keskiviikko 29. helmikuuta 2012Suklaaraati


Joulun aikoihin se tapahtui. Sain lahjaksi tummaa biosuklaata, joulupukin muodossa vieläpä. Joulupukki mureni kotimatkalla, mikä oli tarinan kannalta merkitsevä tekijä, sillä onhan helpompaa laittaa suuhunsa valmis pala kuin alkaa hajoittamaan pukkia. Tuo pala maistui taivaalliselta punaviinitilkan kera. Etenkin kun Jamie Oliver oli jokin aika sitten kertonut televisiossa, että niin pysyy terveenä.

Eikä kulunut aikaakaan, kun huomasin karttavani normaaleja suklaita ja hakeutuvani tummien suklaiden pariin. Kaikennäköistä on tässä parin kuukauden aikana jo ehditty kokea...


Tumma suklaa 66% rosépippurilla

Tätä en kyllä oikein tajunnut. Siis pahaa! Kokonaiset pippurit maistuivat kokonaisilta rosépippurilta ja suklaa vähän rasvaisemmalta tummalta suklaalta. Ei syntynyt siis ainakaan minun suussani mitään kivaa kombinaatiota - maut eivät vuorovaikuttaneet keskenään mitenkään. Pyh! Olevinaan vielä jotain hienoa.


Tumma suklaa 62% chilillä / inkiväärillä

Nämä kaksi ne sen sijaan ovat mainioita molemmat! Chilisuklaa oikeasti tulista - ihanaa! Ja inkiväärisuklaa inkivääristä. Aidot maut, kivat pienet levyt 1 € / kpl


Tummaa suklaata, karamellipaloja ja merisuolaa

OMG! Maailman parasta suklaata! Maistuu tummalta Daimilta. Olen myyty.

Metsästys jatkuu. Vinkatkaa vaan, jos tiedossanne on herkullisia ja tummia erikoissuklaita. Erikoisuudentavoittelijan on vaikea kaupassa tarttua sellaiseen tavalliseen tummaan suklaaseen, tiedättehän.


Samaan syssyyn vielä muutama muu herkku:

Aamiainen

Parhaita on ne aamut, kun luulee että kaapit ovat tyhjillään, vaan jotenkin kummallisesti sitä saa loihdittua 5 tähden gourmet-pläjäyksen lautaselle viikonloppuaamun kunniaksi.Lähipitsat


Vuosipäivää käytiin juhlistamassa läheisessä italialaisessa Papà Panessa, jossa pitsat olivat suuria ja laadukkaita.


Mulla oli herkullisen tomaattikastikkeen päällä katkiksia, rucolaa ja chiliä, Mikolla artisokkia, kinkkua ja camembertiä (jos oikein muistan). Jälkkäriksi piti saada crème brulé, mutta koska sellaista ei ollut saatavilla oli tyydyttävä crème carameliin, joka oli kyllä ihan nätti, mutta makunsa puolesta ei oikein sävähdyttänyt.Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä ruoka & juoma -listauksessa juomapuoli:
Voi ette uskokaan kuinka onnessani olin löytäessäni tuosta läheltä bio-kioskin, joka myy inkiväärilimonadia!


Luomulimpparit


Vielä iloisemmaksi muutuin, kun huomasin että samaa tavaraa saa vastapäisestä biokaupasta jopa halvemmalla! Raparperilimsa on myös sangen hyväksi havaittu, mutta inkiväärissä tietty parasta on, että se auttaa kaikkeen - mm. pahoinvointiin, huimaukseen, (krapulaan...) :)


Translation: I got hooked on dark chocolate after Christmas time and ever since I've been testing different marks with a sip of red wine on side - what a healthy and amazing treat! I've really liked dark chocolate with chili /ginger, but the one with rose pepper I couldn't understand. My favorite is dark chocolate with caramel pieces and sea salt - tastes like dark Daim!
Other delicacies:
- Weekend breakfast, when you think you don't have any food at home and yet manage to make a 5 star brunch.
- On our anniversary we went to an Italian restaurant to enjoy big and tasty pizzas.
- I'm in love with ginger lemonade and so happy I've found already two places nearby that sell it! Rhubarb version isn't that bad either :)

6 kommenttia :

 1. Aika jännä, että noinki erillaisia suklaita on. Osa kuullosti vähä jänniltä, mutta haluisin iteki kokeilla jotain noista. Ties vaikka alkaiski tykätä! :)
  Mmm ihanan näkönen aamiainen ja pitsa. Ja onnea vuosipäivästä!

  VastaaPoista
 2. Vähänkö kaikki ruuat näyttää hyvältä<3 Nyt tekis jopa mieli suklaata vaikka en yleensä syö sitä xD

  VastaaPoista
 3. Ai ai, tota Lindtin on pakko kokeilla. Vaikka suklaata en saisikaan syoda, kun iho oireilee heti.

  Onnelista vuosipaivaa! Me vietettiin meidan 6-vuotishaapaivaa tiistaina! Mieletonta ajatella etta olen ollut 6-vuotta naimisissa ja viela saman miehen kanssa. Apua! Mika musta on tullu! :)

  VastaaPoista
 4. Hanna: Joo toi rosepippuri oli aika hämmentävä. Mut kait noissa useissa on ideana, että noin suklaata, tai no kaakaota, alunperin nautittiin. Kiitos :)

  Leena: Ulkonäkö on puoli ruokaa vai miten se nyt meni :D Mäkään en oo minkään karkkien tai konvehtien ystävä, mutta kai sitä nyt terveysvaikutustensa puolesta tummaa suklaata voi välillä palasen nauttia :)

  Katz: Onnea teille! Meillä tuli vasta 5 vuotta yhteiseloa täyteen :) Aika menee kieltämättä nopeesti!

  VastaaPoista
 5. tekeepä mieli punkkuu ja tummaa suklaata!

  ps. inhoon tummaa suklaata. hämmentävää.

  VastaaPoista
 6. Niin se lähtee! Enhän mäkään aikaisemmin tykänny yhtään :)

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>