lauantai 16. kesäkuuta 2012Itsepähän kysyitte

Ja näin minä vastaan:


Minkä ikäinen olet? 
27

Mitä teet päätoimisesti? (Ymmärrän, että opiskelet? Ala? ) Ja miten siellä elättää itsensä?
En opiskele vaan teen 40-tuntista työviikkoa kansainvälisessä firmassa, joka myy printtituotteita. Työnimikkeeni on design, sales and service representative. Lähinnä vastaan puheluihin ja sähköposteihin suomeksi ja autan asiakkaita suunnittelemaan tuotteita. Ihan hyvin elättää. Riippuu miten elää. Berliini on halpa.


Lempipaikkasi maailmassa? 
Berliini tietty toistaiseksi, ja siellä Mikon kainalo :)

Mitä musaa oot kuunnellu eniten viime aikoina?
Oon ollut vähän laiska musiikinkuuntelija lähiaikoina, enkä ole oikein ehtinyt panostaa musiikin kuunteluun. Flux FM –radiokanava on ollut soitossa, vaikka sieltä välillä tuleekin huonoa musaa, mutta perjantainen Clubsandwich on ainakin aina hyvä. Lisäksi oon chillannut Stereomoodin tahtiin. Muutama tänhetkinen lempibiisi: Santigold - Disparate Youth; Kitty, Daisy & Lewis - Messing with my life; Lykke Li - I Follow Rivers (Magician Remix)

Uskotko johonkin hippi / luonnonuskontoihin? 
En ole kovinkaan uskonnollinen tai ehdoton. Kunnioitan ja arvostan luontoa kyllä suurestikin ja uskon luonnon voimaan omalla tavallani, ilman kirjoitettuja sääntöjä. Ehkä vähän saatan uskoa joihinkin (hyviin) henkiin. Kun syksyisenä yönä kävelen kotiin ja lämmin tuulenpuuska saa keskellä tietä olevan puun oranssipunaiset lehdet leijumaan ympärilläni maagisesti, tulee tosi euforinen, lämmin ja hyvä olo. Saatanpa samaistua vähän Pocahontasiin!

Milloin oot ollu itsestäsi ylpeä?
Kun oon menestynyt esim. jossain kilpailussa tai kokeessa, oon saavuttanut jotain tavoittelemaani, ylipäätään onnistunut jossain tai voittanut itseni. Ylpeyden aihe voi olla jotain ihan pientä ja arkipäiväistäkin, kuten työpäivän päätteeksi salille selviäminen, tai onnistuneen aterian kokkaaminen.

Milloin oot tuntenu elämäsi merkitykselliseksi?
Kun joku on sanonut, että onneksi oon olemassa. Lohdutusta tai neuvoja antaessani niitä kaipaavalle. Tai vaikka kun lähikaupassa annoin kassalta saadut futis-keräilykortit niitä pyytävälle pikkupojalle.

Milloin oot ollu onnellinen?
Nyt! Ollakseni oikein onnellinen tarvitsen tekemistä (töitä); mielenkiintoisia luovia projekteja, joissa pääsen esiintymään; hyviä ystäviä ja rakkautta. Ja ehkä Berliinin. Hyvinvointi, niin henkinen kuin fyysinenkin, näyttelee isoa osaa onnellisuudessa. Siksi myös terveelliset elintavat vaikuttavat onnellisuuteen. Mutta myös se, että välillä heittää ranttaliksi.

Mikä arkipäiväinen asia teki sinut onnelliseksi viimeksi?
Hyvä ruoka tekee mut onnelliseksi lähes päivittäin :D Ja jos aamulla paistaa aurinko. Ja kun on niin hauskaa porukkaa ympärillä. Just nyt on hyvä fiilis, kun huomasin että viime keikasta oli video netissä ja näytin siinä paljon paremmalta kuin oisin voinut kuvitellakaan!

Mitä sellaista oot tehnyt mitä kovin moni ei?
Hankala kysymys, johon en oikein keksi hyvää vastausta, mutta tässä yritystä: 1) Oon asunut Berliinin kaikilla neljällä entisellä miehitysvyöhykkeellä. 2) Oon voittanut Suomen aikakauslehtiliiton kirjoituskilpailun yläasteella ja myöhemmin menestynyt Kymijoki-runokilpailussa. 3) Oon päässyt sattumalta Saksan MTV TRL –ohjelmaan yleisöksi, joutunut eturiviin, ollut vähän pihalla suorassa TV-lähetyksessä ymmärtäen siihen aikaan vähän vähemmänlaisesti saksaa ja päässyt samalla todistamaan livedubbausta. Ja Incubusin Brandon oli siinä parin metrin päässä. Ooh!

