tiistai 5. maaliskuuta 2013Oli talvi


Nyt on pari päivää ollut aurinkoista, kuivaa ja sellaista kevään tuloa enteilevää. Todella toivon, että tämä kalsea ja pimeä talvi olisi tältä vuodelta tässä.

Vielä pari viikkoa sitten oli hieno talvisää. Lähdettiin iltakävelylle. Ilma oli sinänsä loistava, että ei tuullut yhtään. (Kylmä viima on ehkä ärsyttävin sää mitä on!) Kun luntakin oli ympärillä valostamassa, niin mikäs siinä oli raikkaassa ilmassa reippaillessa.

Parisuhde-mp3-soitin. Ei hirveästi huvittaisi viikonloppuisin matkustella metrolla, mutta kun minun lipulla pääsee viikonloppuisin joku muukin, (niinkun vaikka Mikko) on joskus uhrauduttava. Kuitenkin sillä ehdolla, että saan päättää musiikista. Ja kun soittimeen yhdistetään tollainen namiska, jolla siihen saakin kahdet kuulokkeet kiinni, saan päättää myös Mikon musiikista - muahaha! Oh my, ja nyt kaikki näkee, että kuuntelen jotain Cheekiä! Apua! Puolustuksekseni voin sanoa, että enpä normaalisti kyllä kuuntele, mutta minusta Vain Elämää oli hyvä ohjelma, jonka jatkoa jo innoissani odottelen.


Käytiin kaljalla moikkaamassa entistä työkaveria. Kun poistuttiin baarista, joku havaitsi kelin ja sen myötä lumen täydellisen sopivuuden lumisotaan ja -ukkoon.


Meidän alakerrassa asuu lintubongari. Oli innoissaan, kun töyhtöhyypät TILHET!* olivat löytäneet pihapiiriimme. Kuulemma normaalisti ei niitä saksessa talvisin näe. "Vain kun Skandinaviassa on liian kylmä."

*hyvin on meidän perheellä linnut hallussa. Mikkokin oikein sanoi, ettei hirveästi lintuja tunne, mutta tämän tunnistaa tuosta töyhdöstä, ja meikä vieressä säestää, että juu sehän se tottakai!...

Tuollainen ilmoituskin ilmestynyt talon oveen.

Välihuomautuksena, että sunnuntaiaamu on aika kiva aloittaa raparperilimsalla ja mansikkaisella vihreällä teellä.

Ja seuraavana huomautuksena: hammaslääkäri!

Sain vihdoin sen verran irti itsestäni, että varasin ajan hammaslääkärille. Ajattelin, että vaan marssin sisään, sanon, että moi ottakaa mun viisaudenhampaat pois, ja sitten kävelen kotiin parantelemaan suutani viikonlopuksi. Vaan ei nyt sentään! Ensin piti selittää mikä vaivaa, sitten tökittiin päätä, että sattuuko tää ja entäs tää, minkä jälkeen pääsin röntgenhuoneeseen, mikä olikin jännää. Sain päälleni sellaisen takin ja sitten piti puristaa kaiteesta kun ufon näköinen laite pyöri pääni ympärillä. Sen jälkeen pääsin takaisin potilastuoliin makaamaan ja odottelemaan kun lääkäri tuli takaisin. Discomusaa siinä odotellessa kuuntelin ja instrumentteja silmäilin. Siihen tuoliin oli liitetty pieni näyttö, mihin sitten lävähti meikäläisen hammasrivistö (tunnistin omakseni hammaskorusta). Joo nää pitää poistaa kun mahu tänne, sanoi setä. Ja ylhäältä voidaan poistaa kans samalla. Mutta ei tänään. Sain jonkun lääkepiikin ikeniin kipeämmälle puolelle ja varattiin parin viikon päähän aika, jolloin poistettaisiin toisen puolen viisaudenhampaat. Lääkäri sanoi, että kannattaa tehdä kahdessa erässä, että on toinen puoli sitten syömiseen. Oh really? No en nyt sitten kuitenkaan päässyt männäviikolla operoitavaksi, kun soittivat että ei oiken natsaakaan - ehdottivat ajan siirtämistä keskiviikkoillasta perjantaipäivään, mutta en tasan ota puolta päivää vapaaksi minkään viisaudenhampaiden takia! Jollain hienolla logiikalla mun pitää nyt sitten käyttää samaa hammaslääkäriä jatkossakin (vaikka talossa heitä olisikin useampia), niin jotta sain uuden ajan vasta huhtikuuksi. Erääksi lauantaiksi (!) klo 11:00 (!!). Hulluko oon? Ei ollut paljon valinnanvaraa kun meikäläisen lääkäri kerran on nyt kolme viikkoa lomalla ja sitten tekee aamuvuoroa.

Noniin, eiköhän siinä tullut taas ihan riittämiin sairaskertomusta... Muihin aiheisiin: palapeleihin! Anneka tartutti minuun tämän lapsuudeninnostukseni uudelleen. Sain jopa kotiinviemisiksi pikku-palapelin, joka oli kuitenkin muutamassa tunnissa  tehty. (Joskin taivaspalojen kanssa kamppailin, kun olivat niin samanvärisiä kaikki, etenkin huonossa valaistuksessa.)

Ja kun se oli valmis, siirryin Facebookin Jigsaw World -sovellukseen, jossa olen tehnyt about yhden palapelin per ilta, joskus toki useampiakin.

Kivaa puuhaa!

Toinen kiva puuha, jonka olen herätellyt henkiin, on kirjojen lukeminen. Kävin Suomesta tultuani toista kertaa lainaamassa muutaman suomenkielisen kivan kirjan Finland Institutista.

Menee työmatkat mukavan jouhevaan!


Translation: this is what my winter has been like:
- Saturday strolls in dark parks
- Sharing music in U-Bahn
- Beer with friends
- Snow war and building a snow man
- Hearing about a bird who's common in Finnish Winter but seldom in Germany - and this year it has been seen in the neighborhood!
- Rhubarb lemonade and strawberry green tea.
- Visiting dentist. I just thought I would march in and ask them to remove my wisdom teeth, but no. I have to wait 'till April for that.
- Puzzles! First in real life, then online (Facebook - Jigsaw World!!)
- Reading :) It's a nice thing to do on my way to home from work.
Now I just really hope that winter is over! Couple of days sunshine and dry streets - Oh I'm ready Spring!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>