torstai 26. toukokuuta 2011



Maaginen kasvismättö


Mikä siinä punajuuressa onkin alkanut viehättää? Ihastukseni senkun syvenee - joskus jopa huomaan suorastaan himoitsevani tuota ennen minulle täysin yhdentekevää juuresta. Näitä yli viikon takaisiakin kuvia katsellessa vesi herahtaa kielelle.

Silloin meillä ei ollut mitään ruokaa kotona. Ne on nykyään parhaimpia hetkiä, sillä silloin voi päästää luovuutensa valloilleen ja löytää kaappien uumenista sittenkin jotain syötävää.


Nuudeleita punajuuri-porkkana-pähkinäkastikkeessa. Lisukkeena raikas salaatti ja juustoinen naanleipä. Ei kyllä kuulosta kovin pahalta, ja oli juuri niin mahtavan makuista kun olin kuvitellutkin jämäaineksia pöydälle kasatessani ja yhdistelmiä miettiessäni.



Pääruokaan tuli kiinalaisia nuudeleita, punasipuli, pari porkkanaa, jokunen esikeitetty punajuuri, suolapähkinöitä, sinihomejuustoa, creme fraiche, tuoreita yrttejä (kuvassa vain vähän timjamia, mutta lisäksi sekaan lensi basilikaa, oreganoa, rosmariinia ja persiljaa), suolaa ja pippuria.

Ekana freesataan porkkanat pannulla, sitten sipulit sekaan ja jossain vaiheessa punajuuret myöskin. Kun juurekset on vähän pehmentyneet, mutta silti mukavan napakoita, joukkoon sotketaan creme fraiche, homejuusto, silputut yrtit ja lopuksi keitetyt nuudelit ja suolapähkinät.



Meidän "Täytetyt naanleivät"-kekkereistä oli jäänyt pari leipää jääkaappin notkumaan. Valjastin ne gourmetleiviksi sivelemällä ensin pinnalle kylmäpuristettua rypsiöljyä ja sitten levittämällä päälle ihan mukavasti yrttirahkaa. Peitteeksi emmentalraastetta ja koko komeudet voileipägrilliin. Päälle sopi "Bohnenkraut". (Onko se oikeasti kynteli Suomeksi?!(kuvassa). Googletin, mutta ei mielestäni kyllä ihan samalta näytä. )



Lisukesalaatti muuten oli niinkin simppeli kuin kiinankaalia, tomaattia, yrttistä etikkaa, kylmäpuristettua rypsiöljyä, kurpitsansiemenöljyä, mustapippuria ja ihan vähän merisuolaa. Toimi vallan hyvin.

Ei tarvinut nälkää jäädä näkemään sinäkään iltana :)


Translation: There's something magical about beetroot - I'm just liking it more and more all the time. Another thing I like are those days when "we don't have anything to eat at home". Then I just have to look what we have, get creative and come up with some new delicious tasting dishes. That was a really nice veggiemeal we had: noodles with beetroot, carrots, blue cheese, nuts and lots of herbs (there's only thyme in the picture). Served with fresh salad and naan-bread filled with herb quark and covered with Emmental cheese. Mmmh!

4 kommenttia :

  1. Hieman kuulostaa kylllä oudolta tuo sun nuudelisekoitus! :D Ja ehkä sulla on joku puutostila jos oikein tekee kauheasti mieli punajuurta?

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kenties vähän yllättävältä mutta ai että kun se oli hyvää. Yllättävän hyvää! Pakko tehdä toistekin. Mun pitää aina löytää joku uusi ainesosa mihin tykästyn, kun kyllästyn edellisiin ruokaisiin intohimon kohteisiin :)

    VastaaPoista
  3. Kasvis ruoka on kyl ihan sika hyväää mä nappaan nää talteen haha! <3

    mut täs on mun ja mun kamun blogi jos kiinnostaa!"!! me tullaan laittaa sinne viel kaikkee kivaa sit just ruokaa ja kaikkee hahah xD

    xixooxoxoxo lollideath http://myheartbleedscandy.blogspot.com/

    VastaaPoista
  4. Hyvistä raaka-aineista ja kunnollisella maustamisella kyllä yleensä saa hyvää ruokaa. Huonoakin kasvisruokaa on joskus sattunut kohdalle nimittäin :/ Bloggaaminen on kiva harrastus, ei muuta kun kuvia ja kivoja postauksia kehiin vaan :)

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>