perjantai 10. kesäkuuta 2011Punajuuripasta


Punajuurta, mmmh! Ostin paketillisen (4 kpl) esikeitettyjä punajuuria ja tein niistä oitis ruokaa! Vielä joku päivä ostan ihan oikeita punajuuria ja keitän ne itse! Pitää vaan lähteä vähän kauemmas punajuurestamaan - ihan joka paikasta kun ei aitoja, alkuperäisiä yksilöitä löydy.


Barbien ruokaa
  • sipuli
  • 4 esikeitettyä punajuurta
  • purkillinen herkkusieniä
  • paketti fetaa tai vastaavaa
  • tölkillinen kookosmaitoa
  • 250-300g (kuivapaino) kasvisliemessä keitettyä pastaa (lisäsin myös tilkan öljyä ja ripauksen merisuolaa keitinveteen)
  • mustapippura, korianteria ja provencen yrttiseosta

Sipuli ja punajuuret suikaloidaan. Pannulle tilkka öljyä ja siihen sipulit, sienet ja punajuuret. Kun ne ovat kivasti saaneet väriä tai mukavasti pehmenneet, lisätään kookosmaito, mausteet ja lopuksi pasta ja juustokuutiot (en siis käyttänyt fetaa vaan hirtenkäseä, mutta en tiedä mikä se on suomeksi), jotka saavat vähän pehmentyä, mutteivat täysin sulaa ja hajota. Punajuuripaketissa oli tilkka nestettäkin, jonka lisäsin ruokaan. En nyt muista oliko se jo pastan keitinveteen vai kookosmaidon kanssa samaan aikaan, mutta hällä kai väliä.

Jopa Mikko sanoi että oli hyvää, vaikka kyseessä olikin jännemmänpuoleinen kasvisruoka.


Jälkkäriksi maistuu vaikka nougatpirtelö:


Tuli yksi päivä mieleen, että sitähän voisi tehdä pirtelöä. En kuitenkaan keksinyt minkä makuista olisin halunnut. Päädyin vaniljaan, jonka tekisin soijamaidosta, mutta sitten Kaiser'sissa silmäni bongasivat MUHin Latte Nocciolan, joka lähemmän tutkailun jälkeen osoittautui pähkinänougatin makuiseksi vähärasvaiseksi maitoksi. Lisäsin siihen bourbon vanilja -jätskiä ja hitto, olipas se hyvää!Ehdottomana lempparina säilyy silti avokadopirtelö.


Translation: I made pink pasta :) Besides beetroot it included onion, champignons, coconut milk, Hirtenkäse (feta-like cheese), black pepper, coriander and other herbs. As a dessert I made a milkshake using nougat flavoured milk - the result was surprisingly tasty, so good! Yet still, avocado milk shake remains as my all time favourite.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>