sunnuntai 18. elokuuta 2013Eläimellistä menoa


Kävin pitkästä aikaa Berliinin Zoossa. Viime kerrasta olikin vierähtänyt viitisen vuotta. Tällä kertaa oli kamerakin mukana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Tapiirin kikkeliä en ikävä kyllä saanut ikuistettua, mutta tässä on sarvikuonon perse.

Jotenkin eläintarhassa vieraillessa ristiriitaiset tunteet valtaavat mieleni. Toisaalta on kiva tarkkailla erilaista eläimiä, mutta en voi olla miettimättä kuinkahan onnellisia eläimet tuolla oikeastaan ovat. Toiset lajit ja yksilöt varmaan viihtyvät paremmin kuin toiset (villi veikkaus). Itse en ainakaan haluasi viettää rajatussa ja pienessä tilassa samanlaisia päiviä vuosi toisensa perään, vaikka hoito ja ruokinta pelaisikin ja vielä huomiotakin sais. Maailmassa vaan on niin paljon enemmän nähtävää ja koettava. Seikkailtavaa.


Translation: I was at the Zoo (been there once before 5 years ago). It is very interesting to see all the animals, but still I cannot stop thinking about how happy are those animals really in those conditions. I suppose some species don't mind - might even find it better than in nature, who knows. But all of them, I doubt..

2 kommenttia :

  1. Jep, näin aikuisiällä eläintarhassa käydessä, kun ymmärtää eläinten tilanteen ihan oikeasti niin ... ihan kyllä samanlaiset fiilikset. Enemmän tuppaa menemään ahdistuksen puolelle. Tuolla nimenomaisessa zoossa näin vahvasti elämäntilanteeseensa vittuuntuneen tiikerin joka käveli robottimaisesti samaa lyhyttä polkua edestakaisin loputtomasti, ja kaikkein ikävin tapaus oli joku hyvin lähellä tavallista kotikissaa oleva kissaeläin pienessä kuumassa lasikopissa, myöskin ympyrää kiertäen ja hieman hätääntyneen oloisesti maukuen. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :( Oon kuullut, että Berliinin toisessa eläintarhassa Tierparkissa olisi eläimillä jotenkin paremmat oltavat ja enemmän elintilaa. En ole itse käynyt toteamassa, joten tiedä sitten, tarha se on silti.

      Poista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>