torstai 3. helmikuuta 2011TeufelsbergTeufelsberg eli paholaisen vuori on hyvin jännä ja erittäin mielenkiintoinen paikka Länsi-Berliinissä. Toisen maailmansodan jälkeensä jättäneestä roskasta kasattiin kukkula ja sen päälle rakennettiin suuri kuunteluasema vakoilutarkoituksiin. Asema on toki kauan ollut poissa käytöstä ja nykyään kiellettyä aluetta, vaan kyllä sieltä aidasta ihmisen mentävä rako löytyy.

Koko asema on ihan kummallisen mallinen ja jotenkin ihan ihmeellinen paikka, jossa vähän aavemainen tunnelma. Ehdottomasti pitää kesällä päästä paremmin tutkimaan ja kuvaamaan.Rakenteet pitivät tuulessa jännää ääntä.
Aika mahtava Berliini-maisema avautui katolta.
Meidän oli tarkoitus tuolla viettää ystävämme syntymäpäivää, mutta huomattiin, että juuri kun oltiin päästy alueelle, takaatamme tuli auto. Juostiin eteenpäin ja kiivettiin rakennukseen kaikessa rauhassa. Jossain vaiheessa huomattiin alemmissa kerroksissa taskulampun valoa. Sammutettiin lyhtymme ja jäätiin odottamaan, mutta mitään ei tapahtunut. Ehkä kyseessä oli sitten vartiat, jotka eivät vaivautuneet kipuamaan ylimpään kerrokseen. Sitä ei saada koskaan tietää. Lähdettiin kuitenkin alueelta pois, sillä kahdeltatoista haluttiin laittaa pikku ilotulitus ilmoille.

Käveltiin takaisinpäin ja kiivettiin "roskavuoren" päälle. Oli hyinen ilma, mutta onneksi oli lämmikettä mukana.
Juotiin jokunen pullo skumppaa kunnes alkoi tulla liian kylmä. Päätettiin vielä paluumatkan päätteeksi poiketa Zur Quelleen lämmittelemään.Kuinkas muutenkaan... :)


Translation: We finally went to Teufelsberg, which is an abandoned listening/spying station built on top of a hill made of garbage from 2nd world war. It was really exciting, cool, interesting and a bit spooky too. I deffinately have to go there again. After that we climbed on another hill to celebrate my friend's birthday. It was really cold so after some rounds of sparkling wine we decided to head back downtown to warm up at Zur Quelle.

4 kommenttia :

 1. Ootte saanu Berliinissä lisää lunta? :)
  Eikös siulla muuten oo aijemminkii ollu tästä samasta paikasta joku postaus, vai oonko lukenu jotai muuta blogia (en tosin oo oikein muita Berliini-blogeja vielä lukenu)? Mut vaikuttaa tosi mielenkiintoselta paikalta, ja varmaan ollu mukavasti jännitystä elämään tuona iltana :D

  VastaaPoista
 2. Juu tuona iltana sateli, mutta pian se siitä sitten pois suli. En oo tuolla käynyt aikaisemmin. Mutta uudestaan pitää kyllä mennä! Keskustassa sijaitsevan vallatun vaiko hyljätyn talon katolla sen sijaan oon useemmin ollut :)

  VastaaPoista
 3. Ai nyt kävitte tuolla, siistii. Näyttää sunki kuvissa edelleen kauheen mielenkiintoselta paikalta. Melkeen ton takia täytyy joskus ottaa asiakseen tulla Berliiniin.

  VastaaPoista
 4. Joo, mutta turhan pikaisesti ja pimeellä, vaikka päiväsaikaan on varmaan hankalampi päästä sinne. No viimeistään kesällä ajattelin yrittää tuonne kuvaamaan auringonnousun. Oli kyllä hirmu jännä paikka, eikä vielä ees sinne ihan ylös kiivetty, jossa kuulemma ihan ihmeellinen akustiikka.

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>