sunnuntai 23. kesäkuuta 2013Karjalanpiirakkatalkoot


Leipastiin tuossa viime viikolla aika monta karjalanpiirakkaa. Päämääränä oli 160 kpl, mutta jossain vaiheessa seottiin laskuissa. Kyllä niitä varmaan about sen verran syntyi. 

Jaa että miksikö? Kertoilinkin jo jokunen postaus taaksepäin, että meillä töissä on joka kuussa tarkoitus esitellä eri maita, kun kuitenkin porukkaa on monesta eri paikasta. Tässä kuussa oli Suomi muiden pohjoismaiden ohella vuorossa, ja meidän tiimihän järjesti semmosen pippalot, että kaikki oli ihan ihmeissään! Kerron lisää sitten ihan omassa postauksessaan - tässä nyt tunnelmia valmisteluista, pari päivää ennen varsinaista Suomi-päivää:

Photo: Laura
Puhtaus on puoliruokaa. Pöytä kunnolla puhtaaksi ensin. Sitten keittelin ison kattilallisen puuroa. Samanlaisen satsin olin tehnyt valmiiksi jo edellisenä iltana.

Photo: Laura
Laura teki meille ensimmäisen taikinan. Tarkoitus oli tehdä nelinkertainen setti tällä ohjeella, mutta muistaakseni pärjättiinkin kolmella.


Tavallisella kaulimella kaulittiin puolet taikinasta aika paksuksi levyksi kuten kuvasta näkyy:

Photo: Laura
Ja siitä sitten skumppalasilla otettiin pyöreitä paloja, jotka pulikalla kaulittiin ohuiksi. Tehtiin muutamat ensimmäiset piirakat vähän haparoivin ottein, kunnes järjestäydyttiin tehokkaaksi linjastoksi, jossa jokaisella oli tehtävänsä.

Photo: Laura
Photo: Laura
Omiin tehtäviini kuului lähinnä puuron keittäminen, valmiiden piirakoiden voitelu ja roudailu + säilöminen ja uusien taikinasatsien teko, mutta ehdin minä välissä pari rypytystäkin tehdä. Juu ja munavoin yhdessä Lauran kanssa.

Jeesinä meillä Suomi-tytöillä oli yksi islantilainen poika ja kaksi saksalaista poikaa, jotka tulivat leipomaan mukanaan pussillinen olutta ja Jekku-pullo. Sujui leipominen lepposaan, vaikka ihan hirveän usein ei huikkaa ehtinytkään ottamaan. Sitä varten pidettiinkin välillä lakisääteinen paussi!

Photo: Laura 
 Photo: Laura
Photo: Laura
Photo: Frank
Kun viimeiset piirakat saatiin uunista ulos, laitettiin Sibeliuksen Finlandia soimaan. Mahtavaa myä!

 Photo: Laura

Translation: We baked a couple of Karelian pasties one evening. 160 was our goal, yet no one knows if we reached it since we stopped counting at some point. I would say we made about so many of those, at least! Several people participated the project so we were pretty fast and had a lots of fun while doing it :) Go our team! Stay tuned to find out what we did with so many pies!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>