tiistai 12. huhtikuuta 2011Äänestyspäivänä


Lauantaina eli Agricolan päivänä eli suomen kielen päivänä suunnattiin tosiaan äänestyspaikalle Suomen suurlähetystöön Mikon ja Katrin kanssa. Oltiin kaiketi paikalla jokunen minuutti ja tunti ennen sulkemisaikaa. Tämäkin ihan säkällä, sillä bussi, jolla meidän oli tarkoitus mennä, oli lähes 20 minuuttia myöhässä, jota ei sitten jaksettu jäädä odottelemaan, vaan lähdettiin seikkaillen koittamaan muita liikkumisvaihtoehtoja.

Astuttiin sisään ja asetuttiin pieneen jonoon. Saman tien toinen virkailijoista pomppasi ylös kysymään onko jonossa sellaisia, joilla on mahdollisuus äänestää Suomessa, että on nyt vain Berliinissä käymässä. Kukaan ei ilmoittautunut. Kysely toistui tasaisin väliajoin ja jatkui: "...toivoisimme että tällaiset henkilöt äänestäisivät Suomessa, sillä meillä uhkaa äänestyslipukkeet loppua kesken." Ja niin siinä sitten kävi, että loppuivatkin. Me taidettiin olla aika lailla viimeisten joukossa, joille lappunen riitti.

Kaiken kaikkiaan homma oli vähän epämääräisesti järjestetty. Paikalle piti saapua jostain takaovesta, eikä se ollut kovinkaan iso tila. Pöydän takana oli kaksi virkailijaa, jotka taisivat olla siinä lappujen huvetessa sen verran paniikissa, ettei minkäänlaista opastusta äänestykseen tullut. Ihan hyvin selvittiin kuitenkin. Moni joutui pettyneenä lähtemään pois ääntään antamatta ja usea kääntyi jo ennen ovea, kun kuuli ettei äänestys onnistu. Uutisissa mainittiin, että jotain nimiä oltaisiin samantien alettu kirjaamaan ylös, mutta en minä ainakaan tällaista huomannut. Uusi äänestyspäivä suotiin maanantaille, hyvä niin. Toivottavasti vaan tieto on kulkeutunut kaikille perille ja mahdollisimman moni on päässyt paikalle - Berliinissähän ei äänestä vain Berliinissä asuvat suomalaiset, vaan äänestäjiä saapuu pidemmänkin matkan takaa lähimmälle äänestyspaikalleen.Ihan hyvä mieli tuli kuitenkin siitä, että itse sai äänensä annettua. Pohdittiin mitä seuraavaksi tehtäisiin ja päädyttiin sitten kävelemään Tiergartenin halki meille.

Käytiin vaalikaljoilla ja kaupassa ostamassa tacotarvikkeita. Itse tacoja ei kuitenkaan löytynt, joten oli tyytyminen tortilloihin. Syömätouhut jäi semisti kesken, kun tuli kiire leffaan. Oltiin varattu liput Sucker Punchiin. Minä tykkäsin! Oli hyvä leffa. Vaikka oli vähän kipeä olo ja väsytti ja vaikka SonyCenterin tuolit on tosi mukavat, pysyin hereilläkin koko ajan :D Audiovisuaalisesti sen verran komea pätkä, että eritoten leffateatterissa mukava elämys.

Olen lähiaikoina katsonut pari muutakin leffaa ja nekin on molemmat olleet kivoja, enkä ole nukahtanut. No Reservations, leppoinen komediadraama ft. ruoka, joka onkin yksi lempparinäyttelijöistäni sekä Legend of the Guardians, joka ei ollut yhtään pöllömpi seikkailuanimaatio.

Translation: On weekend we went to give our votes to the Finnish elections. It became somewhat a scandal as they ran out of ballots, but luckily we got to vote, and for those who couldn't, a new change was arranged. The weather was very springlike (almost summerlike) so we decided to walk through Tiergarten. We made some tortillas as a late dinner and then headed to movies. Sucker Punch was rather good, I enjoyed it! I've also watched two other movies lately, both were nice: No Reservations and Legend of the Guardians.

6 kommenttia :

 1. ooooh niiin vihreää ja keväistä, nice! ja kapsuko omistaa fillarin? cool!

  VastaaPoista
 2. nnii ja hyvä ku jotai leffavinkkejä annoit, oonki koittan pari pv fundailla et mitä sitä oikee kattois :-D

  VastaaPoista
 3. Niin on! Ihanaa! Juu Kapsu toi pyöränsä Suomesta. Ollos hyvä. Must noi kaikki oli ainaski perus kivoi pätkiä!

  VastaaPoista
 4. Olinkin huolissani pääsitkö äänestämään! :D

  VastaaPoista
 5. joo tuosta äänestyssotkusta oli ihan iltalehdessä :D Hyvä että te pääsitte kuitenkin! Ite päätin, että jätän äänestämättä, koska ei uusi hallitus pääse kovin kauan asioistani päättämään, kun on muutto Saksaan edessä :)

  VastaaPoista
 6. hapsuinen: hehe, ihana! :) Hyvin kävi!

  saara: Juu huomasin :D Samoin mtv3:n, Ylen ja vissiin HS:n sivuilla. Hoho! Ei mullakaan ole henkilökohtaisia intressejä Suomeen ja mitä siellä tapahtuu, kun suunnitelmissa ei ole sinne palata, mutta ajattelin, että kavereita pitää jeesata :)

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>