tiistai 4. lokakuuta 2011


Valivali valaveli


Olin jonkun aikaa sitten ostanut kaupasta pussillisen kikherneitä, kun ei tölkkiversiota ollut tarjolla. Jäi sitten senpäiväiseen keittoon käyttämättä kun en ollut tajunnut että niitä pitäisi liottaa vähintään 24 tuntia. Noh, nyt sitten vihdoinkin päätin ruveta liottelupuuhiin ja tehdä falafeleja.



Googlettelin aihetta ja yhdistelin tällaisen reseptin sieltä sun täältä:

  • kaksi kupillista kuivia kikherneitä
  • 4-5 valkosipulin kynttä
  • pieni punasipuli
  • 1 rkl tahinia
  • 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
  • muna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • korppujauhoja
  • tuoretta persiljaa
  • korianterijauhetta
  • kurkumaa
  • jeeraa
  • paprikajauhetta
  • chilijauhetta
  • sitruunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen

Liottelinkin herneitä sitten parin päivän verran, kun ekana iltana tuli yllättäen muuta ohjelmaa. Eipä siinä sitten muuta kun huuhtelin herneet, keittelin niitä vielä kypsiksi, iskin mausteet joukkoon ja sitten vaan sauvasekottimella karkeaksi mössöksi. Annoin taikinan tekeytyä pari tuntia ja sitten muotoilin siitä pikkupihvejä, jotka paistoin pannulla.

Olisivat saaneet kyllä olla vielä pienempiä, jotta rapeaa pintaa olisi tullut suhteessa enemmän. Maku oli ihan jees ja olihan nämä nyt noin paistettuina paljon terveellisempiä kuin dönerlafkojen uppopaistetut. Söin riisin, salaatin ja tsatsiki-rahkan kanssa 4 päivän verran! Sen verran paljon tuosta satsista tuli. Salaatti oli ihan ehdoton ja olisi tuo enemmän kastikkeita mielestäni vaatinut, nyt kokonaisuus jäi vähän turhan kuivakaksi. Sattuisko joku tietämään jonkun super herkullisen falafel-ohjeen, jossa ei kuitenkaan tarvisi uppopaistaa palleroita?


Translation: My first falafels. They were ok, but so many, that I had to eat them for 4 days!

4 kommenttia :

  1. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta herkulta. Loistavat raaka-aineet.

    VastaaPoista
  2. Itse oon saanut ei-kuvia falafeleja pannulla paistaen aikaan vaan semmosella valmiilla falafel-jauheella johon lisätään vaan vesi. En sitten tiedä mikä sen salaisuus on? Ainakin taikina oli aika märkää jo ennen paistamista.

    VastaaPoista
  3. Hmm.. se on kyllä epäreilua kun joissain tapauksissa valmisteet takaa parhaamman lopputuloksen. Nimim. söin eilen sellaisen suklaamuffinsin, että jalat alta! Oli tehty jollain valmis-muffinijauheella.

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>