perjantai 14. tammikuuta 2011Joulun jatkot

Tunnelmia Rautalammilta

Pohjoisella matkallani (kuten minulla on tapa sanoa, sillä onhan se pohjoisessa kotiseudultani katsoen) tielleni tupsahti seuraavaa:

1. Tonttuja

2. Enkeleitä

3. Ruokaa! :)Mikon vanhemmilla päästiin nauttimaan perinteisistä jouluherkuista. Vieraskirjaan kirjoittaminen unohtui tällä kertaa, mutta olisin halunnut kuvailla sinne, kuinka tänä vuonna erityisesti punajuurilaatikko hiveli makuhermojani. Punajuuri on nostanut suosiotaan hyvin huomaamattomasti, mutta räjähdyksenomaisesti kohdallani. Siinä punajuurilaatikossa oli kuulemma sinihomejuustoa. Voi, se oli niin hyvää!

Kinkkua oli tietysti kiva päästä myöskin maistelemaan. Erityisen hyvältä se maistui aamuisin kunnon ruisleivän päällä.


Luumutorttu, joka oli tosi vau! Ihanan keksipohjan päällä tuorejuustoa-hässäkkää. Vei kielen mennessään.

Juhon kahvipöydässä oli cremekakkuja, joka oli kuulemma valmistettu jonkun presidentin vaimon reseptin mukaan.Lisäksi jouluun tietysti kuuluvat punaviini ja suklaa. Piinaavan kurkkukivun takia en hirveästi voinut juoda viiniä, vaan siirryin suosiolla teräviin, kuten rommiin ja viskiin, jotka kivasti puuduttivat ja desinfioivat nielua :) Juhlapöydän konvehdeille kävi pieni haaveri, vaan hyviltä maistuivat silti.


4. Pelejä

Junapeli, hmm, mikähän sen nimi olikaan. Siinä piti kuitenkin rakentaa junarataa salaisen reitin mukaan ja sellaista. Ihan jees peli.


Ligretto! Se oli ihan vänkä, vaikka siinä pitikin olla hitsin nopea, ja mitä enemmän pelaajia, sitä kaaottisemaksi tilanne muuttui. Ihan hauska myöskin.


Mikko sai joulupukilta piikkimaton ja olen sitä vähän lainaillut. Mukava vehje! Sen pitäisi akupunktiopisteitä stimuloimalla poistaa kipua, rentouttaa jännittyneet lihakset ja mielen, helpottaa unen saamista ja auttaa palautumaan niin psyykkisestä kuin fyysisestäkin stressistä. Ei paha!


5. Otuksia

Minttu vanha veijarihan se siinä!


Hassu Romeo, jolle aina tekee mieli laulaa Basement Jaxxin Romeo-biisiä.


Minttu poseeraa.


Tsirppa yllätti.


Pieni ihminen Lili-Amalia keräsi kaikkien huomion taloon tultuaan...


...eikä ihan syyttä suotta. Mm. liikkumistyyli oli tytöllä hyvinkin hieno!


Ja kappas vaan Minttu sekä minä.


Jossain vaiheessa piti siitä taas ruveta etenemään. Juna oli myöhässä, joten mentiin odottelemaan läheiseen baariin Suonenjoella.


Otin kaakaon. Se oli tosi hyvä. Siinä oli kermavaahtoa ja Marianne-rouhetta!Ilma oli hyinen ja olo edelleenkin kipeä. Tunnin päästä mentiin odottelemaan junaa, joka sitten jossain vaiheessa kuulutettiinkin saapuvaksi raiteelle yksi. Siirryttiin katoksesta pyrytykseen (sisätilojahan kyseisellä asemalla ei ole) odottelemaan, kun haluttiin tähdätä oikean vaunun kohdalle. Jouduttiin ainakin puoli tuntia siinä vielä odottelemaan, ennen kuin juna sitten saapui. Ärsytti.


Onneksi junasta sai kaakaota. Mieltä lämmitti myös joulupukilta saatu hieno luonnoskirjanen, jonka sivuja vähän käytettiin onnenpyörä-hirsipuun pelaamiseen.


Translation: Impressions from Mikko's parents, where we had our Christmas "after-party" :) Ham was delicious as always, but the most interesting and new thing for me was beetroot-blue cheese casserole. Tasty! We also played games that I didn't know before, and that's just always nice. Drinking some whiskey and rum helped my sore throat and I suppose also did some disinfectioning. At some point we had to continue our trip. It was really cold and snowing as we were waiting for our train to arrive, which was first one hour late, so we went for hot chokolate and beer. As we got back the train was announced to be arriving, but it didn't for half an hour, which I was somewhat irritated about, as I was freezing and ill. Finally it arrived and I could have another hot choko and so our trip continued. Oh yeah, and Mikko got a spike strip from Santa. It should ease all the pain and stress and help with sleeping problems. Not bad!

5 kommenttia :

 1. Kivat kuvat Alise :)

  VastaaPoista
 2. Oi kun on ollut varmaan mukava joulu :) Kaikkea kivaa kohtasit, esim pieni ihminen on aivan kuin pieni tonttu aww<3 ja toi kaakao näyttää siltä et se vois tulla mun suuhuni näytön kautta nam<3

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Kiitos anonyymi :)

  Leena: Hihih! Juu semmoinen teknologian uusi ominaisuus kyllä ois aika kiva :)

  VastaaPoista
 4. Ton junapelin nimi on suomeksi Menolippu, enkuks Ticket to ride. Meilläkin on se vanhempien luona ja tykkään kovasti.

  Ostettiin saman näköinen fakiirimatto vuosi sitten Netosta. Aluksi tuli käytettyä ahkerasti, nyt on jäänyt vähemmälle. Mutta tosi kiva vehe on, rentouttaa todella.

  Onnellista alkanutta vuotta 2011! :)

  VastaaPoista
 5. Minttu-kissa on ihan meidän Ullan värinen. :) Ihania kuvia muutenkin jälleen kerran!

  VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>