torstai 7. heinäkuuta 2011



Eväät

Food Memories a.k.a Olipas se hyvää vol 2.

Viime aikojen parhaat pupellukset:

Kuumalla säällä tekee mieli kylmää limsaa, vaikkei se kyllä paras janonsammuttaja olekaan. Olisin tahtonut välipalaksi Aldin hyväksi todettua caecarsalaattia, mutta sen puuttuessa valikoimasta, jouduin tyytymään snacklautaseen, jossa oli kanaa, oliiveja, tuorejuustolla täytettyjä pikkupaprikoita ja chilidippiä. Esipaistetut focacciat ovat olleet erityisen makoisia. Sekä valkosipuli-rosmariinia että yrttivoi-mozzarellaa on tullut testattua.


Kesäinen lounas á la Katri: uusia perunoita, täytettyjä herkkusieniä, vihanneshöystöä ja munnoo. Nam! Korianteri antoi annokselle mukavan säväyksen.


Jauhelihakeitto á la Mikko! Ostin ehkä vähän vääränlaisia perunoita ja keitosta tuli muhennosmaista, mutta ihan hirveän hyvää! Pitäisi harrastaa enemmän keittoja. Kyytipojaksi leipää, jonka päällä Emmentalia. Yleensä suosin Goudaa, kun se on täällä halvinta ja hyvää, mutta joskus tekee mieli Emmentalia.


Olen taas inspiroitunut Voisilmäpeliä-blogista pariinkin otteeseen. Ensin tein kesäkurpitsaa uudella tavalla. Alkuperäinen ohje täällä.


  • kesäkurpitsaa
  • tuoreita herkkusieniä
  • saksanpäkinöitä
  • vuohenjuustoa
  • basilikaa
  • sitruunaa
  • suolaa ja pippuria
  • chilijauhetta
Siivutin kesäkurpitsat juustohöylällä pitkiksi siivuiksi ja grillin puuttessa paistoin pannulla oliiviöljyssä. Samoin viipaloidut sienet. (Joutui paistelemaan useammassa erässä.) Sienet ja kesäkurpitsat sekoitetaan saksanpähkinämurskaan. Sekaan tuoretta basilikaa, sitruunasta mehua ja mausteiksi suolaa, pippuria ja chiliä. Päälle vuohenjuustoa murustettuna. Oli kyllä maittavaa. Toisin kuin vierustoverinsa "lohipala italialaiseen tapaan" (Neton pakasteallas).


Toisena päivänä tein perunasalaattia tästä reseptistä inspiroituneena.


Siihen tuli vähän mitä kaapista sattui löytymään: perunaa kuutioituna ja uunissa paahdettuna (+oliiviöljyä, suolaa, pippuria) ja lopuksi pestolla maustettuna, pari bratwurstia ja jokunen tuore herkkusieni viipaloituna ja paistettuna, kirsikkatomaatteja, salaattia, vähän vuohenjuustoa. (Ja tofua, mikä kuulostaa vähän naurettavalta, mutta kun makkaraa oli niin vähän...).

Kaikki ainekset kulhoon, sekaan kastike (oliiviöljyä, sinappia, sitruunamehua, hunajaa, suolaa, pippuria) ja sitten vaan kaikki sekaisin.


Viimeisenä vaan ei todellakaan vähäisimpänä kingis-jätskiannos. Koin suuren makuoivalluksen, kun tajusin tuon suklaa-hasselpähkinälevitteen maistuvan ihan Kingis-jätskipuikon sydämeltä. Niinpä loihdittiin sitten yhtenä iltana (jos ei toisenakin) jätskiannos, johon tuli tuon levitteen lisäksi vaniljajätskiä ja kovaksi jähmettyvää suklaakastiketta. Siis ihan kuin Kingis lautasella!


Translation: Summer delicacies!

2 kommenttia :

  1. Herkkua ol siinä monenlaista! Millä Kapa oli ne sienet täyttänyt?

    VastaaPoista
  2. Turkkilaiselta torilta osti tuon täytteen. Näyttäisi siltä että jotain feta-aurinkokuivattu tomaatti -juttua on saattanut olla, mutten kyllä yhtään muista.

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>