tiistai 21. tammikuuta 2014Taide-tiistai

Jatkoa edelliselle - syysseikkailun viimeinen osa

Koska edellisenä iltana oli mennyt hieman myöhähköksi, ei pidetty heräämisen kanssa sen kummempaa kiirusta. Kunhan jaksetiin liikkeelle lähteä, niin kipaistiin Alexille hakemaan äitille muistitikku Saturnista ja koko porukalle bratukat kojusta.


Oltiin menossa modernin taiteen museoon, jonka meikä sekoitti nykytaiteen museoon (tai jotenkin päin), ja niinpä johdatti väen Haupparille...

Sinne mie olin menossa... Hamburger Bahnhofiin, vaan tässä vaiheessa selvisikin, että oltaisiin haluttu mennä Neue Nationalgalerieen

Ei kuulemma näyttänyt oikealta rakennukselta. Hetki siinä ihmeteltiin. Laskeskeltiin, että kyllähän myö ehdittäisiin vielä sinne oikeaankin paikkaan. Ja niin matka jatkui takaisinpäin ja etiäpäin!

 Photo: mom
Näppärästi päästiin esittelemään Berliin lyhin metrolinjakin.

Neue Nationalgaleriessa meille selvisi, että varsinainen museo oli remontin takia suljettu. Päästiin kuitenkin tsekkaamaan yläkerran tilapäisnäyttely:

Photo: Mikko
Photo: mom
Photo: mom
Ja kyllähän sitä siinäkin katsottavaa riitti. Liekö aika olisikaan riittänyt koko museon koluamiseen. Ensi kerralla sitten, sanon mie!

Ehdittiin nauttia siinä ulkopuolella pikkukojusta kahvit ja colat vielä ennen kuin lähdettiin metsästämään ruokapaikkaa. Sellainen löytyi yllättäen ihan meidän huudeilta. Päädyttiin hummuksille!

Ite otin sienillä, muut otti mehevillä kanavartailla. Hyvää oli vaikka meidän tarjoilija olikin vähän tökerö: tilasin inkivääri-sitruunalimodia niin hän oli nähnyt parhaaksi tuoda minulle inkivääri-sitruunateetä ja lisäksi vähän astioistakin putoili ja hajoili siinä vieressä. Diagnosoitiin hänen aika varmasti potevan krapulasta. Voin silti suositella.

Sittenhän se kello olikin jo sen verran, että ehdittiin kaupasta kipaisemaan vähän leffanamuja ja kävelemään Hackescher Höfe Kinoon, jossa pyöri ihan kuin meitä varten Der Schaum der Tage, eli ei sen kummempaa kuin lempikirjani Päivien Kuohu (Boris Vian) elokuvaksi tehtynä!

Olin vähemmästäkin ollut täpinöissäni siitä lähtien, kun Mikko tämän ilouutisen minulle ilmoitti. Se oli perjantai-ilta, tulin kivassa pikkuhiprakassa kotiin ja katselin traileria repeatina, joka kertaa liikutuksen itkuun purskahtaen.

Elokuva oli hyvä, kuten kirjakin ja aivan ehdottomasti suosittelen molempia kaikille.
Leffan jälkeen jäätiin vielä mestoille lasillisille. Tai siis ei sinne leffateatteriin vaan ihan portaat tultiin alas ja seraavasta porttikongista sisään, kivaksi todettuun paikkaan: (sanahirviö), jossa iso, mutta suloinen monsterirobotti pyöritteli meille silmiään ja keikkui holtittomanlaisesti. Juurikin sopiva päätös taiteiden päivälle ja mukava jatkumo surrealistiselle leffalle. 

 
 


Translate: Last part of our Autumn Adventure was a Tuesday filled with culture:
- art exhibition at Neue Nationalgalerie (after I had mistakenly led us to the wrong place - I thought we were going to Hamburger Bahnhof...)
- we went to see a French movie L'Ecume des Jours, which is based on my all-time-favorite book! I was so excited! And I did enjoy the movie. And I recommend the movie and book to everyone :)
- in between we had some nice hummus (before some nice bratwurst and after a glass of wine at Escschloraque)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>