Millaisia unia näet? (Muistatko niitä?)
Muistan. Joskus hyvinkin yksityiskohtaisesti tai useampiakin unia yhdeltä yöltä. Näen usein hämmentäviä unia, joissa esim. kettu tulee vessanpöntöstä, mies synnyttää nuken tai ihmiset ovat todellisuudessa jänisrobotteja, joita ohjailee nenässä olevat madot. Lentämistä en harrasta. Kerran kokeilin eikä se ollut mun juttu. Sen sijaan olen vuosien saatossa opetellut leijutanssimaan. Kaikki alkoi pituushypystä. Huomasin, että kun hypätessä nojaan taaksepäin, poljen vimmatusti ja painan käsillä ilmaa alaspäin, pysyn ilmassa pidempään. Nykyään olen jo niin kehittynyt, että pärjään ilman jalkatyöskentelyäkin. Osaan loikkia, liihottaa ja pyörähdellä ilmassa todella näyttävästi. Joskus menen klubille ja liihotan huoneesta toiseen, välillä nostan itseni katonrajaan tekemään taianomaisia tanssiliikkeitä. Ja kerran olin ilta-auringon aikaan niityllä, jolla oli paljon kivanoloista porukkaa istuksimassa. Tein suuria loikkia ja vaihdoin hymyjä ihmisten kanssa.Suhteet 

Kauanko oot seurustellu? 
Mikon kanssa reilut 5 vuotta.

No kiinnostaa tietysti tämä sinun poikaystäväsi, kerro miten tapasitte.
Tavattiin Kouvolassa. Opiskelin KyAMK:ssa ja Mikko oli siellä opena. (Piti mulle tosin vaan yhden kurssin.) Pyörittiin samoissa porukoissa ja oltiin vajaan vuoden verran kavereita ennen kuin alettiin olla jotain muuta.

Aiotko hankkia lapsia?
Kyllä minusta olisi kiva jossain vaiheessa saada ainakin yksi lapsi. Haluan laittaa mun geenit eteenpäin jakoon, ja että joku muistaa sitten kuolemankin jälkeen. Pidän lasten hankkimista tärkeämpänä kuin naimisiinmenoa.


Berliinini

Miten päädyit Saksaan? 
Ystäväni suositteli minulle Berliiniä. Olisi kuulemma minunkaltaisen ihmisten kaupunki. Kun bongasin senaikaisen lempibändini Incubusin keikkailevan Berliinissä, päätin iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja lähteä 5 päivän reissuun. Mukaan pyysin pikkusiskoni. Ihastuin Berliiniin saman tien ja päätin, että täällä haluan vielä isona asua. Mikolla oli sama unelma, joten niinpä vajaan vuoden kuluttua muutettiin.

Koska muutit Saksaan? 
Lokakuussa 2007. Ensi syksynä tulee siis viisi vuotta täyteen.

Miksi muutit? 
En oikein tuntenut oloani ja eloani hyväksi Kouvolassa tai Suomessa. Berliini tuntui ensi vierailusta lähtien kodilta. Vaikka kyseessä on suurkaupunki, on täällä rento ja kiireetön ilmapiiri. Ihmiset ovat kiinnostavia ja kivoja. Aina löytyy jotain mahtavaa tekemistä. Kaikki palvelut on käden ulottuvilla, mutta silti luonto on lähellä. Berliinissä on paljon puistoja ja vettä. Täällä on myös ihanan halpaa. Ja inspiroivaa. Täällä jokainen saa rohkeasti olla oma itsensä.

Aiotko jäädä sinne vai kenties muuttaa joskus takaisin Suomeen?
Täällä on hyvä olla, eikä ainakaan tällä hetkellä Suomeen palaaminen ole kiikarissa. Eihän sitä koskaan tiedä, mutta jos vaihtaisin kaupunkia, pitäisin kuitenkin todennäköisenä sen sijaitsevan jossain muualla kuin Suomessa.

