lauantai 27. lokakuuta 2012Lokakuu


Nyt on lokakuu ja minusta näkee sen. Olen ollut niin uskomattoman väsynyt, ettei järkeäkään! Tuntuu, etten olisi saanut yhtään mitään aikaiseksi, mutta näköjään todistusaineistoa löytyy siitä, että jotain muutakin kuin kotona nyhjöttämistä ja töissä pitkästymistä on ollut ohjelmassa:


1. The intialainen
Kävin ulkona syömässä ja annoin taas intialaiselle ruualle mahdollisuuden. Mieleni teki sieniä ja ajattelin ettei sellaisella valinnalla voisi mennä pieleen, mutta niin siinä vaan kävi, että mushroom curryssa ei ollut yhtään, siis oikeasti yhtään, makua! Hämmentävää. Miten moinen on edes mahdollista!? Onneksi seura oli maan mainiointa, eikä makuelämyksettömyys sen ansiosta jäänyt liian pitkäksi aikaa mieleen muhimaan. Koitanpahan vaan tulevaisuudessa olla tarkkana ja vältellä intialaisia ravintoloita. Asia erikseen, jos joku kokkaa kotona.


2. Ruusunen

Sain pitkästä aikaa kukkia! - kimpullisen täydellisen värisiä ruusuja :) Voi miten mukavaa!


3. Pakastesushi

Pakastesushisetti oli tarjouksessa lähikaupassa. En nyt juuri muista paljonko se maksoi, mutta ei se normaalihintakaan tainnut yli 4 euroa olla. Todella positiivinen yllätys, maistui nimittäin tuoreelta ja itse asiassa melkeinpä paremmalta kuin muistin sushin ylipäätänsä maistuvan. (En ole haluista huolimatta muutamaa kertaa usemmin syönyt edes!)


4. Kaupungin kadut (ei vaan kadut kaupungin, koska Ressu!!!)

Pyörässäni ei ole tarvittavia valoja (takaa taitaa puuttua) ja koska siihen aikaan, kun työni loppuvat, on jo ihan pimeää, joudun liikkumaan julkisilla. Ei, ei se S-Bahnissa seisominen ole edelleenkään lempipuuhaani, mutta menettelee. Samaisesta syystä olen kävellyt normaalia enemmän, sillä en jaksa ruveta vaihtelemaan yhteyksiä työmatkalla (haluan kaiken kaikkiaan minimoida ajan joka kuluu julkisten kanssa vekslaten) - mielummin kävelen 10 minuuttia linjalle, joka menee lähimmäksi työpaikkaa, kuin sukellan suoraan kotia vastapäätä sijaitsevasta U-bahnin luukusta sisään ja vaihdan muutaman pysäkin jälkeen.


5. Suomi-herkut

Kyl mää sit niin ilakoida sain kun Miia kiikutti minulle pari purkkia chilitonnikalaa, joka on sittemmin sulostuttanut evässalaattejani ja tehnyt lounashetkistäni taivaallisia. Ja Fazerin mansikkasuklaa! Parempaa kuin perus-sininen. Mmmmh!


6. Bileet

Olen alkanut taas luopumaan kännitupakoinnista, johon joskus alkuvuodesta repsahdin. Mutta kun tarjoutui tilaisuus yhtenä perjantai-iltana ensinäkin kruisata henkilöauton kyydissä meille bilettämään ja toisekseen kuunneltiin ajaessa flux-fm:n club sandwich -ohjelmaa ja minulle tarjottiin röökiä, jota sai polttaa avonaisesta ikkunasta...niin hell yeah! Voi luoja siitä oli niin pitkä aika kun olin viimeksi polttanut autossa. No olihan se siistiä! Yksittäiset synnit sallitaan. Sen illan jälkeen en taas ole polttanut, eikä ole tehnyt mielikään.


