sunnuntai 11. joulukuuta 2011K&V in Berlin 3/4


Torstaina lähdettiin testaamaan Moabitin kreikkalaista ravintolaa, joka oli mainiot arvostelut saanut jossain päin internettiä.
Paikassa oli oikein kotoisa ja autenttinen tunnelma. Ystävällinen emäntä ohjasi meidät pöytään ja suositteli tilaamaan kalaa, sillä sitä heillä sattui juuri olemaan oikein tuoreena tarjolla. Päädyin kuitenkin roseviinin lisäksi lihapitoiseen Amphipolis -annokseen.Mokaksihan tuo valinta sitten osoittautui; olisin kaivannut vihanneksia ja salaattia, tai sitä kalaa, tai vaikka simpukoita saavillisen (viereisessä pöydässä vanhempi pariskunta niitä onnessaan veteli) tai mitä se nyt sitten olikaan, mikä koko tilan täytti huumaavalla tuoksullaan. Söin gyrosit, perunat, sipulit ja tsatsikia, ihan ookoo. Mutta noita riisin näköisiä nuudeleita tomaattisessa kastikkeessa en oikein ymmärtänyt, eikä mun sittenkään tehnyt mieli lammasta, jauhelihapihviä, eikä lihavarrasta. Muut kyllä pitivät kovastikin annoksistaa, eli ilmeisesti vähän vääränlaisen valinnan vaan tein.

Ruokailun jälkeen emäntä tuli jututtamaan meitä. Kertoi, että pitää kovasti suomalaisista ja paljon heitä kyseisessä paikassa joskus oli käynytkin, kun jokin musiikkiakatemia sijaitsi lähellä, vai mitenkäs se nyt meni? Tovi turistiin Kreikan ja Suomen "veljeydestä". Talo tarjosi kaksi kierrosta Ouzoa.

Ajettiin Alexanderplatzille tsekkaamaan, josko vielä päästäisiin keilaamaan, mutta ei päästy. Ei auttanut muu kuin suunnata takaisin metroon ja mennä sen sijaan hotellin läheltä bongattuun Bier Akademie -pubiin juomaan yhdet ennen yöpuulle käymistä.Translation: On day 3 we went to eat to a cozy and authentic greek restaurant. Wanted to go bowling but it was already too late, had to go to a "beer academy" instead and wait till the next day.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>