Onko saksaa helppo opetella? 
On ja ei. Riippuu varmasti henkilöstä. Itse opiskelin kieltä yläasteen kasilta lähtien Suomessa. Lukiossa kirjoitin lyhyestä saksasta eximian ja todistukseen sain ysin, mutta muutamassa vuodessa ehdin unohtaa kaiken. Niinpä ekan vuoden puhuinkin oikeastaan vaan englantia, vaikka saksaa kuitenkin jokseenkin hyvin ymmärsinkin. Vuoden kuluttua muuttamisesta pääsin kolmen viikon saksakurssille ja työharjoitteluun. Kyseinen Leonardo da Vinci –projekti kesti 3 kk ja sinä aikana rohkaistuin puhumaan saksaa jotenkin. Sittemmin olen käynyt 6 kk:n B1+ kurssin ja 3 kk:n B2-kurssin, jotka molemmat läpäisin erinomaisesti. Kertaus on opintojen äiti. Saksan kielioppi ei ole niin hankala, eikä sääntöjä ole niin paljon kuin esim. enkussa, mutta ongelmaksi voi muodostua sanojen suvut. Jotta kielioppia osaisi käyttää oikein, pitäisi tietää onko sana feminiini, maskuliini vai neutraali, mihin ei juuri sääntöjä ole. Itselläni on koko ajan ollut suurimpana ongelmana sanaston suppeus, mutta ajan saatossa sekin kuitenkin laajenee.

Jos ystäväsi tulisi Berliiniin ekaa kertaa, mitkä olisivat kolme ehdotonta paikkaa, jotka hänelle esittelisit?
Riippuu ihan ystävästä, mutta eiköhän sitä kuitenkin pitäisi käydä perushommelit tsekkaamassa: Brandenburgin portti, Holocaust-muistomerkki ja TV-torni siitä juurelta. Lähi-REWE (ruokakauppa) Invalidenstrassella olisi varmasti yksi ensimmäisistä kohteista, josta käytäisiin ostamassa juomaa ja ruokaa. Vuodenaika vaikuttaa myös, ja jos ilmat sallisivat, mentäisiin varmasti johonkin puistoon. Mauerparkin keinut tai piknik Hasenhaidessa. Loppupeleissä ei ole mitään ehdottomia paikkoja – tilanteen ja persoonan mukaan voisin jotain ehdotella. On kiva mennä uusiin paikkoihin myös silloin kun on vieraita, kun ei sitä kuitenkaan tule käytyä niin paljon ulkona normaalisti.Ulkonäkö 

Mikä on sun kauneuden salaisuus? 
Fotogeenisyys ;) Silloin kun pidän itseäni kauniina, on mulla myös hyvä ja onnellinen olo. Eli sisältäpäin se säteilee! Sisäisestä ja ulkoisesta hyvinvoinnista noin muutoin huolehdin juomalla paljon vettä, syömällä terveellisesti unohtamatta herkuttelua, liikkumalla, nukkumalla riittävästi ja hoitamalla ihoa oikein.

Miten saat sun hiukset noin pöyhkeästi tai miten ylipäätään laitat niitä?  
Oon tosi laiska (ja osaamatonkin) laittamaan tukkaa ja mieluiten haluaisinkin sen vaan olevan pörheä, vähän sekaisin ja iso! Mulla on mukavan tuuhea tukka joten se kai auttaa asiaa. Vähän pikaisesti tupeeraan tyvestä, siloitan pinnasta, pöyhin ja suihkin laikkaa. Ja sitten päivän mittaan pöyhin lisää.

Onko sulla tyyliesikuvaa? 
Ei . Mutta luulenpa, että olen lapsena saanut aika paljon vaikutetteita elämään Jem and the Holograms –piirrossarjasta. En juurikaan seuraa muotia tai julkkiksia, joten senkään tähden ei ole mitään esikuvaa päässyt muodostumaan. Ja kukapa sellaista tarviskaan? Mielummin olen itse se esikuva.Mitäs jos... 

Jos saisit takuun, että kaikki hyväksyis tekemises, eikä tarvis miettii rahaa niin mitä tekisit elämälläs?  
Kävisin kolmena päivänä viikossa töissä, joka olisi luovaa, sopivan haastavaa, palkitsevaa ja itsenäistä, mutta jossa tapaisi kivoja ja hauskoja tyyppejä. Muun ajan taiteilisin: maalaisin, tekisin vaatteita, musisoisin ja sisustaisin. Vapaa-ajalla bloggaisin ja urheilisin, kokkailisin ja näkisin kavereita ja Berliiniä.

Mitä ilman et voisi elää?
Nyt kun oikein mietin, niin aurinkoa ja raitista ilmaa.

Jos saisit 15 min aikaa puhua maailmalle, mistä puhuisit?
En oikein ole hyvä puhuja, etenkään valmistelematta, mutta jos osaisin, niin naisten asemasta ja kohtelusta maailmassa, mikä on valitettavan monessa maassa ja kulttuurissa suuri epäkohta. Tasa-arvosta ehkä yleensäkin.

