torstai 17. toukokuuta 2012Naiset pissillä


Ilmeisen suuri osa naisista ei osaa pissiä. Tämä yhteiskuntamme epäkohta on piinannut minua jo vuosien verran. Ennen kaikkea se ärsyttää, mutta myös kummastuttaa.

Kuulemani mukaan naiset nalkuttavat miehille siitä, kuinka vessakäynti oikeaoppisesti tulisi suorittaa, mutta eivät havaintojeni mukaan itse kykene samaan.

Liian usein yleisessä vessassa vieraillessani joudun kohtaamaan saman näyn: pissapisaroita renkaalla. Ällöä! (Pahimpia ovat festarit ja klubit, mutta kyllä samaa on tullut vastaan ostareillakin ja jopa ruokaravintoloissa!) Valitettavan suurella osalla näistä kerroista en kuitenkaan huomaa moista, sillä automaattisesti, hyvässä tahdossani, oletan renkaan olevan kuiva. Niinpä kostutan kannikkani jonkun toisen ihmisen virtsalla! Ei mikään maailman kaunein ajatus. Ottaa päähän. Pöntölle pitäisi pystyä istumaan normaalisti kuten kotona. Mikäli joku kammoaa bakteereja, on olemassa useampi keino välttää takapuolen ja vessanpöntön välinen kosketus:

1) Voit vuorata renkaan papereilla, kuten maamoni minulle opetti. Hygieenista. Vaivalloista tosin, mutta varmasti sen arvoista.

2) Jos on pakko pissiä seisaaltaan tai kyykyssä, mihin naisen kroppa muuten ei ole ilmeisestikään tarkoitettu sillä kohdistus tuntuu olevan 99 % hakusessa, voi sen renkaan nostaa! Niinkuin miehet. Pissi seisaaltaan= nosta rengas! Kuka kertoisi tämän naisille. En usko monenkaan olevan edes tietoinen moisesta mahdollisuudesta. Tai sitten ongelmana on vaan ikävä itsekkyys, kun lajitovereiden hyvinvointi ei vähempää voisi kiinnostaa. Itsehän, mikäli joskus satun olemaan tarkkaavaisella tuulella, ja ehdin huomaamaan pisarat ennen istahtamista, putsaan renkaan ja toimitan tarpeeni normaalisti. Mukavaa paitsi itselleni, myös seuraavalle pissiliisalle. Ja ennenkaikkea ajattelevaista.
Asia kaipaa selkeästi suuremman luokan tiedostusta. Ihan maailmanlaajuisesti! Kesällä olin kielikoulussa. Siellä oli vessassa seinällä kieltokyltti, jossa tyttö kyykki vessanpöntön päällä pissillä. Olin tosin ollut siinä luulossa, että tuo ei-istaaltaan pissiminen tapahtuisi kuitenkin jalat maassa, niin, että peppu ei kosketa rengasta. (Pari kertaa olosuhteiden pakosta olen koittanut - suht rankka reisitreeni.) Oli miten oli, ei tainnut viesti mennä perille ensimmäisellekään, sillä joka ikinen kerta kun kävin vessassa, oli rengas ihan ureassa. Mieleen nousee vaan kysymys: Mitä ihmettä naiset? (Jos rehellisiä ollaan, voi tuon keskimmäisen sanan korvata sillä v:llä alkavalla.) Vaadin vähintään selityksiä, mieluiten ja ennen kaikkea kuitenkin muutoksen! Jokaisella on oltava oikeus kunnolliseen ja stressittömään virtsaamiseen!


Translation: I don't get it, but for some reason it seems like women can't pee. Going to the public toilet and seeing pee drops on the toilet seat really annoys me. But even more furious I get if I don't notice them and therefore end up sitting on someone else's pee. That's just disgusting! If you are a lady willing not to pee normally (in sitting position), then you should either lift the seat or put paper on it before sitting (if you don't want to touch that thing). Please do not ruin others' toilet visit.

18 kommenttia :

 1. Asiaa Alise. Minua myös kovasti kiinnostaisi, mitä ihmettä naiset ylipäänsä puuhastelevat yleisissä vessoissa. Kestää ihan käsittämättömän kauan. Jos esim. olen jonottamassa naistenhuoneessa, jossa käytössä 5 vessaa, oman käyntini jälkeen samat ihmiset jonottaa edelleen. Ja tämä kuvio on sattunut monta kertaa. Itselläni menee perusasian toimitukseen 1-2 min.

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Samaa olen minäkin pohtinut, tuostakin saisi ihan oman kirjoituksensa tehtyä.

  VastaaPoista
 3. Näitä kirjoituksia lukiessa on käynyt ilmi että upean ulkonäön lisäksi sulta löytyy älyä, huumoria, hyviä tapoja, tahdikkuutta ja joka sortin lahjakkuuksia. Ihan mieletön paketti! Jos olisit vapaa niin kosisin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas nyt! Aika sanattomattomaksi vetää, kiitos hymystä :)

   Poista
 4. Naisen virtsaan kastuminen on ihan kaunis ajastus (!), ainakin kun vertaa miesten vessarutiiniin. Kusirännillä saa pyyhkiä käsivarreltaan urhean naapurin repoundina rännistä lentänyttä ureaa. Ja niin edelleen.

