tiistai 11. kesäkuuta 2013Toukokuussa touhuttua


Joopati juupati. Jotenkin jälkijunassa tulee edelleen nää mun jutut, mutta parempi vähän myöhään kun ei ollenkaan, tai no niin...

Joka tapauksessa kirjaan tänne nyt vähän viime kuun loppupuoliskon hommailuja.

 
En miä ihan hirveesti mitään puuhaillut, ja silti tuntu että joka viikonloppu oli jotain menoa ja oli aina aika poikki maanantaisin.

Meillä on töissä semmoinen prokkis meneillään, että joka kuussa tietyt maat vähän esittelee meininkejään. Viime kuussa syötiin hollantilaisia/belgialaisia juustoja ja juotiin vahvoja oluita.

 
Photos: Sytske

Tässä kuvassa mun piti ottaa kummallekiin maalle ominainen ilme ja Hollannille se olisi kuulemma julkea ja Belgialle lempeä. Ihan hyvin onnistuin mielestäni, etenkin kun tarrat sattui just menemään oikein päin. (Mun oikea naamanpuolisko on paljon sirompi kuin jylhä vasen).

Tämän viikon perjantaina esittelyvuorossa on Suomi! Ollaan tehty mahtava esittelyvideo ja lisäks ajateltiin leipasta rapiat 150 karjalanpiirakkaa. Saas nähä mitä siitäkin tulee :) Illalla toki viedään työkaverit lähipuistoon pelaamaan mölkkyä, kuuntelemaan Suomi-hitteja ja juomaan lonkeromaista juomaa ja salmaria.

Emilia (Mikon pikkusisko) ja miehensä Espen kävivät myöskin muutaman päivän vierailulla tuossa helluntain kieppeillä.

 
Tehtiin paljon pitsaa. Ja saatiin hienot kaulahuivit tuliaisiksi heidän viime vuotiselta maailmanympärimatkaltaan.

Photo: Emilia

Pelattiin jännää roolipeliä, johon liittyi huojuva torni. Ensin piti kehitellä itselleen vähän roolihahmoa. Meitä oli liikkamaikka (meikä), rehtori ja terkkari ja seikkailtiin scifimäisissä tunnelmissa koulumaailmassa.

 
 
Kun peli oli saatu päätökseensä oli aamukin jo valjennut. Kukaan hahmoista ei kuollut vaan yhteisvoimin ratkaistiin mysteeri ja näin seikkailulla oli onnellinen loppu.

Seuraavana päiväni ponkaisin heti herättyäni sängystä ylös ja laulahdin "This is the day..!" Olihan tuolloin nimittäin EUROVIISU-päivä! Tänä vuonna haluttiin mennä Kreuzbegin Freiluftkinoon katsomaan tapahtumaa. Viime vuonna ei päästy kun oltiin portilla pari minuuttia vaille yhdeksää, jolloin show alkaisi, eikä siten saatu enää rannekkeita. Tänä vuonna halusin tosiaan pelata varman päälle ja niinpä oltiin paikan päällä puolisen tuntia ennen kun rannekkaita alettaisiin jakamaan, eli joskus seiskan kieppeillä. Olin aika hermona kun niin kovasti minua aina Eiroviisut jännittää :D En edes huojentunut kun ranneke oli kädessäni: en pystynyt edes hirveästi syömään, kun siitä Hannibaliin jatkettiin ruokailemaan ennen kun oikeasti mentäisiin sisään.

 
 
Tarjoilija oli vissiin jotenkin unohtanut Espenin hampparin ja niinpä aika kului sitä odotellessa. Meikä läksi edeltä menemään, kun en enää paikallanikaan pysynyt. Tänä vuonna ei aurinko paistanut, joten ihan hyvin olisi päässyt sisään milloin tahansa. (Niin ja siis ihan ilmaiseksi.)

 
Bongasin kaverit ja ehdin hyvin käydä hakemassa juomistakin itselleni. Ostin pullon skumppaa. Myyjä kysyi montako mukia ja hetken emmittyäni vastasin yksi. Myyjä hymähti ja totesi että tulee hauska ilta. No sitä juu! mutta eipä se pullo mulla toki kauaa kestänytkään, kun jo piti hakea uusi.

 
Aika kiva oli ulkoilmassa kattella ja kuunnella kisoja isolta screeniltä! Ehdottomasti ensi vuonnakin varmaan samaan paikkaan mennään. Screenin vieressä oli pieni lava, jossa esitysten välissä muutama drag queen kommentoi biisejä ja aina välillä sieltä sai shotteja ne jotka sinne ekana ehti juoksemaan. Meikä juoksi aika hyvin. Ja useasti.

 
Tapahtuman jälkeen mentiin meille ja vaikka oltiin jotain jatkoja suunniteltu niin taidettiin olla sen verran poikki, että nukahdettiin kaikki aika lailla saman tien. Ja hyvä niin, sillä seuraavana päivänä haluttiin käydä katsomassa Kulttuurikarnevaalien kulkuetta. (Siitä postailinkin aikaisemmin.)

Ja illemmalla käytiin vielä syömässä jossain kehutussa intialaisessa.

 
Ihan oli hyvää ja tulistakin juu, mutta jokin tuossa intialaisessa ruuassa on edelleenkin, ettei se hyväile makuhermojani kuten monet muut ruuat.


Translation: some things that happened to me in the end of last month:
- Each month some countries present their homeland at work. Last month we eat cheese and drank beer from Belgium and Netherlands. On Friday this week it's Finland's turn! We have made a video presentation about Finland, are going to bake some Karelian pasties tomorrow (about 150 or more) and when the day comes, gonna head to park after work to play Mölkky while enjoying Finnish drinks and tunes.
- Mikko's little sister and her husband visited us also. We made lots of pizza and played a role playing game with Jenga. It was interesting and when we were finished it was already morning.
- Next day when I woke up I immediately started to sing "this is the day" as it was the Eurovision Song Contest -day! This year I wanted to play it safe and we went already early to Kreuzberg Freiluftkino to get our wristbands. I had been nervous the whole day but drinking a bottle or sekt (or two) calmed me and we had a wonderful Eurovision night. There were also nice drag queens who served us shots every once in a while. Or for those who ran to them the fastest. I ran fast and a lot.
- Next day we went to see the carnival of cultures (about that I already wrote earlier) and after that to an Indian restaurant, which apparently was really good, but I just still don't love Indian food. It is good though, but just not mind-blowing.

6 kommenttia :

 1. Nojuuu! Ensi vuonna taianki tulla sinne escin aikoihi lomailemaan :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nomutjuu! Loistoajatus! Ei muuta ku lentoa varaileen :)

   Poista
 2. Sä olit tosi hyvä 80- ja 90-luvun elokuvissa!

  https://www.youtube.com/watch?v=i5BAQBZ3kEY

  VastaaPoista
 3. Etenkin Robin Hoodissa.
  https://www.youtube.com/watch?v=j8lSHf4eXaU

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>