maanantai 29. marraskuuta 2010Sweetie ja australianpähkinä


Makukokeilut jatkuivat - ostin sweetien.


Sweetie on pomelon ja greipin risteytys, joten siis hyvinkin raikas ja ainakin minusta myös kirpsakka, joskaan ei yhtä hapan kuin greippi. En tuota kyllä missään nimessä kuitenkaan makeaksi luonnehtisi, vaikka jo nimikin sen puolesta puhuu?
Englanninkielinen Wikipedia tiesi kertoa, että nämä ovat erityisesti Suomessa suosittuja. Aika jännää. No hyvä, että tuli nyt täällä Saksassa sitten testattua. Ei tästäkään mitään suosikkia ole kyllä tulemassa - ehkä joskus ostan uudestaan ja puristan vaikkapa mehua.Toinen uusi makukokemus on australianpähkinä, joita bongasin aluntein jostain pähkinäsekoituksesta ja myöhemmin ihan sellaisenaan lähikaupasta:Maku on hyvin täyteläinen, maukas ja voimainen. Näihin tulee oikeastaan himo ja jossei kykene hillitsemään itseään voi seuraksena olla huono olo johtuen korkeasta rasvapitoisuudesta (vaikka kyseessä toki hyvät rasvat ovatkin). Näin ainakin minulla. Seuraavalla kerralla voisin koittaa käyttää näitä ruuanlaitossa, krhm.Kolmanneksi se paras juttu: bongasin lähikaupan pakastealtaasta paitsi pakastettuja kanttarelleja, myös mehevänkokoisia tatinpaloja!Mikko teki niistä ihanaa sieni-jauhelihakastiketta pastan kanssa (valitettavasti jäi taltioimatta). Näitä alan ehdottomasti hankkimaan oikein kunnolla :D


Translation: Finding new food:

1. Sweetie, a cross between pomelo and grapefruit, tasted exactly like a cross of those - just wasn't as sweet as you could imagine by the name.

2. Macadamia nuts, that are very tasty but also a bit heavy as they have so much fats. Got a bit addicted - next time I'll to use them in some dishes!

3. Bolete mushrooms! They're so tasty! In Finland I would go to the forests to pick some, but gladly they have them also here in the freezer of our corner store!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>