maanantai 22. marraskuuta 2010



Olipas se hyvää!

Teen edelleenkin tosi samankaltaisia ruokia. Jotenkin vaan tuntuu ettei keksi enää mitään raaka-aineita, joita ei tulisi käytettyä ja joita voisi käyttää. No, ei se mitään, mieluisista raaka-aineista muodostuu mieluisia ruokia. Vaan kuinka kauan ennen kuin kyllästyminen iskee? Suositeltavia reseptejä otetaan edelleen vastaan: chilituna@gmail.com !



Jos perustaisin ravintolan, sen nimeksi tulisi varmaan mättö & salaatti. Vai olisiko mössö parempi...? Tässä nyt kuitenkin yhdenlainen mmm....pata, hyvin maittava sellainen:



Ainekset:
  • broileria
  • pari paprikaa (keltainen ja oranssi)
  • 3 pientä kesäkurpitsaa
  • sipuli
  • chiljeä joista väh. 1 jalapeño, kun ne on niin maukkaita
  • fetaa tai vastaavaa
  • puoli purkkia paahdettuja (ja suolattuja) cashewpähkinötä
  • yrttistä creme fraichea (tai sitten vaan creme fraichea ja yrttejä ja enemmän mausteita)
  • pari valkosipulinkynttä
  • vihreitä papuja
  • lisukkeeksi riisiä


Ihan ekaksi paloittelin broilerin ja laitoin sen marinoitumaan liemeen, jossa tilkka öljyä ja soijakastiketta sekä mausteita: paprikaa, tandoori masalaa, currya, suolaa ja pippuria.

Nykyään aina marinoin broiskun, kun se vaan on niin eri asia kuin maustaa pannulla. Kiitos Katri!



Kanat saivat siinä mukavasti maustua kun pilkoin muut raaka-aineet.



Pannu kuumenemaan ja broileri paistumaan tilkassa öljyä:



Kun broilerpalojen pinta oli kypsynyt, lisäsin kaikki muut raaka-aineet paitsi kerman, juuston, pähkinät ja pavut.



Ihan lopuksi, kun kesäkurpitsat ja paprikat olivat kypsyneet, lisäsin mausteita, kuten currya, suolaa ja pippuria, sekä creme fraichen, fetan, pavut ja pähkinät.



Tarjoiltiin kera riisin. Maku yllätti hyvyydellään. Tuoreita jalapeñoja pitäisi olla aina kaapissa. (Eilen tein jotain epämääräistä johon pilkoin habaneron - ei ollut ollenkaan niin maukasta.)



Translation: I always make same kind of food with same ingredients. So some new recepies would be more than welcome! :) You can throw them to my email: chilituna@gmail.com

2 kommenttia :

  1. Erinomaisista raaka-aineista ei voi syntyä kehnoa ruokaa. Nam.

    VastaaPoista
  2. Niinhän se tuppaa olemaan, jos ei hirveesti mokaile. Mutta mitäs muita erinomaisia ruoka-aineita sitä onkaan olemassa? Tai ehkä myös oon jumittunu käyttämään samoja mausteita. Hmm..

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>