maanantai 21. helmikuuta 2011Puolalaista ruokaa ja hassuja pelejä


Reilu viikko sitten vietettiin vuosipäiväämme tutkimalla lähiympäristöämme. Käytiin muutamassa meille uudessa pubissa oluella ja päädyttiin lopulta puolalaiseen ravintolaan syömään.

Photo: Mikko

Valitsin ruokalistalta sieni-kaalitäytteisiä lettuja kuuman punajuuriliemen kera. En ollut koskaan syönyt mitään vastaavaa. Oli ihan tuhottoman hyvää.


Jostain syystä mulla nyt iskee tuo punajuuri aika lujaa. Pitäisipä joku päivä koittaa itse valmistaa siitä jotain. Ideana tuossa oli, että liemi hörpittiin lettujen päälle mukista, eikä siis kaadettu niiden päälle.

Mikko herkutteli jonkinmoisella konjakki-pippurikanalla ja aika mehevää taisi sekin olla. Jälkkäriksi käväistiin vielä lähipubissa nauttimassa parit juomat.


Siinä ohessa leikittiin tätä piirtelyleikkiä, jossa toinen piirtää pään, toinen päätä näkemättä ylävartalon jne.

Suoritettiin myös yksi sanaleikki, jossa valittiin molemmat pari sanaa jotka tuli ekana mieleen. Näitä sanoja käyttämällä piti kirjoittaa pieni tarina tai runo. Sanat oli kasvi, sana, toinen ja katto. Sitten kun oltiin kirjoituksemme saatu valmiiksi, luettiin ne ja toisen piti kertoa sama satu omin sanoin.


Oli kiva päivä :)

Translation: Week ago we celebrated our anniversary. We were walking around in our neighborhood and tried couple of pubs where we hadn't been before and finally went to a Polish restaurant to eat. I took some pancakes filled with mushrooms and cabbage served with hot beetroot juice. It was so tasty! As dessert we enjoyed some drinks at zur Quelle and played some funny games. Nice day :)

6 kommenttia :

 1. Oli varmaan tosi kivaa :) Mä oon leikkiny samoja leikkejä, mutta siitä nyt on jo aikaa.. pitäsköhän ottaa käyttöön taas joskus xD

  VastaaPoista
 2. Kannattaa ehdottomasti! On takuulla hauskaa :) Lisäksi otettiin pari erää mustalaisen päiväkirjaa ja sitten sitä että toinen kirjottaa tarinan josta uupuu adjektiivit ja toinen sitten heittelee niitä säkällä sinne.

  VastaaPoista
 3. Mikä ravintola toi oli ja missä? Puolalaista en olekaan vielä Berliinissä syöny, vois ens reissulla kokeilla =)

  VastaaPoista
 4. Calzium Tiergartenissa tai tarkemmin Moabitilla, ei ihan päätien tai muutenkaan kummempien nähtävyyksien varrella: http://www.qype.com/place/20294-Cafe-Calzium-Berlin
  Mutta ruoka oli hyvää ja tosi kiva ilmapiiri paikassa. Suosittelen!

  VastaaPoista
 5. Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi."

  Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

  lyyxem.freehostia.com/teljo.htm


  "Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia."

  "Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan."

  - Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

  lyyxem.freehostia.com/1930.htm


  Vuonna 1905 yleistä äänioikeutta vastusti "Huusis"-lehti. Linkissä Tuulispään pilapiirros.


  Piikkilangalla aidattu koulu Espoossa talvella 1908

  Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkoitti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.

  kemts.freehostia.com/1900-alku.htm

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>