tiistai 1. helmikuuta 2011Deutsches Technikmuseum Berlin


Pari viikkoa sitten käytiin tekniikanmuseossa, josta ei voi sanoa muuta kun että vau, fanitan! Enpä ollut tiennytkään sen olevan niin jumalattoman suuri ja vielä hitsin mielenkiintoinenkin paikka. Meillä oli aikaa jokin kolme tuntia, eikä tosiaankaan ehditty kuin vähän katsella ympärille.Aloitettiin laivaosastolta ja siinä pyörittiin ympäriinsä, kunnes päätettiin hajaantua. Itse halusin käydä katsomassa ainakin vaateteollisuus-osaston, ennen Spektrumiin (joka kuulemamme mukaan olisi paras paikka) siirtymistä.
Kulutettiin jokunen minuutti myös lastenhuoneessa tutkimassa kuularataa ynnä muuta hauskaa.


Jättimäinen peli, jolla pystyi harjoittelemaan laivanohjaamista. Hahah. Tuolla oli hirveän paljon juttuja, joita itse pääsi kokeilemaan. Aika ei vain ihan riittänyt mihinkään perehtymiseen.Housut


Vaatepuolen jälkeen kävin pikaisesti katsastamassa paperinvalmistuksesta kertovaa paikkaa.Sitten lähdin kulkemaan kohti sitä panimoa. Matkalla oli veturiosasto, josta sai ihan hitsin hienoja kuvia. Piti kuitenkin rientää eteenpäin, niin etten ehtinyt junia sen kummemmin tutkimaan.

Kun pääsin panimon ovelle, ei sinne jostain syystä enää päässytkään. Katsastamtta jäi myöskin elokuva ja tv-puoli. Siirryttiin toisessa rakennuksessa olevaan Spektrumiin, joka olikin ihan huippu paikka. Neljässä vai viidessä kerroksessa oli kaikenmaailman kemiallisia ja fysikaalisia kokeita, joita pääsi suorittamaan, ja toki vieressä oli myös selostus miksi niin tapahtuu.Kaikkea ei tietenkään ehditty lukemaan ja kokeilemaan, kun jo tuli valomerkki. Kerrassaan mielenkiintoinen paikka! Pelkästään Spektrumissa olisi voinut viettää koko päivän. No, se on selvää että museoon on palattava vielä moneen otteeseen. (Vai pitäisiköhän hankkia vuosilippu?) Ja kun sinne menee, niin aikaa on varattava koko päivä ja eväät vaan mukaan. Paljon viihtyisiä taukopaikkoja oli matkan varrella ja kesäisin museon puisto varmasti eri kiva paikka sekin.Translation: Two weeks ago we went to the technical museum in Berlin. It was huge and oh so interesting! I'm a fan! We spent there 3 hours and didn't have the time to see even the half! Spektrum, that's in the other building, is an awesome place where you can experience a lot! We must go there again with more time.

4 kommenttia :

  1. Wau mäkin haluan retkel tollaseen paikkaan!

    VastaaPoista
  2. Vähän jänskää! Kaikki tuollaset tavaramuseot on nii kivoja jotenkii, ite ku en taidemuseoista oo koskaan ollu kiinnostunu. Sitte joskus millo lie ku Berliiniin pääsen ni pitää käydä tuolla :D

    VastaaPoista
  3. Itse tykkään kyllä taidemuseoistakin,mutta tuolla on parasta se että itse pääsee koittamaan ja testaamaan :)

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>