  VastaaPoista
 5. No ei kai nyt kaunis sentään (?). Naisten ja miesten vessarutiineja ei kai kannatakaan ruveta sinänsä vertailmaan. Mutta käsivarrethan on ihan näppärä pestä siinä heti jälkeenpäin - toista se on lähteä persposkiaan pesemään yleisen vessan lavuaarilla, olettaisin.

  VastaaPoista
 6. Mä olen tajunnut että noita ei voi välttää, joten olen jo vuosia tehnyt niin, että istun tavallaan osittain pikkareiden päällä kun istun vieraalle renkaalle ja näin ollen en ikinä osu mihinkään paljaalla iholla ja olo on paljon kivempi. En tiiä mistä tää alko, kai siitä etten jaksaisi aina laittaa sitä paperia siihen, joskus teen kyllä silleinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommosesta keinosta en olekaan kuullut, varmaan sitten ihan toimiva tyyli. Paitsi jos edellinen asioija on käynyt ruikkimassa renkaan käyttökelvottomaksi.

   Poista
 7. Asiaa! Mä en edes ymmärrä miten naiset saavat sen renkaan sotkettua?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään, ennen kuin yks naispuolinen kaveri festareilla kysy, että pissinkö istualtaan vai seisaaltaan. Luulin läpäksi ja naurahdin vaan, kunnes selvisi, että se olikin ihan tosissaan.

   Poista
 8. WORD! Tämä asia todellakin kaipaisi jotain yleisempää valistusta! Olen itse usein ihmetellyt samaa, en ymmärrä mitä jotkut naiset siellä vessassa oikein tekee kun rengas on pissassa ja/tai kestää ihan tuhottoman kauan niin kuin yllä kommentoitiinkin jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Joissain vessoissa on peilit vessakopissa, mikä saa naiset jäämään sinne ehostautumaan. Mut en sit muuten tiiä. Harva käy kuitenkaan paskallakaan.

   Poista
 9. Ehkä ne pissaa istualtaan, mutta pyyhkii seisaaltaan, niin siinä välissä tippuu renkaalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks teoria, hölmöläisen puuhalta kuulostaa tosin :) tai tosi kiireisen, mene ja tiedä

   Poista
 10. Tämä on todellakin käsittämätön ongelma. Onnekseni en ole kusisiin istuimiin törmännyt ikinä Suomessa, mutta ulkomailla se on julkisissa vessoissa enemmän sääntö kuin poikkeus. En todellakaan ymmärrä, miten kukaan nainen voi kusta seisaaltaan. Luulisi, että sitten on kusessa kaikki muukin kuin istuinrengas. Mutta se ei taida olla seisaaltaankusijoiden ongelma, vaan ongelma on olemattomat vieraiden ihmisten reisistä irronneet bakteerit (jotka voi väittää sillä istuimen paperilla vuoraamisella jos pakko on).

  Olen pari kertaa ollut aika karseissa vessoissa Itä-Euroopan junissa ja kun paperia on ollut käytettävissä yksi nenäliina, en ole sitä raaskinut käyttää istuimen vuoraamiseen. Kumma kyllä en vieläkään ole kuollut mysteeriseen vessanistuimen kautta tarttuvaan tappavaan tautiin tai saanut edes minkäänlaista ihottumaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisesta syystä (tai vaihtoehtoisesti jos joku on paskonut istuimen takaosaan festareilla) olen pari kertaa kokeillut pissiä seisaaltaan siten että melkein istun pöntöllä. Ihan siististi se on kuitenkin sujunut. Luulisi, että ne jotka tätä tapaa käyttävät koko aika, olisivat harjaantuneet tyylissään, mutta ilmeisestikään ei.

   Poista
 11. Oi, miten olenkaan samaa mieltä sun kanssasi! Meillä on työpaikalla joku prinsessa joka a) ei voi istua "likaiselle" renkaalle, joten kuseskelee seisaaltaan b) ei voi myöskään koskea, edes paperin kanssa, siihen omaan kuseensa, joten jättää sen kauniisti pisaroina seuraavia kävijöitä varten - kyllähän muut siivoaa jos niitä haittaa? ja c) isommalla asialla käydessä ei MISSÄÄN NIMESSÄ voi koskea vessaharjaan ja siivota jälkiään pois, joten jättää myös järkyttävät paskaraidat tai peräti kikkareet sinne koristeeksi. MIKÄ SAATANA TÄLLAISIA NAISIA VAIVAA? KERTOKAA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei!! :D Siis onhan tuo äärimmäisen ärsyttävää mutta melkein vähän jo huvittavaakin. Kyllä tuollaisesta käytöksestä pitäisi ehdottomasti seurata rangaistus!

   Poista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>