maanantai 1. marraskuuta 2010



Kurpitsatsatsaa

Kurpitsaneitsyys menetetty perjantaina! Kauflandissa oli tarjolla vain pieniä ruokakurpitsoja, joita sitten nappasin mukaani kolme kappaletta. Jenkkiystävä (=asiantuntija) Sarah, jota olin pyytänyt oppaaksi itse kurpitsan kaiverrustapahtumaan, hieman kauhisteli ostossaalistani (kun Amerikassa kaikki on isompaa), mutta lopulta kaikki menikin oikein mainioisti.




Ensin kurpitsalta leikattiin lakki pois. Hämmästelin suuresti siementen määrää. Kurpitsa oli oikeastaan pelkkää siementä!



Siemenet kannattaa ottaa talteen (vaikka niissä onkin ihan hirveä putsaaminen myöhemmin). Siemenet pitäisi siis irrottaa tuosta muusta mössöstä hankaamalla niitä vedessä. Aikamoinen homma oli, huh! Sitten ne kannattaa laittaa keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan, ei välttämättä talouspaperin, koska siihen ne vaan tarttuu nimim. tyhmä. Kukin voi sitten käyttää miten lystää. Itse paahdoin tilkassa öljyä ja rouhin joukkoon vähän merisuolaa. Aluksi en tykännyt, mutta kummasti addiktoiduin. Vähän kuin popkornin siemeniä jyrsisi, paitsi oli nuo parempia kyllä .



Takaisin ise kurpitsaan: Olivat aika paksuja, joten seinistä sai hyvin lusikalla kaiverrettua hedelmälihaa, joka myöhemmin keitettiin tilkassa vettä ja soseutettiin sauvasekottimella ja siitä leivottiin juttuja.



Kurpitsalle piirrettiin tussilla ilme ja sitten vaan hyvällä pienellä veitsellä leikeltiin osat pois.




Ta-dah! Permenenttitussia kun käytettiin, niin ylimääräiset sotkut lähti hyvin kynsilakanpoistoaineella pois. Toki varmuuden vuoksi vielä huuhdeltiin kurpitsat, syttyvä aine kun on kyseessä.






Siinä Sarahin Kürbis. Katrikin saapui myöhemmin väsäämään omansa:



Photo: Sarah

Photo: Sarah

Kurpitsan sisuksista tehtiin saksanpähkinäisiä pipareita sekä suklaamuru-muffinseja.



Muffinseille päätettiin tehdä vielä kuorrutus. Katri löysi netistä jumalaisen ohjeen. Siihen tuli 50 g voita, 100 g maustamatonta tuorejuustoa, 3 dl tomusokeria ja 1 rkl sitruunamehua. Tosin laitettiin kyllä enemmän tuorejuustoa ja muutenkin vähän sinne päin mittailtiin, siitä tulikin vähän löysää, mutta ihan mahtavan makuista!




Herkkua!


Translation: On Friday I had my first pumpkin experience. We started by carving the pumpkins. I had asked my American friend Sarah to help me, as I didn't know much about the subject. Also Katri came later to create hers. We also washed the seeds and baked some muffins and cookies. Was really fun - can't wait for next year's Halloween to do that again ;)

3 kommenttia :

  1. oooi, näyttää kivalle touhulle! :) olisimpa saanut olla muukaanaaa

    VastaaPoista
  2. hmmmm, edellinen oli multa. en tiedä miten loihdin sen tollasella tunnuksella..

    VastaaPoista
  3. Aika jännää!

    Oli kivaa puuhaa kyllä! Ens vuonna tuut mukaa :)

    VastaaPoista

Tee mun päivä ja jätä kommentti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
>