perjantai 6. joulukuuta 2013Miten päättyi marraskuu?


1. Ruisleipää leipomalla

 
Äiti toi ruisleipäaines-pussin. Tein ruispaloja. Tai kirosin ja tein. Taikina oli hirvittämän tahmeaa ja muuttui vaivatessa vaan entistä tahmeammaksi. Kauhea homma ja sotku. Ajattelin, että ei enää koskaan. Vaan oli se ehkä sittenkin sen väärti. Leipäsistä tuli tosi hyviä! (Kunhan ne oli saanut leikattua kahtia. Kova kuori ja litteä olemus teki hommasta hankalahkoa ja iso haavahan siitä peukkuun tulikin.)


2. Klassik Radiota kuuntelemalla!

 
Tämä aktiviteetti on jatkunut joulukuullekin. Kun ei ole ollut lunta, vaan sateista ja pimeää, niin ei ole vielä ollut sellaista joulufiilistä, että tekisi mieli kuunnella joululauluja. Mutta klassinen musiikki on aika jees. Sellainen samanlainen seesteisyys kuin joululauluissa, mutta ei tippaakaan ärsyttävyyttä tai kyllästymisen vaaraa. Eilen kotimatkalla tuli Disney-teemalähetys, Tuulen värit sinfoniaorkesterin sovituksena ja muuta kivaa! Iltaisin sieltä tulee yllättäen erittäin hyvää lounge-musiikkia klo 22-00 (Suomen aikaan 23-01). Suosittelen! klassikradio.de


3. Ostin kauppakassin

 
Edellinen kassi olikin hajalla, joten uuden hankin, kun kerrankin tuli kiva kuosi vastaan.


4. Liikuntaa harjoittaessa


Thanksgivingien lisäksi ohjelmassa on ollut planksgiving. Hyvin olen ohjelmaa noudattanut. Eilen piti olla lankussa 1 min 20 sec, tänään välipäivä.

 
Lisäksi jooga alkoi uudestaan! Tekee niin hyvää! Ei minulla riittäisi kärsivällisyys itsekseni ottaa ajastani puolitoistatuntia hitaasti liikkuen ja hengitellen. Keskittyen. No way. Ohjattuna onnistuu!


5. Uuteen päähän siirtymällä

 
Minulla oli visio: tummanruskeaa, turkoosia ja vihertävää. Vähän jännitti mitä tästä seuraisi. Tämmöstähän siitä:

 
Muutaman päivän järkytys ja totuttelu, mutta kyllä tähän alkaa jo pikkuhiljaa sopeutumaan.  Ihan kiva oikeastaan sittenkin.


Translation: 
 •  In the end of last month I baked some Finnish rye bread. It was such a messy job, and I cut my thumb, but the result was very tasty!
 • Since there has been no snow, I haven't yet had the Christmas spirit to listen to Xmas songs. But I found Klassik radio is something perfect for the moment. And at 22-00 they play really nice lounge music.
 • Besides thanksgivings I have enjoyed Planksgiving. I have a program. It works so far! Yoga has also started again! 
 • And.. I changed my hair color. It took a couple of days to get used to it and now I can say this darker me is actually quite all right!


4 kommenttia :

 1. Muutama sananen ruisleipästen leivonnasta:
  Ei tarvitse taikinaa vaivata ollenkaan eikä ohjeen mukaan kaulitakaan mitään levyä. Reilusti jauhoja käyttäen tekee pötkylän, josta ottaa palasia ja litustaa ne kauniiksi leipäsikis. Heti uunista otettaessa kannattaa saman tien repiä auki ja sitten liinan alle. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vaivata ollenkaan? Ho mikäs se semmoin taikina on? :D

   Poista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>