3 juttuja jotka haluaisit vielä ehdottomasti kokea elämässäsi?
Kuten sanottu, en ole ehdoton, mutta ihan kiva olisi: 1) Käydä jollain muulla mantereella. (Oon käynyt Fuerteventurassa ja Lanzarotella, mutta niitä ei lasketa kun Kanariansaaret hallinnollisesti kuuluu Espanjaan :p ) 2) Lisääntyä, kunhan sen aika koittaa 3) Ajaa autolla tai jollain muulla moottoriajoneuvolla, kunhan sen aika koittaa. Jos pysyn Berliinissä, tulen tuskin koskaan hankkimaan ajokorttia, mutta voisihan sitä vaikka Cartingia joskus koittaa!


Annekan analyysia varten 

Jos mietit ittees vanhana niin mistä elämäs läpi kulkeva punainen lanka on tehty? 
Se olisi punottu luovuudesta, kohtalosta, heittäytymisestä, uskaltamisesta, seikkailusta, hyvyydestä ja rakkaudesta

Millaisista ihmisistä pidät / et pidä?
Pidän hyväsydämisistä, hauskoista ja fiksuista ihmisistä. En pidä rasistisista junteista enkä sovinisti-sioista.

Mistä voisit antaa mitä tahansa? 
Olisi kyllä erittäin ihanaa olla aina terve jotain satunnaisia flunssia lukuunottamatta. Ja omistaa litteä vatsa. Mutta toisaalta on asioita, joista en luopuisi mistään hinnasta, kuten rakkaus. Koska lopultakin, all you need is love.

Mihin haluaisit käyttää enemmän aikaa, rahaa ja energiaa?
Liikuntaan. Olisi ihan mahtavaa kokeilla joka viikko jotain uutta lajia, käydä erilaisilla tanssitunneilla ja kehittää kehoa ja mieltä eri tavoin.

Mistä unelmoit? 
Oon tällä hetkellä erittäin onnellinen elämääni – elän oikeastaan unelmaani. Kivaa olisi ehkä, jos olisi vähän enemmän rahaa ja aikaa, jotta voisi ja ehtisi tehdä asioita: ihan normaalejakin juttuja, mutta myös esim. matkustella. Jollain tapaa jonkinasteinen menestyminen on myös unelma. Niin. No olishan se nyt kiva, ettei tarvis laskeskella rahoja...

Mikä on niin tärkeää, että puolustat sitä vaikka sua kritisoitaisiin kuinka?
Perhe. Yleisestikin uskallan kyllä olla eri mieltä ja pitää oman pääni ja puolustaa näkemyksiäni, vaikka totta kai pyrin kuuntelemaan muidenkin mielipiteitä ja tarpeen vaatiessa tekemään kompromisseja ja myöntymään, sikäli mikäli toinen on oikeassa siis.

Lempiväri?
Se vähän vaihtelee ja riippuu yhteydestä. Vaatteissa, esineissä ja seinissä toimii eri värit ja sävyt. Keltaisesta olen kyllä tykkäillyt monessa yhteydessä jo jonkin aikaa.


Sellasta! Kiitos kysymästä! Toivottavasti vastaukseni tyydyttivät. (Ja sitä analyysiä oottelen mielenkiinnolla, innolla ja ilolla, Anneka :))


Translation: Thanks for asking. Here are my answers. Since nobody asked a question in English, there won't be a translation this time - use Google translator and get confused!

5 kommenttia :

 1. No ei taia tulla analyysii, koska mikää vastaus ei yllättän saatika sitte käsitys susta muuttunnu......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kooste Alise, sinusta. Ihan Aliselta kuulosti, mikään ei hirveesti yllättänyt...Olet tärkeä ihminen:) Ilo on tuntea sinut.
   Jälleenäkemistä odotellen
   Kaisa

   Poista
  2. ernia mults: Ihanko totta? Miä kyl funtsin ihan kunnolla joitakin kysymyksii. Tai no en nyt oikeestaan. Mut keskityin vastaamaan! Kai se on sitten ihan hyvä että tunnet mut :)

   Kaisa: No olenpas minä nyt ennalta-arvattava :) Ei kai se huono juttu ole... Kiitos samoin, nähdään pian!

   Poista
 2. Mun mielestä tää oli mielenkiintoinen! :) vaikutat tosi symppikseltä!

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>