tiistai 17. heinäkuuta 2012



3x Vie kielen mennessään!


Täytetyt kesäkurpitsat kera pähkinäisen pestopastan 

Kesäkurpitsat halki. Lusikalla koverretaan sisus ulos. Itketetään. Sillä aikaa paistetaan sipuli ja jauheliha. Maustetaan hyvin ja lisätään kesäkurpitsan sisuksetkin sekaan. Kesäkurpitsat täytetään mössöllä ja päälle ripotellaan emmental-raastetta. Uuniin 225°C n. 25 minuuttia. Sillä välin keitetään spagetit, valutetaan ja sekoitetaan joukkoon puoli purkkia pähkinäistä valmispestoa (Barilla pesto ricotta e noci, jossa ricotta-juustoa, saksanpähkinöitä ja cashewpähkinöitä.) ja kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna. Tarjoillaan kera rucolan. Aaah!


Palak Paneer -mukaelma kera täytettyjen herkkusienien 

Taita herkkusienistä kannat pois, täytä sinihomejuustolla ja laita uuniin. Kuullota hyvässä öljyssä pilkottu sipuli, pari valkosipulinkynttä ja chili. Ja sienet kans! Mausta hyvin mm. currylla, koriantetilla, jeeralla. Lisää pakastepinaatti ja kun se on sulanut, pilkottu grillijuusto (tai haloumi tai vastaava). Annan juuston vähän pehmetä, lisää purkillinen kookosmaitoa, anna muhia hetki, lisää vähän soijaa, suolaa ja pippuria. Tarkista maku ja mausta tarpeen vaatiessa lisää. Tarjoillaan basmatiriisin kanssa. (Niijjooja sienet pois uunista ja lautaselle kun hyvältä näyttää.) 


Moussaka!

Miä en siis oo koskaan tehny moussakaa, enkä muista oisinko koskaa oikeestaan syönytkään. Mikon pyynnöstä päätin tehä. Ja kannatti! Ohhoh miten hyvää! Mitään pikaruokaahan tämä ei ole, mutta oivallinen viikonloppuherkku! Loistava ohje löytyi täältä.

Noudatin ohjetta muuten ihan kiltisti, mutta lampaanjauhelihan sijasta ostin ihan perus sika-nautaa, tomaattimurska oli halpismerkkiä, valkoviiniä ei ollut (laitoinkohan sen sijasta vähän lihalientä? Taisin laittaa), kaneli meni jauheena (oragano tosin tuoreena), ja Bechamel-kastikkeen korvasin juustoisella valmis-pussikastikkeella Quatro Formaggi. Juu ja heitin kastikkeeseen vielä köntin sinihomejuustoa! Niin ja munakoisoja totta kai kaksi! (Vai oliko peräti kolme? Riippuu koosta.)

Hitto et oli hyvää!


Translation: I cook well!

2 kommenttia :

  1. Aivan mahtavan näkösiä kesäherkkuja! Jos itsekin kokeilisi tuota moussakaa, helpohkon näköinen ohje, viime kerralla siitä tuli aivan kamalaa :( no, harjoitus tekee (kenties) mestarin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo on, vie vain vähän aikaa kun pitää muhia pannulla ja uunissa ja sit toi itkettämisprosessi. Ja lopputulos ihan uskomattoman maukas!

      Poista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>