keskiviikko 16. tammikuuta 2013Vuosi vaihtui - olinko valmis?


Vaihtui se vuosi täälläkin. Siitä nyt on aikaa, mutta ajattelinpa silti vähän kirjata ylös ajatuksiani 2013:sta.

Suurin toive on pysyä terveenä ja olla vähemmän kipeänä kuin viime vuonna. Koitan parhaani mukaan vaikuttaa tämän toiveen toteutumiseen mm. urheilemalla enemmän ja stressaamalla vähemmän. Helppoa se ei ole, mutta lupaan yrittää.

Toivon myös kovin, että tänä vuonna näkisin ystäviä ja kavereita enemmän. Viime vuoden loppupuolisko tuli aika ahkerasti kotoiltua, eipä tainnut tulla otettua osaa kovinkaan moneen sosiaaliseen tapahtumaan. Siihen on tultava muutos! Aloitin jo vuoden vaihteessa, kun spontaanisti lähdettiin moikkaamaan entisiä naapureita, jotka ovat muuttaneet kävelymatkan päähän. Ei päästy heidän tupareihin, kun oltiin kipeitä, ylläri... mutta nyt tuli oiva tilaisuus ja olikin kiva nähdä pitkästä aikaa. Vuosi vaihtui heidän mahtavassa kattohuoneistossaan, jonka parvekkeelta oli kiva (ja suht turvallista) katsella ilotulitteita.

 
Toinen juttu, mihin aion panostaa on taiteilu. Olisi kiva maalata vähän enemmän ja useamminkin kuin kerran kahdessa vuodessa...  Pimailut aloitinkin saman tien vuoden vaihduttua, muutaman skumppapullon nauttineena kuten näkyy:

 
 
Tämä tapaus ei liity minuun, muuten kuin että katseeni kiinnityi tähän näyteikkunaan ulkona kävellessämme. Näyttää silti kuin se olisi mennyt rikki, ja niin kai onkin. Ja sitten tuo kolhu on koristeltu noin. Aika jännää...

Tänä vuonna haluan ehdottomasti myös pelata enemmän! Korttia ja muita seurapelejä. Tämäkin aktiviteetti ollaan jo ehditty aloittaa: Viime viikonloppu meni englanninkielistä onnenpyörää pelatessa.

 
Aika haastavia ovat jotkut tehtävät ja tietokonepelaaja on ärsyttävä(n hyvä), mutta sehän vaan kasvattaa mielenkiintoa. Pelattiin me välissä vähän Haluatko Miljonääriksi -brittiversiota myös. Tekee molemmat pelit ihan hyvää mun enkullekin.

No mitäs muuta. Viininjuomista ajattelin jatkaa samaan tahtiin. Tai ehkäpä voisin juoda vähän useammin ja kerralla vähemmän. Katsotaan nyt miten tämä tästä lähtee. Odotukset ovat kovat! Kuten janokin. 

 
 
Leffojenkatselun saralla ajattelin myös petrata. Kylläpä olen ollut parin viikon aikana aikaansaava, kun tässäkin olen edennyt vaikka kuinka. Olen niin huono katsomaan leffoja, kun ne on niin pitkiä, eikä yhtä kiinnostavia ja arvaamattomia kuin sarjat. Ja tämän olen todennut kerta toisensa jälkeen. Nyt otin lähestymistavaksi uudet kotimaiset leffat. Olen jo ehtinyt katsomaan Veijarit ja Kohta 18, joista jälkimmäinen oli mielestäni oikein hyvä. Olen katsonut lähiaikoina myös pari ulkomaista: Magic Mike ja Hysteria, joiden kummankaan loppuun asti katsominen ei myöskään tuottanut vaikeuksia. Kyllä tämä tästä! Jatkan vain valitsemallani tiellä, eli valkkaan jatkossakin yhtä hyviä pätkiä, hehz!

Vihreää teetä voisi juoda enemmän, olen miettinyt. Toistaiseksi olen juonut yhden kupin aamuisin. Voisin ihan hyvin juoda toisen päivemmällä. Muutoksen suuret tuulet puhaltaa selkeästi!

 
Olen havahtunut myös siihen, kuinka paljon laitan rahaa ruokaan! Valitettavasti siihen on myös tultava muutos. Pitää pitää kohtuus mielessä ja herkutella vähän harvemmin ja käyttää harvempia ja halvempia raaka-aineita per ruoka ja niinhän se on ihan hyväkin! Ei kaikkeen tarvitse eikä kannata tunkea pähkinöitä saati useampaa sorttia vieläpä. Noin esimerkkinä.

