torstai 31. toukokuuta 2012



Uusia makuja etsimässä


Aina silloin tällöin iskee totaalinen kyllästyminen omiin kokkailuihin. Ruuat maistuvat aina samoilta, sillä sitä tulee jotenkin käyttäneeksi toistuvasti samoja raaka-aineita, kuten kookosmaitoa ja pähkinöitä (kuulemma). No minkäs minä sille voin, että rakastan pähkinöitä, juustoja, sieniä ja chiliä.


Mutta silloin kun se kyllästyminen iskee, pitää lähteä etsimään uusia makuja ja ruokainspiraatiota jostain. Mm. yksi lempiblogeistani Kauhaa ja Rakkautta on aika hyvä resepti- ja idealähde. Sieltä bongasin tämänkin kevätherkun:

 
Sitruunainen parsa-mascarponepasta oli niin hyvää, että tehtiin sitä yhden viikonlopun aikana kahdesti.


Olen myös selaillut Valion sivuja, vaikka se vähän kirpaiseekin. Kaipuuni Auraa ja muita Valion tuotteita kohtaan vaan syvenee. No mutta, ideoita sieltä on kuitenkin kiva ja helppo hakea.


Leivon aika harvoin, ihan vaan siksi, etten piittaa niin paljon leivonnaisista kuin hyvästä ruuasta. Mutta joskus tekee mieli pyöräyttää jotain hyvää, kuten  amerikkalainen suklaa-juustokakku, josta riittii herkuteltavaa useammalle päivälle ja työtovereillekin. Pohjan Domino minttu -keksit korvasin näillä, puolet tuorejuustosta Milkan suklaatuorejuustolla, ja taloussuklaan tummalla suklaalla.


Makuja metsästämään olen matkannut myös Katrin uuteen vegaaniseen keittiöön.

 

Mango-limelassit

Siitä tuli pähkinäistä tofukastiketta. Oli hyvää! Tykkään kootumukseltaan erityisesti kyseisistä pehmeistä, mutta vähän sitkeistä tofukuutioista. Mikko kutsui niitä muovikanoiksi.


Kesärullat, eli kasviksia kondomin sisällä, oli ihan mielenkiintoinen tuttavuus. Ihan vielä en ole vakuuttunut, mutta kuulemma näihin voi koukuttua, ja sen kyllä uskon.


Vappuna käytiin Wraps & Rollsissa syömässä iltapalaa.

 
Mangolassi on hyvää aina, mut tää oli kyllä superhyvää!


Perus kanavartaat sataykastikkeella. Yhtä herkullista oli kuin miltä näyttikin. Ja haluan oppia tekemään retiisille noin!

Mielenkiintoinen possusalaatti! Siinä oli lihan lisäksi mm mangoa, bambua, pähkinää ja tuoretta koriateria. Mehukas ja raikas kombo! Pitäisi varmaan enemmän käyttää hedelmiä ruuanlaitossa.




Translation: I sometimes get bored of always cooking similar dinners using always same ingredients. Then I realize it's time to go hunting for new food ideas. Friends, blogs and restaurants are good places for that. Lately I've cooked amazing aspargus pasta with mascarpone followed by chocolate-cheesecake, tried tasty tofu soup and funny sommdr rolls, fallen deeper in love with mango lassi and found an interesting pork salad with nuts, bamboo shoots and mango.

4 kommenttia :

  1. Kesärulliin tosiaan koukuttuu! Kauhaa ja rakkautta-blogissa oli niistäkin juttu, tai varmaan oletkin jo lukenut. :) Ihania ruokia muutenkin, nälkä tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu luin! Siellä oli muistaakseni pähkinäkastiketta suositeltu dippinä, mikä voiskin olla se juttu mulle! :)

      Poista
  2. Hmmmh, kasviksia kondomin sisällä. Ei tee mieli..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EikÖ? :O No okei oikeesti tuo on riisipaperia, mut aika epäilyttävän näköstä (ja makusta) silti.

      Poista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>