perjantai 22. heinäkuuta 2011Aliisan päivänä


Nimeäni ei löydy kalenterin sivuilta, mutta se ei tarkoita ettenkö voisi viettää nimipäivää. Aliisa on nimittäin ihan kiva nimi myös. (Muumeista tuttukin.) Juhlistin viime viikon torstaita oikein kera kakun!...Enkä vain yhden kakun, vaan kävin poimimassa Aldin pakastealtaasta torttu-trion! Tiramisu ja amarettokakku olivat oikein maukkaita, cappucinokin menetteli. Toisaalta olen vähän erkaantunut kahvin mausta, mikä vaikuttanee mielipiteeseeni.Mukaan lähti myös ylläripullo. Jos tarjouslaarista löytyy musta pullo, jonka ainoa info on hintalappu, en kai voi olla sitä ostamatta. Myyjäkin vähän hämmästeli että mikäs se tämä on. Vastasin, että ei aavistustakaan - ylläripullo! Teoriassahan pullo olisi voinut sisältää ihan mitä tahansa, vaikka jotain öljyä, mutta nimpparisäkä oli hyvä ja sisältö paljastui mainioksi punaviiniksi.

Nimpparilahjaksi hankin itselleni kirjan! Jep. Minä joka en ole vuosiin lukenut kirjoja. Nyt ajattelin kuitenkin tempaista ja tilasin itselleni lempikirjani saksalaisen käännöksen.Olen lukenut Boris Vianin Päivien Kuohun parikin kertaa suomeksi. On se vaan niin ihana. Surrealistinen ja kaunis tarina. Kummallinen. Voiko tekstin sisältöä kuvailla visuaalisesti kauniiksi?

Nimpparit kun on kuitenkin vaan kerran vuodessa niin ajattelin hemmotella itseäni vielä toisella kirjalla ja käydä pikapikaa vielä hankkimassa saksa-saksa sanakirjan, jonka perään olen jo pidemmän aikaa haikaillut.Viime viikonloppuna taisi aurinko siinä lauantaina vähän pilkahdella, joten lähdettiin illalla tsekkaamaan open air meininkejä lähistölle Humboldthainin puistoon. Ihan kiva meininkihän siellä oli, mutta illan hämärtyessä alkoi tulla sen verran vilu, että piti polkea takaisin kotiin. Ja naapureiden kautta Zur Quelleen, mutta ei siitä sen enempää... :) Tänä viikonloppuna ei taideta paljon kotoa liikkua, sellainen sadekausi täällä tuntuu olevan meneillään. Ihan kuin syysmyrskyssä tänäänkin olisi porhaltanut eteenpäin. Jouduin poikkeuksellisesti menemään U-Bahnilla kouluun. Oli ahdistavaa. Mutta hammasta purren ajelin koulun jälkeenkin vielä paikasta toiseen hiusvärejä ja sukkahousuja metsästäen. Hiusvärikaupassa (Sub-Depot, Friedrichshain) soi suomalainen punk. Biisissä laulettiin jotain "500 päivää". Hämmennys.


Photo: Mikko

Se oli kiva asu. Pitää laittaa toistekin päälle, kun en tuolloin ehtinyt asukuviakaan napsia. Aurinkoista viikonloppua! Toivottavasti jossain päin maailmaa on kesäisempää.


Translation: Last week I celebrated my nameday by buying a cake-trio and a mystery bottle from Aldi. Cakes were very delicious and the mystery bottle turned out to have very tasty redwine in it. As a gift I bought myself my favourite book's German version. Last weekend there was some sunshine on Saturday so we went to an open air party near us. This weekend the weather looks as shitty as it's been the whole week. Probably have no other option than to stay inside :(

3 kommenttia :

  1. Hei, kysyisin muutamaa asiaa Berliinissä asumisesta, itsellä kun lukion jälkeen ei todennäköisesti ole opiskelupaikkaa, niin ulkomaat ovat alkaneet kummasti houkuttelemaan ja Berliini erityisesti, kun ei ole kuitenkaan mahdottoman kaukana Suomesta ja ainakin käsitykseni mukaan asuminen ja eläminen on suhteellisen halpaa siellä? :'D Elikkäs siis, kun alunperin muutitte Berliinin, niin mitä ns. "virallisia asioita" piti hoitaa? (Siis tehdä ilmoitus Kelaan, jne. ) Mistä metsästitte asunnon? Millainen terveydenhoitojärjestelmä Saksassa on (Että tuleeko miten paljon hintaa sairaalareissulle :'D) ja miten pitkälle englannilla pärjää?

    Niin, nämä kaikki on tietysti sellaisia asioita, joista voisin ottaa selvää itsekin, mutta tuntuu jotenkin helpommalta ja paremmalta kysyä ensin täältä, teikäläisellä kun tuota kokemusta itse asumisesta kuitenkin on 8) Arvostan kovasti, mikäli jaksat vastailla.

    VastaaPoista
  2. Moikka! En tarkalleen muista kaikkea kun sen verran aikaa on kulunut, mutta ainakin kelaan piti ilmoittaa ulkomaille muutto ja hankkia eurooppalainen sairasvakuutus kortti, joka periaatteessa täällä toimii ekan vuoden sairasvakuutuksena, jos muuttaa ulkomaille tilapäisesti. Täällä paikan päällä pitää käydä ilmottautumassa siinä kaupunginosassa mihin muuttaa ja samalla pyytää freizügigkeitsbecheinugung, joka on joku todistus siitä että on laillisesti maassa ja jotain blablaa, mutta se on tosi tärkeä paperi. Asunto hankittiin netin kautta Suomesta käsin. Oli kyllä tosi hankala prosessi ja sitten kun päästiin paikan päälle, niin ei kuitenkaan saatu asua siinä kuin pari kuukautta kun se meni remonttiin. Sen jälkeen ollaan sitten asuttu kimppakämpissä, mitkä on netin kautta bongattu. Täällä on sellainen systeemi että kun tulee kipeeksi niin menee valitsemalleen lääkärille. Saksalaisella sairasvakuutuksella hintaa tulee 10 e / neljännesvuosi. Riippuu kaupunginosasta, mutta kyllä täällä aika hyvin nuoret puhuu englantia. Byrokraattisten asioiden hoito onkin sitten enkuksi hankalampaa.

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>