7. Olin hississä 

Rupesin miettimään, että jännää sinänsä, etten ole hirveästi nykyään hissiä käyttänyt. Oleellisempaa tässä taltioidussa tilanteessa on kuitekin hissitoverit :) Mikon vanhemmat, kummitäti ja kummityttö olivat muutaman päivän Berliini-vierailulla. Oli sangen mukavata, kiitos!


8. Lumoonnus 


Kyllä oli hotellissa hienot lasikristallit roikkumassa. Ihan siistii juu. Ja aika jännää sinänsä, että inhoan toisinaan (joidenkin) sanojen väärinkäyttöä ja sitten itse keksin alvariinsa omia. Mutta se onkin eri asia kuin väärinkäyttö. Nimim. en ikinä joisi viintä, mutta viiniä on lasissa nytkin. Nykyään vaan alkaa vähän tuntua siltä, että tämä Suomen kielen kirjoittamiseni alkaa olla ihan diipadaapaa, eikä miulla oikeastaan ole enää mitään varaa marmattaa yhtään mistään.


9. Nappivalinta

Minut varmaan tunnetaan siitä, kuinka huono olen valitsemaan ravintolassa annokseni. Aina saan pettyä. Mutta lähiaikoina olen onnistunut, peräti kaksi kertaa putkeen! Italialaisessa mieletön pitsa, jossa tomaattikastiketta, mozzarellaa, italialaista keittokinkkua, Taleggio-juustoa, grillattua kesäkurpitsaa ja pinjansiemeniä. Täydellistä! Paikkana aito italialainen Papà Pane. Ja päivää myöhemmin meksikolaisessa raflassa valkkasin pähkinäkanaa kera uuniperunan, jossa ihanan yrttinen ja valkosipulinen dippi ja kana oli niin mehevää ettÄ! Liian iso annos vaan. Mutta herkkua. Paikkana Maya.


10. Invavessa

Löysin hotellin yleis/inva-WC:stä ihan uskomatton hienon koriste-esineen. Vaatisi minusta hienomman ympäristön kyllä itselleen. Tai vähintään enemmän yleisöä. Niin-no - invavessassa ei tilasta kyllä pitäisikään tulla pulaa, joten sinänsä ihan loogisesti sijoiteltu.


11. Valokuvaus

En ole onnistunut ottamaan ensimmäistäkään kelvollista ryhmäkuvaa tässä kuussa. Tyhjä sohva sen sijaan näyttää ihan ookoolta.


12. TaiTeit

Vaihdettiin katseita Dalin kanssa, minkä jälkeen jäin miettimään kaikkia kaupunkeja ja mielikuvia niistä.

Hymyilyttivät. Mikäs muuten on tai olisi tässä yhteydessä Berliiniin logo? Kouvolan olisi ainakin joku betoninpala, ehkä lakupalan kanssa päällekkäin. Mutta entäs vaikka Helsinki?


Translation: Bits of my October. Now I'm just too tired to translate everything or even a bit. I don't even know if I have some non-Finnish readers as no one ever leaves a commnet. Piece of advice: if you would like to have better translations in the future, start communicating, or at least leave an anonymous comment saying hello (you fool)! (:

3 kommenttia :

  1. Ehkä Berliinin logo olisi se vihreä ukkeli (liikennevaloissa) vai edustaako se vain tiettyä kaupunginosaa? Muutama vuosi sitten Berliinissä vieraillessani jäi ihmetyttämään, mikä tämä "vihreä hattumies", josta oli jos minkämoista krääsää turistikaupassa, oikein on :-D

    VastaaPoista
  2. Ampelmann! :) tai Ampelmännchen eli liikennevaloukkeli. Voishan tuo hyvinkin ollakin!? Oli aluntein itäsaksalaisten (DDR) liikennevalojen hahmo, mutta kyllä minä oon mielestäni nähny sekä näitä että tavallisia hahmoja niin idässä kuin lännessäkin. Joka tapauksessa ilmeisen hyvin vetoavat turisteihin :)

    VastaaPoista
  3. Jaa kappas! Ihan suomeksikin löytyy Wikipedia-infoa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Ampelm%C3%A4nnchen

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>