perjantai 9. elokuuta 2013



Nimpparit, turnajaisten starttaus ja nokka kohti Finlandiaa


Kolmantena lomapäivänä polkaistiin käyntiin pienimuotoiset turnajaiset. Lajeista osa pelattaisiin Berliinissä ja osa Suomessa. Ensimmäisenä oli vuorossa minigolf, jota mentiin pelaamaan tänne. Arpa noudatti tuttua kaavaa ja niinpä joukkueiksi muodostuivat Alise+Mikko ja Antti+Aleksi.


Itse asiassa ennen minigolfia olikin vuorossa lajeista haastavin, nimittäin joukkuenimien keksiminen. Neuvoa antaviksi otettiin kahvit ja teet ja vasta kun lasit ja kupit olivat jo jonkin aikaa olleet tyhjillään keksittiin meidän joukkueelle nimi, jonka kumpikin osapuoli hyväksyi. Niin meistä tuli Herran Pieksut. Vastukseksi saimme Mypa GC:n.


Minigolf-rata oli vähän kämäinen, ties miltä vuosituhannelta. Kovaa materiaalia ja aika vänkyrällään, mikä tokikin toi hommaan tiettyä haasteellisuutta.

Yllä olevalla radalla muuten huitasin whole-in-onen! Pelattiin tiimipeliä, eli maila+pallo per joukkue, ja joukkuetoverit lyövät vuorotellen radan läpi (8 max).

 Photo: dad
No niinhän siinä kävi, että Mypa vei voiton. Ei voinut mitään. Pieni urheilu kirvoitti nälän pintaan ja niinpä lähdettiin seuraavaksi lounastamaan.

Steppaava pulu metron liukuportaissa.

Meinattiin mennä Humanukseen, muttei löydetty sitä enää. Ei kai kun sitä ei näytä olevan enää olemassa. Höhhelihöö! Lopulta päädyttiin siihen lähistölle Neue Bahnhofstrasselle erääseen meksikolaiseen, jossa näytti olevan vielä brunssia tarjolla.


Mahat täynnä olikin sitten hyvä ottaa jälkkäriksi toinen laji, eli keilaus. Paikkana Bowlero, jossa sunnuntaisin euron pelit.


Meillä meni alku ihan hyvin, mutta sitten taisi ote herpaantua (ja vastustajan taidot kohentua). Niinpä meni tässäkin lajissa voitto Mypa GC:lle.

Vaan eipä annettu moisen meitä lannistaa. Käytiin hakemassa vähän donitseja ja leivoksia ja mentiin meille keittämään nimpparikahvit. Totta tosiaan, meikällä oli muka-nimpparit silloin (Aliisan päivä), mitä en itsekään aamulla herätessäni muistanut.


Kahvin tippumista odotellessa pelattiin välijatsit ihan yksilölajina. (Miä voitin! Tietty)

Vaihtoehtona kahville valmistin ison kannullisen minttu-mansikka vihreää teetä. 

Photo: Mikko

Illan viimeisenä virallisena lajina oli kutkuttava Canasta. Hyviä kierroksia tuli pelattua, mutta niin kävi tällä kertaa, että se toinen joukkue saavutti 5000 pistettä ensimmäisenä. Pöh!

Jatkettiin epävirallista pelailua mm. aasi/piilopeukun merkeissä. Mikko värjäsi tukkaa ja häviäjä sai päähänsä hassun hatun.


Alkoi tehdä mieli viiniä, nimenomaa punaista, joten kipaistiin sitä Aleksin kanssa lähikiskalta hakemassa ja otettiin yömyssyksi vielä yksi Canasta. Tällä kertaa vähän eri kokoonpanoilla.


Seuraavana päivänä koitti maanantai. Aamupalalla yritettiin parhaamme mukaan syödä jääkaappia tyhjäksi, sillä illalla lennettäisiin koko porukka pariksi viikoksi Suomeen.


Meikällä oli puolen päivän maissa aika hammaslääkärille, joka sijaitsee Alexa-kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa. Suosittelen muuten - ystävällistä palvelua ja joustavat ajat (arkisin 8-22 ja lauantaisin 8-18). Niinpä suunnattiin meiltä Alexanderplatzille, jossa pojilla oli myös mahdollisuus harjoittaa pientä shoppailutoimintaa.


Ennen kuin saatettiin alkaa liikehtimään kotia kohti, piti vielä yrittää metsästää Annekalle banaanikaljaa. Olin selvittänyt netistä, että Strausberger Platzilla pitäisi olla kansainvälisiin oluisiin erikoistunut paikka, mutta ei me vaan millään löydetty mitään moiseen viittaavaa vaikka kuinka pyörittiin ympäriinsä.

Photo: Aleksi 
Jossain vaiheessa ei voinut muuta kuin luovuttaa (Anneka tänne sieltä juomaan banskubissee!! :)). Siinä kun sattui sopivasti olemaan joku rafla vieressä ja nälkä mahassa niin päätettiin käyttää tilaisuus eduksemme ja nauttia italialaista lounaaksi.

Photo: dad
Hyvä kanttarellikeitto oli! Ei semmoinen liian raskas ja kermainen, joka tarttuu kitalakeen kiinni.


Vielä piti Rewestä käydä hakemassa pari tuliaispulloa sekä päivällistarpeet. Kotona tehtävälistalla oli check-in sekä pakkaaminen! Hui aika jännää, enpä ole koskaan aikaisemmin pakannut niin myöhään kuin samana päivänä lennon kanssa. Ihan hyvin kuitenkin selvisin, sillä olihan minulla hieno suunnitelma piirrettynä mukaan otettavista vaatteista A4:lle.

Nautiittiin ateriaksi iskän loihtimaa juustoista peruna-kukkakaali-kasvispataa ja illansuussa lähdettiin matkaamaan kohta Tegeliä ja Helsinkiä.


Tästä eteenpäin tarina jatkuukin Suomen osalta toisessa blogissani, jahka joudan päivittelemään. See you there!


Translation: On the 3rd day of my holiday we started a little holiday tournament. Me and Mikko against my dad and brother. First we played minigolf - they won. Then bowling - they won. And then canasta - they won. In between  we also enjoyed nice mexican brunch, bought lots of donuts for my nameday and played not-so-serious dice and card games. On the 4th day we had fun in Alexa (me - dentist, boys - shopping), spend some time hunting for banana beer for my sister (didn't find), had tasty chanterelle soup for lunch and in the evening flew to Finland to continue our holidays and tournament :) The Finnish adventures will be posted to my other blog: And I Wonderland !




4 kommenttia :

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>