lauantai 30. kesäkuuta 2012



Murustelua

Ruokavakioita ja -kokeiluja

Syön lähes poikkeuksetta aina aamiaiseksi maustamatonta jugurttia kera parin hedelmän/marjojen ja paahdettujen mantelien/auringonkukansiementen. Enkä kyllästy koskaan, sillä mahdollisuudet ovat rajattomat! Yleensä ostan kaupasta sitä mikä on halpaa ja tuoretta. Rypäle-päärynä-hasselpähkinä-auringonkukansiemen oli pitkän aikaa suosikkini, mutta kyllä tuoreet mansikat mantelirouheen (ja banaanin) kanssa on aika herkkua! Viikonloppuaamuna sopii lisäksi nauttia vaikka ruisleipää päällään tuorejuustoa, avokadoa, kananmunaa ja rucolaa.


Olen jatkanut uusien hyvien ruokalajien metsästämistä kokeilemalla mm. kukkakaali-sinihomejuustopastaa. Paljon lupaava resepti löytyy täältä. Mikko tykkäsi, mutta itse olin kyllä aika pettynyt. Ei-niin-mainioon lopputulokseen johti varmaankin ainakin seuraavat seikat:
1) Homejuusto ei ollut Auraa. Eikä Auraa voi korvata millään. 2) Kukkakaalit oli pakastealtaasta koska tuoreet eivät kaupassa näyttäneet niin tuoreilta. 3) Käyttämäni viini ei ollut kovinkaan laadukasta, ja seissyt jääkaapissa ainakin viikon verran avattuna. 4) Ehkä tavallinen pasta olisi sopinut tähän paremmin kuin täysjyväpasta. 5) Kaverikseen lautaselle isketty uunilohi ei ollut mehevää, vaan suorastaan vähän kuivahkoa. No, ainahan ei voi onnistua! Minusta tässä silti on ainekset johonkin hyvään, joten ehkäpä joskus kokeilen uudestaan!


Ravioleja tomaattikastikkeessa. Miten helppoa ja hyvää! Tomaattikeittoon ei tarvita kuin paseerattuja tomaatteja, kookosmaitoa ja mausteita. Sekaan heitetään tuore-raviolit omavalintaisella täytteellä.


Eräs aamu piti taas hakea Scoomista työmatkalla eväät. Mietin, että mitähän miä haluisin ja silmiini osui tämä. Vihreää Sencha-teetä, aroniaa, acai-marjoja, agaavemehua, inkivääriä, jasmiinia ja lähdevettä. That's it. Ihan hyvä olo siitä tuli, ei siinä mitään.


Yleensähän teen aina aamulla itselleni evässalaatin töihin, mutta jos jostain syystä en ehdi, tai ei ole aineksia, käyn Scoomista hakemassa tämän setin: Muutama falafel salaattipedillä ja sour cream -dipillä, vihannestikkuja ja hummusta.


Aamuisin inkiväärin ja appelsiinin makuista vihreää teetä ja iltäpäiväisin vaniljan ja appelsiiniin makuista mate-teetä. Taidan tykätä appelsiiniteestä. No, oikeastaan appelsiinin osuus on yhdentekevää ja sattumaa. Aamuteen haluan olevan vihreää ja sisältävän inkivääriä. Iltapäiväteen piristävän ja ravitsevan.


Kiitos kesän sateiden, parvekkeen yrttipuutarha kukoistaa. Joku kuukausi sitten kävin ostamassa kaupasta ruukkuyrttejä ja iskin ne multaan. Nyt löytyy timjamia, basilikaa, oreganoa, persiljaa, ruohosipulia, rosmariinia, sitruunamelissaa ja minttua. Ahh! Vielä kun sais korianteria. Mutta se taitaa olla aika haastava tapaus...


Translation: Some of my food habits and something new that I've been trying (Pictures 2-4).

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>