perjantai 23. elokuuta 2013Just around the riverbend


Ostin Mikolle synttärilahjaksi neljän tunnin melontaretken Grouponista. Mikko pyysi minua mukaan, jee! Niinpä eräänä rauhallisena lauantaina suunnattiin kohti Köpenickiä.

 
 
Oltiin sähköpostitse tiedusteltu voitaisiinko tulla lauantaina ja mitä kaikkea pitäisi huomioida / ottaa mukaan. Sähköpostitse tuli vastaus, että soittakaa tähän numeroon. Soitettiin ja sieltä vaan sanottiin, että juu juu tänne vaan. No laitettiin sitten jotkut perusmukavat vaatteet päälle. Pakattiin kassiin vähän evästä,  Mikko laittoi kännykkänsä, rahapussinsa ja passinsa minigripi-pussiin ja minä otin esimerkkiä ja tein saman kameralleni. Mikko fiksuna suositteli myös käsineiden mukaan ottamista ja niinpä pari kiipeilykäsineitä ja puutarhakäsineitä lähti matkaan.

 
Löydettiin oikea paikka ja saatiin kuponkia vastaan melat. Mitään sen kummoisempaa opastusta ei saatu. Heppu piteli kajakkia paikoillaan, sanoi että ensin taakse, ja kun molemmat oltiin kyydissä toivotti "Viel Spass!". Kysymällä selvisi, että kannattaa lähteä vasemmalle - Mückelseetä kohti.

 
Meillä oli vähän hankaluuksia pysyä kurssissa, mentiin lähinnä semmosta siksak-tyyliä eteenpäin. Ja välillä piti pysähtyä ottamaan aallot oikeassa kulmassa, kun kuitenkin aika paljon veneliikennettä oli siinä.

 
 
Joku reilu tunti oltiin räpiköity eteenpäin kun alkoi sataa! Ei kyllä ennusteiden mukaan olisi pitänyt alkaa sataa, mutta niin sitä märkää vaan rupesi taivaalta tulemaan siinä määrin, että piti rantautua.

 
(Mikko tajusi hetken päästä käydä kääntämässä kajakin väärinpäin). Siinä rantautuessa menin sitten vähän hätiköimään ja mulasin.

 
Kohtalon ivaa, kun hetkeä aiemmin olin sanonut, että pitäiskö vaan ottaa kengät pois ja hypätä veteen varpasiltaan.

Onneksi Mikko oli ollut fiksu poika ja pakannut sateenvarjon mukaan. Istuttiin penkille syömään eväitä ja kuuntelemaan sateen ropinaa.


Photo: Mikko

Photo: Mikko
Kieltämättä vähän värjötytti kun kaikki vaatteet olivat enemmän tai vähemmän märkiä.

Lopulta sade rupesi hiipumaan. Kymmenen minuutin päässä olisi auennut se Müggelsee, mutta koska oltiin kulutettu jo ainakin puolitoista tuntia, katsottiin parhaaksi lähteä takaisinpäin.


Vesi tuntui sateen jälkeen ihanan lämpöiseltä. Olisi tehnyt mieli pulahtaa uimaan. Vedenpinta höyrysi tunnelmallisesti.

 
 
Pikku hiljaa sade lakkasi kokonaan ja aurinkokin alkoi näyttäytymään. Oltiin vaihdettu paluumatkalle paikkoja. Tiedä sitten johtuiko siitä, vaiko kenties harjoituksesta, vesien virtauksista vai mistä, mutta aika sutjakkaan sujui, ja oltiinkin hetkessä lähellä alkupistettä.

Bilelaiva

 
Joku oli pudotellut veteen omenoita.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Photo: Mikko
Diiliin kuului yhdet juomat puoleen hintaan perillä. 

 
 
Tilasin kuivaa punaviiniä ja se tuli suoraan kylmääkin kylmemmästä jääkaapista. Hmm... Kädet meinasi jäätyä, no mutta kerrankos sitä.

 
Duo Romantica aloitti sopivasti soittonsa. Ei kuitenkaan jääty koko konsertin ajaksi, sillä piti päästä kotiin laittamaan kuivaa päälle ja tekemään illallista.

 
Ensi kerralla voisi vuokrata kajakin koko päiväksi ja päästä sinne Müggelseelle asti.

 
Translation: Went paddling with Mikko. Oh it was fun, a bit difficult in the beginning, but in the end we were actually quite good! (And after changing the places.) Didn't quite reach our destination Müggelsee because it started to rain! We had to go ashore and there we were sitting a while under our umbrella on a bench, eating our packed lunch. After the rain came the sun. Lovely! In the end of our "short sport trip" we enjoyed our half-price-drinks. I had an icy-cold (?!?!) red wine. Definitely want to go back some day, rent the kayak for the whole day and make it to the Müggelsee.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>