keskiviikko 13. huhtikuuta 2011Curry nam nam Curry curry curry nam nam


Muistattekos kuinka sanoin, että seuraavan kerran syön intialaista sitten Intiassa (jos Katrin kokkailuja ei lasketa). Sen verran pettymyksiä ovat olleet ne pari kertaa kun olen intialaisessa ravintolassa täällä käynyt. No, nyt jouduin ensin syömään sanani ja sen jälkeen sitä intialaista, sillä olimme sopineet päivällistreffit intialaiseen ravintolaan Calcuttaan, Bleibtreustraßelle.Paikka oli viihtyisä ja tarjoilu ystävällistä. Oltiin ainoat asiakkaat, mutta toisaalta neljän aikaan syöminen on varsin aikaista Berliinin sunnuntaille, kun monet vasta lopettelevat brunssiaan. Otettiin viidestään pari mix-menua (tarkoitettu kahdelle hengelle), yhdellä extra-alkukeitolla ja jälkkärillä.


Alkukeiton sai valita ehkä viidestä vaihtoehdosta. Päädyin cremecurryyn, joka oli varsin miellyttävä tuttavuus. Hyvin maukas ja samettinen.


Seuraavaksi pöytään kannettiin pari tuollaista jättitarjoitinta, joissa kuutta eri ruokalajia kera riisin, naanleivän ja salaatin. Kaikki oli tosi maukasta ja mehevää. Lempparikseni nousi tuo jossa oli mantelilastuja päällä ja maku muutenkin pähkinäinen. Kyseessä ehkä kanaa cashewkastikkeessa? (villi veikkaus). Naanleipä oli myös tosi hyvää. Ruokaa oli niin älyttömästi, ettei millään saatu kaikkea tuhottua. Fiksuna otin vielä ruokajuomaksi oluen, joka sekin täyttää. Maha oli aika killillään.


Jälkkäriksi meille tarjottiin ihanan raikasta ja suloisen makeaa mangojuttua (mango malai?), jonka pinnalla oli kookoshiutaleita, pistaasipähkinämurskaa ja muskottia. Nam!Digestiiviksi sai valita joko mangosnapsin tai -liköörin. Mangolikööri oli ainakin malkaisi mukavasti, eikä ollut ollenkaan niin sokerinen kuin liköörit normaalisti.Kaiken kaikkiaan tosi hyvä maku jäi suuhun. Ehkä sitä intialaista voi sittenkin harrastaa näin Eurooppalaiseenkin tyyliin. Hintatasoltaan paikka oli Suomeen verrattavissa, eli vähän kalliimpi kuin mihin ollaan täällä totuttu, mutta kyllähän sitä joskus vähän hienommin voi syödä ja mieluusti sitä moisista herkuista maksaakin. Siitä olikin sitten hyvä vieriä kotiin. Ilma oli niin soma, että päätettiin julkisten sijaan kävellä.


Photo: Mikko

Pitäisi kävellä enemmän. Taas löytyi vaikka mitä jännää tästä ihan lähistöltä. Ei sitä vaan tule lähdettyä harhailemaan, mikä on hölmöä. Nyt haluisin pian saada sen pyörän hankituksi, niin oi kun olisi mukavaa! Tunkkaisiin metroihin ahtautuminen aiheuttaa nyt jo lievää ahdistusta.


Translation: Some time ago I decided that next time I'll eat Indian food it should be in India! I had had couple of disappointing experiences here in Berlin. However, now I was forced to break this promise as we went to eat to an Indian restaurant Calcutta in Bleibtreustraße. The food was unbelievably good, so tasty and soft. Yummy! There was so much food we just couldn't finish all. After that great dinner we decided to walk home, as the weather was so pretty. I should walk more, once again we found some interesting new places near our place. I also need to find myself a bicycle sooon! I don't wanna use stuffy metros anymore.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>