keskiviikko 20. maaliskuuta 2013People always talk about the weather


Lunta tulee. Lisää vaan! Päivittäin jaksan mainita jollekulle, kuinka ainakin vuosi ja myös kuusi vuotta sitten täällä oli maaliskuun puolivälissä kaksikymmentä astetta ja puistosää. Ja kuinka reilun viikon päästä on pääsiäinen ja niin sitä kaksi vuotta sittenkin oltiin vaan Hasenhaidessa ottamassa aurinkoa niihin aikoihin, että....!


Eipä siinä muuten mitään, mutta kun tämä talven pitkittyminen aiheuttaa minussa tällaisia reaktioita:
Minua ei muuten tuo lumi sinänsä haittaa, mutta kylmä tuuli on jotan ärrrsyttävintä mitä tiedän tällä hetkellä. Siihen kun vielä yhdistää harmauden, niin avot!

Jotenkin sitä vaan on selvittävä. Esim. ostamalla seitsemän pakettia kahvia.

Sillä niillä seitsemällä paketilla saa viikon hotellimajoituksen ilmaiseksi. Ensi vuonna sitten Itävaltaan tai Etelä-Saksaan hotellilomalle. Lämmittää se ajatuskin - ainakin vähän. Lisäksi lämmittää punaviiini. Minähän en juo nimittäin kahvia, niin kittaan sitten sen edestä vinkkua!

Lämmittää kroppaa ja rauhoittaa hermoja. Ärsytystä on hyvä välillä purkaa myös pianonkoskettimia hakkaamalla. (Kyllä se kevyt koskettaminenkin itse asiassa auttaa - on hyvä päästää harmitus ulos äänenä.)


Aina silloin tällöin harvakseltaan kun aurinko näyttäytyy, olen saman tien ihan kevätfiiliksissä ja säntään ulos juomaan kaljaa.

Photo: Riku
Photo: Antti
Vähästäkin auringonvalon määrästä saa onneksi ihan kivasti energiaa, niin että jaksaa riehua Berliinin yössä, vaikka perinteisen suomalaisen kännin nimissä.

Liian usein tai paljon ei kuitenkaan kannata viiniä tai kahvia juoda, sillä pidemmällä tähtäimellä se ei ole hyväksi eikä mielenkohottajaksi. Siinä välissä voi ilostuttaa ja tsempata itseään toisin keinoin. Vaikkapa ostamalla itselleen kukkakimpun!

Itsensä hemmottelua ei saa missään nimessä unohtaa! Joka päivä pitäisi tehdä jotain kivaa itselleen. Sekin oli yksi oli inhottavasti alkanut maanantai - oli tullut paljon lunta. S-Bahn oli ongelmissa, minkä vuoksi myöhästyin töistä. Mutta kun väsyneenä kaupan kautta kotiin tultuani asettelin tulppaanit kauniisti esille, kävin kuumassa suihkussa, laitoin kasvoilleni puhdistavan ja viilentävän kasvonaamion, kämppään tunnelmavalaistuksen ja lopulta istahdin tämän more-is-more-herkkusalaatin ääreen:

... totesinpa vaan hymyillen, että hell yeah! I can do this! Kyllä minä selviän yhdestä paskasta maanantaista niin kuin tästä pihtari-vuodenajastakin. Kyllä se kevät tulee ja vielä ymmärtää antaa! Jess :)

(Salaatissa salaattisekoitusta, ituja, maissia, selleriä, cashewpähkinöitä, yrttisiä minifetakuutioita, paprikamarinoitua paistettua kalkkunaa, paistettua sipulia ja keltaista paprikaa, avocadoa, ev-oliiviöljyä, balsamicoa, sitruunamehua ja mustapippuria)


Translation: More snow and more winter. Blah that just makes me sick! I'm daily mentioning to someone how year ago it was already 20 degrees warm and we were chilling  in a park. But not now! No, instead one must think of ways to make it through...
For Mikko we bought 7 packages of coffee, because with those packages we get a week in a hotel for free. Gonna travel to Austria or South-Germany next year then. Not really in the near future, but still it does warm a bit. So does red wine. I don't drink coffee, so I drink wine! And play piano. It is good to let one's frustration out with a sound.
It happens rarely, but when the sun at times comes out I immediately think of spring and want to run outside to have a beer with the sun.
And yes, there are also other ways than alcohol and caffeine to survive ;) :in between the weekends why not buy yourself a little bouquet of nice flowers, put on a calming facial mask, lighten candles and enjoy good food. Everyone should do something nice to themselves every day! And that is the secret to not to lose mind - keep calm, the spring will come, I promise :)

4 kommenttia :

 1. Haha, luin ex-oliiviöljyä.. Samanlaist se on täälläki! Jos edes vapuksi sulais lumet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän se ex olis sit nykyää? :) Vappuna 25°C!

   Poista
 2. Sattuipa mukavasti, opin juuri eilen uuden sanan aiheeseen liittyen: meteopatic
  Myönnän kuuluvani kyseiseen heimoon. Ehkäpä sinäkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, katos vaan. Ehkäpä! Huvitti nää yhdessä artikkelissa mainitut suomenkielisen vastineen ehdotukset: sääherkkä, sääpää, sääskitso

   Poista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>