maanantai 4. huhtikuuta 2011


Rosmariiniperunat kera herkkusieni-katkarapu-kookoskastikkeen


Sunnuntainen synttäri-illallinen muodostui niistä raaka-aineista mitä kaapeista sattui löytymään. Tuuri oli hyvä ja ateriasta tuli vallan bueno!


Homma alkoi luomu-perunoiden pesulla. Ne viipaloitiin, asenteltiin levylle ja maustettiin oliiviöljyllä, merisuolalla, mustapippurilla sekä tuoreella rosmariinilla. Perunat taisi kaiken kaikkiaan olla uunissa 30-40 min n. 225 °C kait.


Kastikkeessa kopallinen tuoreita herkkusieniä paloiteltuna ja iso keltainen paprika niin ikää samankokoisiksi paloiksi leikattuna (paitsi että huom! sienet kutistuu hyvinkin paljon paistettaessa) sekä pussillinen yrtti-valkosipuli-maustettuja kuningaskatkarapuja.


Paistelin ensin sieniä ja paprikaa tilkassa öljyä, lisäsin sitten jäiset katkikset ja lopuksi kookosmaidon. Kastikkeesta tuli aika löysä, sitä olisi joko voinut suurentaa tai sitten nauttia ennemmin vaikka riisin kanssa. Eipä siinä, oli hyvää perunankin toverina! Mausteina käytin vain merisuolaa, mustapippuria sekä vähän currya.

Annoksen pinnalle vielä pieni rouhaisu merisuolaa (jätin kokatessa vähäsuolaisemmaksi, kun merisuola on jotenkin parhaimmillaan pinnalla tietyissä ruuissa). Ja perunoiden päälle vähän remoulade-kastiketta (ei tosiaankaan välttämättömyys, mutta ihan mukava lisä).


Translation: rosemary-seasoned potatos with nice sauce including garlic-herb-flavoured king prawns, lots of fresh champignons, yellow bell pepper ana coconut milk. Tasty!

4 kommenttia :

  1. Oho, meilläkin syötiin herkkusieni-katkarapu-kookoskastiketta tänään. :D

    VastaaPoista
  2. Ai syötiin? :D Hauskaa! (ja hyvää!)

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä herkulliselta! Täällä odotetaan jo innolla kuvia piknikistä :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos, oli kyllä varsin maistuvaista :) Tänään olisi suunnitelmissa pieni piknik-postaus

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>