keskiviikko 14. syyskuuta 2011



Mein Gott mikä salaatti!




Harvoinpa tulee tehtyä perättäisinä päivinä samaa ruokaa, mutta niin herkkua oli tämä salaatti, että pokkana tein samaa moskaa seuraavana päivänä, ja vieläpä tuplasatsin!

Ainekset:
  • jotain vihreää salaattia
  • punainen paprika
  • kierrepastaa
  • puoli purkkia maissia
  • väh. purkillinen herkkusieniä
  • purkillinen kermaviiliä
  • purkillinen chili-tonnikalaa
  • yrttimaustettua vuohenjuustoa
  • suolapähkinöitä (ei liikaa!)


Pastat keitetetään hyvin suolatussa ja tilkalla öljyä höystetyssä vedessä. Samalla voi pannulla paistella herkkusieniä aikamoisen tovin, jotta ovat aika kutistuneita ja ruskistuneita. Herkkusienet maustetaan ripauksella mustapippuria. Pastat valutetaan kylmässä vedessä (vain koska tämä salaatti on kylmä!). Salaatti suikaloidaan ja paprika pilkotaan, samoin vuohenjuusto murretaan paloiksi. Kermaviili kulhoon ja siihen sekoitetaan mausteeksi currya, paprikaa, mustapippuria ja mitä nyt mieleen tulee (olisinkohan vähän kanamaustetta heittänyt joukkoon). Sitten vaan sekaan muun ainekset ja eikun sekoittelemaan.



Ei vaadi seurakseen mitään, mutta ei tuo jyväisä yrttivoipatonki mitenkään pahalta partnerilta tuntunut. Voi nam!


Translation: what a delicious chilituna-salad I made! Actually the next day I did it again, this time just doubled!

8 kommenttia :

  1. Todistan täten että tämä salaatti oli Herkullista!
    -Kapsu

    VastaaPoista
  2. Kyl maistuisi nyt, ehkäpä mäkin tuollaisen joskus itse väsäsen :)

    Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Enpäs ookkaan pitkään aikaan tehny pastasalaatteja, tää menee kyl ehkä tän illan to do -listalle.

    VastaaPoista
  4. mira: suosittelen kyllä :) Kiitos samoin!

    Riina: En mäkään, tai varmaan about koskaan erityisemmin niitä harrastanut, kun en oo niin viehättynyt ollut aiheesta, mutta tämä tapaus oli kyllä jotain ihan spessua, nam!

    Isithrade: :)

    VastaaPoista
  5. Kuulosta herkulliselta, pitää tehdä joku päivä! Mutta kysymys: millä nimellä kermaviiliä täällä Berliinissä myydään tai onko sellasta oikeaa edes myynnissä? Yksi päivä halusin tehdä kasvisdippiä ja päädyin valmistamaan dipin kevyestä ranskankermasta ja maustamattomasta jukurtista, kun en löytänyt mitään kermaviilin tyylistä..

    VastaaPoista
  6. Siis minä oon ainakin käyttänyt tuota Saure Sahnea, luulisin sen olevan kermaviiliä :D

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>