuttuani pöydässä odotti mahottoman herkullinen lohiruoka! Suurkiitokset kokeille :) Nyt mekin osataan valmistaa kalaa (ehkä).

 


Translation: Easter time! Mikko's parents arrived early on Sunday morning. After taking their stuff to the hotel, we had some breakfast, walked around a market in Müllerstrasse and headed to our place to prepare the Easter meal! The lamb had to cook in the oven for almost 6 hours, so meanwhile we could go to the nearest park to enjoy some drinks and the weather, take a nap and play some piano. Oh yeah and eat chocolate! The next day we walked a lot. After Olympus Photography Playground we had a lunch, walked, checked Topography of Terror (it was sort of exhausting - I can't help being more interested in Eurovision Song Contest (just as an example) than in history) and Checkpoint Charlie and then we walked. Had cocktails and dinner and then the Easter was over. However, great food fiesta continued till Tuesday as when I got home from work there was an amazing salmon meal waiting for me. Thanks to the master chefs! :)

2 kommenttia :

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>