keskiviikko 16. marraskuuta 2011



Kürbissoppa!


Aijaijai! Kurpitsa se on hyvää. Nyt kun niitä vielä saa, niin laitetaanpas tänne tämä resepti, vaikka aika paljon ruokahommeleita lähiaikoina onkin vilissyt. Huomasin netin olevan pullollaan mielenkiintoisista kurpitsakeittoresepteistä, mutta koska tarvittavista raaka-aineista oli puutetta, päädyin tekemään omanlaiseni, josta tulikin yllättäen suorastaan epäilyttävän maukas.



  • chili
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 pientä porkkanaa
  • kurpitsa
  • pari kasvisliemikuutiota
  • mustapippuria, currya, inkivääriä
  • hunajaa
  • sitruunamehua
  • maustamatonta jogurttia (pikkupurkki)
  • nokare maustamatonta tuorejuustoa


Chiliä ja valkosipulia ensin vähän öljyssä kuullotellaan. Lisätään porkkanat ja kurpitsat, vettä niin että peittyy ja kun kuplii niin mausteet joukkoon. Kun vihannekset on pehmeitä, sauvasekoittimella sileäksi, joukkoon jogurtti ja tuorejuusto ja tarvittaessa takaisin liedelle. Tuore korianteri kävi kivasti pinnalle, mistä tulikin mieleeni, että ensi kerralla voisin lisätä soppaan kookosmaitoa ja tehdä siitä thai-kurpitsakeittoa. Namskis!


Translation: Pumpkin soup, mmmh! There seems to be millions of ways to do it. I used what I happened to have at home adding there couple of carrots, some natural yoghurt and cream cheese. Tasty!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>