sunnuntai 12. toukokuuta 2013



Unelmien leikkikenttä


Taas miä hehkutan, mutta nyt löytyi kyllä ihan mieletön paikka! Kapsu vinkkasi Suomesta käsin Olympus Photography Playgroundista. Nordbahnhofilta maahan sprayjattuja nuolia seuraamalla löytää tiensä eräälle sisäpihalle ja siellä sijaitsevaan isoon, ilmeisesti jonkinsortin vanhaan teollisuusrakennukseen. Siellä on kolmessa kerroksessa 12 kansainvälisen taiteilijan teoksia. Homman hienous on siinä, että kaikki teokset ovat interaktiivisia ja paikan päällä saa lainaan Olympus OM-D kameran henkkareita vastaan. Sitten pääsee sukeltamaan sisään ihmemaahan, joka on täynnä silkkaa inspiraatiota. Muistikortin saa pitää itsellään. Ja jos tuli otettua hienojakin kuvia, niillä voi osallistua kilpailuun, jonka voittaja saa palkinnoksi kyseisen kameran. Ja kaikki tämä siis ilmaiseksi! Piti nipistää itseään muutamaan otteeseen, että tajusi elävänsä unen sijasta todellisuudessa.

Tässä oli materiaalina kukkasienet. Niistä oli kasattu iso alue, ja ajatuksena se että jokainen askel ja teko tallentuu ympärinstöönsä. Nyt se oli jo sen verran myllätty, että oli jo nauhalla eristetty, eikä päästy peuhaamaan, mutta onneksi päästiin purkamaan eneregiaa seuraavaan teokseen, eli tällaiseen verkostoon: 

Taiteilijoiden ajatuksena on kuulemma tehdä vastaavia verkkoja kerrostalojen takapihoille, niin että asukkaat voisivat kukin parvekkeeltaan sukeltaa sisään ja tavata naapureitaan.

Photo: Anneka
Photo: Anneka
Seuraavaksi päästiin leikkimään Star-Stylingia.

Photo: Anneka
Photo: Anneka
Photo: Anneka
Photo: Anneka
Photo: Anneka
Photo: Anneka
Kun pyöritti gramofonia kymmenen kertaa, niin valot syttyivät lavalle, musiikki alkoi soimaan ja kaksi vaatekappaletta alkoivat tanssia keskenään.

 Tutustuttiin pariin lasermaailmaan.

Photo: Anneka
Photo: Anneka
Ylimmäisessä kerroksessa oli ehkä jännittävintä. Ison huoneen keskellä oli valtava suorakaiteen muotoinen juttu, jonka sisältä kuului vaimeaa kolkutusta ja kopinaa - ihan kuin jossain kaukana kulkisi juna, tai toisaalta jostain metsän takana sijaitsevasta vanhasta tehtaasta saattaisi kuulua samanlaista ääntä.

Kurkistettiin sisään...

Tajusin, että rakennelma oli tehty pahvilaatikoista, ja jokaiseen oli kiinnitetty pieni, kevyt pallo, joka pomputteli itsekseen laatikon kylkeä vasten.


 Photo: Anneka
 Photo: Anneka
Löytyipä sieltä illuusio-klassikkokin: Amesin huone!

Photo: Anneka
Photo: Anneka



Kuten ehkä laskittekin, tässä oli vain osa teoksista. Kyllä kovasti tekisi mieli vielä palata paikan päälle ajan kanssa (+ ottamaan parempia kuvia). Henkilökunta oli kielitaitoista ja erittäin ystävällistä. Tuolla olisi voinut viettää koko päivän, mutta tyydyttiin pariin tuntiin, kun alkoi nälkä yllättää. Paikan päältä olisi löytynyt myös lounge, jossa voi nauttia virvokkeita, mutta ehkä oltiin vähän poikkikin pitkän päivän jäljiltä, joten kotia kohti kävi tiemme.

Suosittelen ehdottomasti kaikkia kynnelle kykeneviä katsastamaan. Vielä 24.5. asti on mahdollisuus!

Photos: Anneka

Translation: Katri tipped me about this awesome place! Olympus Photography Playground is located near Nordbahnhof and it consists of interactive art pieces by 12 international artists. You can lend a camera there (bring your ID) and get inspired. In the end you can keep the memory card and take your pictures with you. So cool things to experience and photograph! And that's all free! Unbelievable! But fun :)

2 kommenttia :

  1. oho onpa hieno paikka! jos on aikaa kun me tullaan niin haluisin tonne :) tosin aikaa on yleensa liian vahan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka sijaitsee ihan tuossa lähistöllä, että sikäli hyvältä näyttää! Katsellaan :)

      Poista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>