maanantai 24. kesäkuuta 2013Finnentag & -abend

Suomi-päivä töissä

Oltiin edellisenä iltana viritelty molempiin keittiöihin banderolleja, joista voi opetella hyödyllisiä sanontoja Suomeksi. Lisäksi laitettiin tarjolle erilaisia salmiakkeja (toki kuvausten kera, jotta voi aloittaa maistelut miedoimmasta tujuimpaan).
 
Meikä oli edellisenä aamuna päräyttänyt firman piikkiin pirssillä töihin, sillä se oli loppupeleissä ainoa keino saada kuljetetuksi 3 laatikollista piirakoita, pari pönttöä munavoita, neljä pulloa giniä ja 18 litraa greippilimsaa paikan päälle. 

Heti aamusta sekoiteltiin gineistä ja limuista lonkerot jääkaappiin kylmenemään. (Laskettiin että siitä tuli 7,5-volltista - aika petollista, kun ei maistunut yhtään alkoholilta...)

Oli kaikenmoista puuhaa, mutta silti ehdittiin mm. lakkailla töiden ohessa kynnet, ennen ensimmäisen näytöksen alkua...

 
...Töissä ollut porukka oli jaettu viiteen osaa, ja niinpä meillä oli 3 saksankielistä ja 2 enkunkielistä kokousta aikatauluissamme.

 
- kokousta, joissa ensin tarjoiltiin karjalanpiirakoita ja sitten laitettiin pyörimään vajaan puolentunnin Suomi-pätkä, jonka parissa oltiinkin kuukauden päivät suunnittellen työskennelty. Suomi-videosta tuli ihan jymymenestys ja monet tulivat jälkeenpäin (vielä seuraavallakin viikolla) kehumaan, kuinka mahtavaa työtä oltiin tehty.

 
Kunhan viimeinenkin näytös oli ohi, alettiin vähän levottomina jo valmistautumaan päivän toiseen osaan, eli iltaan!

 
 
Siirryttiin läheiseen puistoon nauttimaan suomalaisia shotteja, lonkeroa, Suomi-musaa ja pelaamaan Mölkkyä. Tunnelma oli katossa (voiko sanoa katossa, jos on pihalla!?) ja kaikilla oli kovin mukavaa. Kaikin puolin täydelliset pirskeet siis! Ja taas sanon, että hyvä meijän tiimi! Mutta tottahan se on: tästä on muiden maiden paha laittaa paremmaksi ;)

 
 
Joku tuntematon muksu tuli fiilistelemään "Sata Salamaa"-biisiä ja muita klassikoita. 

 
Photo: Camilla
 
 Photo:?
 
 
Photo: ?
Photo: ?
 
Photo: ?
 
 
 
Ja ihan totta kun ruvetaan puhumaan, niin shotteja nykyään harvemmin nauttineena tämän tytön vieteristä loppui loppuillasta veto ja suloisesti sammahdin toviksi siihen nurmikolle. No mutta, siinä vaiheessa oli jo pimeää ja suurin osa porukasta lähtenyt. Jossain vaiheessa minut herätettiin - sopivasti kun ne muutamat muut untani vartioineet olivat keränneet kamat ja roskat kasaan, ja iloinen kotimatka saattoi alkaa!


Translation: We had a Finnish day at work, and this is how we introduced our country:
- In the kitchens people could learn Finnish while tasting different kinds of Salmiakki.
- We had 3 German and 2 English viewings for a video we had made about Finland. That was a huge success, which warms our hearts as we did work a lot with it. 
- Before the video started we also served Karelian pasties with egg butter to everyone.
- After work we headed to park nearby to play Mölkky (a Finnish game) while enjoying Finnish shots, long drinks and tunes. 
- Everyone had a great time - what an awesome party! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>