 
Hyvin on tullut syötyä juu. Ja sen näkee. Niinpä nyt poriseekin hellalla kaalisoppa. Ajattelin koittaa viikon kaalisoppadieetillä pudottaa muutaman kilon, jotta olisin takaisin painossa, missä viihdyn parhaiten. Saas nähdä kuinka projekti etenee - ainakin nyt olen innoissani. Huomenna alkaa!


 
Itsetuntoa on vähän pudottanut myös tämä tukka. Värjäyksen jälkeen olin ainakin viikon verran ihan maassa. Nyt tähän on jo ehkä vähän tottunut, mutta edelleen suunnittelen palaavani turkoosiin heti kunhan palkka tulee. Mutta saa nyt nähdä. Itseni tuntien saatan hyvinkin muuttaa mieleni.

 
Tämmösissä fiiliksissä on minun vuoteni alkanut. Olisi mielenkiintoista kuulla minkälaisia toiveita ja lupauksia te olette heittäneet vuodelle 2013! :)


Translation: Wishes and promises for year 2013:
 • being healthy! (I think at the moment doing more sports and stressing out less are the things I can do to avoid getting sick that often)
 • seeing friends more often and taking part into social events
 • do more art, especially paint
 • play more games (with other people)
 • keep on drinking wine (because it's good!)
 • watch more movies (already started! I've watched already 4 movies and I didn't fall asleep once! :D)
 • drink more green tea, but...
 • use less money on food... I admit sometimes it just gets out of hands, because I love food and I want to try all these interesting new products that I find in the groceries.. but I have to start using less and cheaper products.
 • Tomorrow I'm going to start one-week-cabbage soup-diet, to lose a couple of kilos to feel more comfortable in my body. 
 • I had a horrible crisis after dying my hair. I'm still thinking of getting back to turquoise, but we'll see. I do change my mind quite easily... :)

4 kommenttia :

 1. Hyvää vuotta 2013, toteutukoot toiveesi!
  Sulla on todella ihana blogi ja tykkään tyylistäsi tosi paljon, siksipä intouduin nyt ekaa kertaa kommentoimaankin, kun aihe oli niin osuva.
  Vuoden 2011 vaihtuessa vuodeksi 2012 kirjoittelin kaverin kanssa paperille listan toiveita ja tavoitteita. Vietettiin jälleen pari viikkoa sitten uutta vuotta yhdessä ja tsekattiin listat - seitsemästä tavoitteesta viisi oli toteutunut vuoden aikana! Sanomattakin selvää, että listattiin tälle vuodelle lisää toiveita, kun onnistumisprosentti oli niin hyvä. Kyllä universumi vastaa, kun sille huutelee :)
  Sama kävi, kun kirjoitin vuosia sitten tietokoneen työpöydälle sticky noten, johon kirjoitin "Keep calm, at all times". En ole vuosikausiin saanut kuin yhden paniikkikohtauksen, kun nuorempana sain niitä useastikin. Taika taitaa olla siinä, että kun asioita kirjoittelee paperille tms. ja ne ovat aktiivisemmin mielessä, ne myös tuppaavat toteutumaan.
  Toivon, että vuodestasi muotoutuu aktiivinen ja sosiaalinen.

  Ja sitten vielä peeäs. Jos saa toivoa blogipostin aihetta, niin haluaisin ihan hirmuhirmu kovin nähdä, minkälaista ihanaa (ja saksalaisittain ihanan edullista) limited edition tahi muuta kosmetiikkaa sulta löytyy tällä hetkellä tai olet hankkinut viime aikoina! Lueskelin juuri läpi vanhat postaukset tunnisteella cosmetics... Rrrrrakastan saksalaisten kauppojen valikoimia ja hintoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitos! Minäkin uskon siihen, että oikeastaan melkeinpä kaikkeen voi itse vaikuttaa. Tuossa kirjoittamisessakin taitaa ollu joku taika - aloin kirjoittamaan pientä sairaspäiväkirjaa kaikista oireistani ja jossain vaiheessa kyllästyin hommaan enkä enää oireillutkaan niin paljon!

   Kiitos muistutuksesta, mulla onkin pari kosmetiikkatuotetta raportoimatta! :)

   Poista
 2. Ei teee hyvää hiuksia joka kuukausi värjätä.. Tosin toi väri o kyllä aika tyhmä, että ehkä se kannattaaki äkkiä värjätä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa miks ei tekis? Monissa hiusväries on hiuksia hoitavia (ja tuuheuttavia) aineita.

   Poista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>