torstai 27. lokakuuta 2011



Punajuurikeitto


Tätä ruokaa olen halunnut tehdä siitä asti kun näin reseptin Tiian blogissa. Sen valmistuminen oli vaan aika lailla odottanut punajuurikautta ja sitä että lähtisin niitä turkkilaismarketilta hakemaan. Näin tapahtui sitten vihdoin viime viikolla.



Meikäläisen soppaan sisältyi 5 punajuurta, 3 porkkanaa, keltasipuli, punasipuli ja 3 valkosipulinkynttä, jotka siis kuorin, pilkoin ja keitin kasvisliemessä pehmeiksi (laitoin pari kasvisliemikuutiota ja vettä niin että kasvikset peittyväti). Sitten vaan sauvasekoittimella sileäksi, sekaan purkillinen hapankermaa (saure sahnea = rasvaista kermaviiliä (min 10%) vai mitä liekään. Tietty joku vieläkin rasvaisempi creme fraiche varmasti sopii myös), mustapippuria reilusti, suolaa maun mukaan, ja mukavasti muskottia sekä timjamia. Hyvää on!


Translation: Yummy soup with 5 beetroots, 3 carrots, yellow onion, red onion, garlic, sour cream, salt, pepper, nutmeg and thyme.

4 kommenttia :

  1. wautsi, uusi upee ulkoasu! mulla oli viime viikol pari soppapv ku tein tomaattivuohenjuusto ja kanttarellihomejuusto keittoi :)

    VastaaPoista
  2. No uusi juu, upeudesta en tiiä, mutta piti vähän syysilmettä laittaa :) Huhuh, mitä herkkukeittoja oot duunaillu!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ja nayttaa herkulta! Itsellakin oli koko tama viikko keittoa ja herkullisin oli tekemani jamssisosekeitto. Voisin syoda keittoja vaan koko syksyn ja talven lapi. ja sitten kesalla kaikkia kylmia kesaisia keittoja gazpachoa, vesimelonikeittoa, kurkkukeittoa, tomaattikeittoa... Ihanaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  4. Keitot on kyllä ihania! Itse söisin kesällä ja keväällä salaatteja. Hmm, tai siis en kai koskaan ole kummemmin syönyt kylmiä keittoja? Pitää ottaa ensi kesän tavoitteeksi :) Mutta sitä odotellessa tosiaankin pysytellä kuuma keitto -linjalla ja koittaa erilaisia soppia :)

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>