keskiviikko 5. tammikuuta 2011Herkkusuille

Jos ei ihan parasta, niin ainakin tosi kiva juttu joulussahan on syömisten suunnittelu. Ensin selataan kaikki mahdolliset reseptit läpi ja sitten karsitaan. Tänä vuonna väkersin enimmäkseen naposteltavia herkkuja.


Viikunamarmeladi
Todella hyvää possun kanssa. Sopii luonnollisesti myös juustoille, erityisesti valkohomejuuston kaveriksi.


Maustetut ja paahdetut cashewpähkinätPaahdoin pannulla ja laitoin mausteita kunnolla.


Maustetut ja paahdetut mantelitSama näille - mausteita kunnolla. Oli kyllä kivoja naposteltavia molemmat pähkinät ja glöginkin sekaan sopivat.


JälkiruokamaljatKreikkalaista jogurttia, kinuskikastiketta, paahdettua mantelirouhetta ja huurteisia karpaloita = todella mahtava jälkiruokaherkku, joka ei ole liian makea.


Chili-nougattryffelitNäitä olen tehnyt ennenkin. Nougat'na käytän Maraboun Duppelnougat'ta, joka toimii kyllä hyvin. Chilin kanssa ei tarvitse pihtailla, jos haluaa kivan poltteen tryffeleihin.


MariannetryffelitTämä oli uusi kokeilu ja lopputulos vallan mukava. Jostain syystä tryffelit kuuluvat jouluperinteisiini, vaikka niiden pyörittely onkin vähän hankalaa, ja suurin osa syömättä jääkin.

Onkos teillä jotain asteen verran jännempiä jouluherkku-perinteitä? P.S. Ajattelin tosiaan ihan anteeksipyytelemättäkin jokusen postauksen tehdä aiheesta joulu - kärsikää!


Translation: Some snacks and delicacies I made for Christmas: fig marmalade, spicy cashew nuts and almonds, deserts with greek yogurt+caramel sauce+cranberries+almonds, chili-nougat truffles and mint-chockolate truffles. Do you have any special christmas yummies?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>